breaking news Νέο

Με 23 θέματα τακτικά και 5 έκτακτα θέματα συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βέροιας

Με 23 θέματα τακτικά και 5 έκτακτα θέματα συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βέροιας

Με 23 θέματα στην ατζέντα αλλά και 5 έκτακτα που προέκυψαν, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας (στην οποία παρόντες ήταν οι Σάκης Κουλουριώτης, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Άρης Λαζαρίδης, Θανάσης Αποστολόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος και με προεδρεύοντα αυτής τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Στέλιο Ασλάνογλου), με την όλη διαδικασία να παίρνει χρόνο διεκπεραίωσης ένα ενενηντάλεπτο (ξεκίνησε στις 11 π.μ. και ολοκληρώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι).

Αναφορικά με τα 23 θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, αποφάσισαν:

• Τον προέλεγχο ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικής διαχείρισης έτους 2016 του Δήμου Βέροιας και υποβολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο για έλεγχο.

• Την έγκριση των πρακτικών διαγωνισμού ανάδειξης προσωρινού αναδόχου του έργου «Διαμόρφωση χώρου στις πηγές Λευκόπετρας».

• Την έγκριση των πρακτικών διαγωνισμού ανάδειξης προσωρινού αναδόχου του έργου «Διαγράμμιση οδών και διαβάσεων» - προσωρινός μειοδότης του έργου προτείνεται η εταιρία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΪΔΗΣ κ' ΣΙΑ» με ποσοστό έκπτωσης 41%, γιατί η προσφορά της είναι σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και έχει τη χαμηλότερη τιμή.

• Την έγκριση δαπάνης (συνολικού ποσού 22.823,30 €) για την υπηρεσία σύνταξης του φακέλου για την υποστήριξη της εκπόνησης της μελέτης εφαρμογής του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων Δήμου Βέροιας.

• Τη διάθεση πίστωσης (συνολικού ποσού 50.000,00 €) για «Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων Δ.Ε. Βέροιας»

Σε όλα τα προαναφερόμενα θέματα «λευκό» ψήφισε ο Θανάσης Αποστολόπουλος.

Άλλες αποφάσεις

Με άλλες αποφάσεις τους τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας ομόφωνα προέβησαν :

• Στην έγκριση της δαπάνης για «Προμήθεια και εγκατάσταση υλικών κεντρικών θερμάνσεων σχολικών και δημοτικών κτιρίων» (ποσό 20.000,00 €).

• Στην έγκριση δαπάνης για «φόρο δωρεάς» (250,00 € και αφορά στη δωρεά τριών απορριμματοφόρων οχημάτων ανακύκλωσης).

• Στη διάθεση πίστωσης (με ποσό 6.894,40 €) για «Προμήθεια εξοπλισμού και αναλωσίμων για την κάλυψη της πυροπροστασίας».

• Στη διάθεση πίστωσης (με ποσό 3.302,12 €) για «Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας».

• Στη διάθεση πίστωσης (για ποσό 35.000,00 €) για «Προμήθεια καυσίμων για κίνηση μεταφορικών μέσων».

Απόρριψη αιτήματος

• Ακόμα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έλαβαν την απόφαση για απόρριψη του αιτήματος του Θ. Ασλανίδη για εξώδικο συμβιβασμό για καταβολή αποζημίωσης από πρόκληση ζημιών που υπέστη το αυτοκίνητό του, ενώ «λευκή» ψήφο έδωσαν οι Άρης Λαζαρίδης και Θανάσης Αποστολόπουλος. Όπως και τη «μη άσκηση έφεσης ενδίκου μέσου, κατά της υπ' αριθ. 122/2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Βέροιας».

• Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή και σ' ό,τι αφορά θέματα Νομικής φύσης του Δήμου, προχώρησε στον ορισμό της δικηγόρου Αριστούλας Παπαστάμκου, για να παρασταθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βέροιας κατά τη συζήτηση αγωγής της εταιρίας με την επωνυμία «Ευάγγελος Βασιλειάδης – Υπηρεσίες Καλλιτεχνών». Όπως επίσης και στον ορισμό της δικηγόρου Θεσσαλονίκης Φραγκίτσας Τσιατίρη να παρασταθεί στο Εφετείο Θεσσαλονίκης κατά τη συζήτηση αίτησης (διαδικασία απαλλοτριώσεων) της εταρίας μας με την επωνυμία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Ανώνυμη Εταιρία» (ΑΔΜΗΕΑΕ) και έγκριση της δαπάνης (συνολικού ποσού 382,12 €) και διάθεση πίστωσης (συνολικού ποσού 382,12 €).

• Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης των δύο τελευταίων θεμάτων απείχε ο Θανάσης Αποστολόπουλος, ο οποίος απείχε ακόμα και από τη συζήτηση του πρώτου – από τα 5 συνολικά – εκτάκτου θέματος.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής