breaking news Νέο

Άγγελος Τόλκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : «Ξεκινά η στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου με 120 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ»

Άγγελος Τόλκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : «Ξεκινά η στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου με 120 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ»

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Μαρία Κουζινοπούλου έδωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας. Ο Υφυπουργός στη συνέντευξή του ανέλυσε τις προτεραιότητες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Παράλληλα υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός υπογράμμισε πως προέχει η επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου και εξέτασης των προσφυγών αλλά και η βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι, ξεκινάει η στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου πανελλαδικώς με 120 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και τρέχουν οι  ενέργειες για τη μεταφορά υπηρεσιών του Υπουργείου στο κτήριο όπου θα στεγάζεται.

Επιπλέον ο κ. Τόλκας σημείωσε ότι ψηλά στις προτεραιότητές του είναι η προστασία των ευάλωτων προσφύγων και ειδικότερα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, για το θέμα αυτό έχουν ήδη γίνει κινήσεις και υπάρχει συντονισμός με άλλους φορείς αλλά και με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που έχει στηρίξει μέχρι σήμερα ο Υπουργός κ. Βίτσας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τόλκας ανέφερε πως : «Με συνεργασία που γίνεται με την κυρία Φωτίου και μέσω του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το επόμενο διάστημα είμαστε σε συνεννόηση με την Ιρλανδία, η οποία έχει συμφωνήσει να δεχτεί 36 ασυνόδευτα ανήλικα και να τους παράσχει άσυλο».

Σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επανέλαβε τη θέση της ελληνικής πλευράς ότι πρέπει να υπάρξει διαμοιρασμός της ευθύνης μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δίνοντας και την απάντησή του σε ακραίες και επικίνδυνες λογικές : «Θα πρέπει να εμπεδωθεί ότι οι λύσεις έρχονται μόνο σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Επίσης να εμπεδωθεί ότι άλλες επιλογές, τύπου κλείνουμε τα σύνορα, δεν μπορούν να έχουν καταρχήν εφαρμογή και κατά δεύτερον δεν μπορούν να αποδείξουν και να στηρίξουν τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη της ΕΕ συνολικά».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής