breaking news Νέο

Τα αδέσποτα…σηκώνουν φασαρία!

Τα αδέσποτα…σηκώνουν φασαρία!

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Τετάρτης ήταν αυτό, που...σήκωσε φασαρία και τράβηξε σε μάκρος (συγκεκριμένα πάνω από μία ώρα!) η συζήτησή του. Το εν λόγω θέμα είχε να κάνει με αίτημα ομάδας πολιτών για τη λειτουργία του Δημοτικού Ενδιαιτήματος (καταφυγίου) μικρών ζώων και τον τρόπο διαχείρισης των αδέσποτων σκύλων. Ένα θέμα, το οποίο έχει απασχολήσει επανειλημμένα (και θα συνεχίσει να απασχολεί...) το σώμα, δημιουργώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησής του φωνές, αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, ένεκα και της παρουσίας μελών του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας.

«Το πρόβλημα αντί να μειώνεται, έχει αυξηθεί. Οξύνεται το πρόβλημα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε λύσεις αντίθετες με το νόμο μπορούν να εφαρμοσθούν. Μπορεί όμως να εφαρμοσθεί ο νόμος με αποτελέσματα που εξαρτώνται από την πιστή τήρησή του», επεσήμανε, παίρνοντας το λόγο, ο Λάζαρος Κουμπουλίδης, νομικός εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας, ο οποίος και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε πέντε απλά βήματα, τα οποία και αναφέρονταν (και είναι γνωστά ήδη) σε δελτίο τύπου που είχε εκδώσει ο Φιλοζωικός Όμιλος Ημαθίας την 19η Μαρτίου.

Ο κ. Μελιόπουλος κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου πως «εσείς είστε το κομμάτι του προβλήματος» και συντάχθηκε με τις θέσεις των φιλόζωων, ενώ ο Γιώργος Γουλτίδης υπενθύμισε ότι ο δήμαρχος είχε πει στους φιλόζωους το 2014 «πως είναι μεγάλο πρόβλημα τα αδέσποτα», αλλά «μετά από 5 χρόνια χάσατε τη μπάλα. Τίποτα δεν κάνατε».

Από την άλλη, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Θεόφιλος Κορωνάς, σημείωσε πως «υπάρχουν 17 κλωβοί και για τη διαχείριση των αδέσποτων που κάνουμε, επαρκούν», ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Σιδηρόπουλος, ανέφερε : «Η διαχείριση των αδέσποτων είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Υπάρχει νόμος, που σε κάποια σημεία του είναι ασαφής. Θεωρώ απαράδεκτο το δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας. Αυτά τα οποία αναφέρει, υπήρχαν και πιο πριν. Τα έχω διαβάσει και γι' αυτά με στείλατε στον εισαγγελέα. Το πρόβλημα κάποιων είναι ότι ο Δήμος λειτουργεί νόμιμα. Είμαι 60 χρόνων και κάθισα κατηγορούμενος στο Δικαστήριο από τέτοια γεγονότα. Όμως αθωώθηκα, επειδή όλες οι ενέργειές μου είναι νόμιμες».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής