breaking news Νέο

Αναρτήθηκε ο προσωρινός κατάλογος με τους δυνητικούς δικαιούχους της δράσης 4.2.2

Αναρτήθηκε ο προσωρινός κατάλογος με τους δυνητικούς δικαιούχους της δράσης 4.2.2

Μία ακόμα αναπτυξιακή δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης υλοποιείται και ενισχύει την επιχειρηματικότητα, με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μεταποίηση πρώτων υλών που προέρχονται από την αγροτική παραγωγή.

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της δράσης 4.2.2 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εκτός του παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μη γεωργικό προϊόν)» του υπομέτρου 4.2, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 358/61346/27.03.2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, Χαράλαμπου Κασίμη, σε σύνολο 32 αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν, 18 αιτήσεις έτυχαν θετικής γνωμοδότησης συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 36,2 εκατ. ευρώ (16,9 εκατ. ευρώ Δημόσια Δαπάνη). Αξίζει να τονιστεί ότι ο προϋπολογισμός της δράσης καλύπτει όλες τις επενδυτικές προτάσεις που πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

Οι αιτούντες, που υπέβαλαν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της ανωτέρω δράσης, θα ενημερωθούν  σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους, από την αρμόδια Δ/νση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις έγιναν αποδεκτές προς στήριξη πρέπει να προσκομίσουν στο διάστημα από 29 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου 2019, τα δικαιολογητικά οριστικής ένταξης που προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο της Δράσης.

Επί των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ΠΣΚΕ στο διάστημα από 29 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου 2019.

Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η έγκριση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για την οποία προβλέπεται σημαντικότατη  αύξηση του προϋπολογισμού προκειμένου να εγκριθούν κατά το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις στήριξης.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες http://www.minagric.gr, http://www.agrotikianaptixi.gr και http://www.espa.gr .


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής