breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Ένας παράδεισος για τους αντικαπνιστές...

Σκοτεινό, το όμορφο χωριουδάκι του δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο της Κρήτης, που πριν περίπου σαράντα χρόνια οι κάτοικοί του ξεκίνησαν μια άκρως υγιεινή συνήθεια… Να μην καπνίζουν!

Κανείς δεν ξέρει πως πήραν την αντικαπνιστική απόφαση, αλλά η τήρησή της από ολόκληρο το χωριό δημιούργησε μια παράδοση, έναν «άγραφο νόμο» μοναδικό για τα Ελληνικά «θεριακλίδικα» δεδομένα.

Τσιγάρα στο χωριό δεν βρίσκεις ούτε για να αγοράσεις και οι επισκέπτες από σεβασμό στους κατοίκους αποφεύγουν και αυτοί να καπνίζουν.

Η ιδιαίτερη παράδοση του Σκοτεινού περνάει από γενιά σε γενιά, συνεχίζοντας την ευχάριστη εξαίρεση και δίνοντας το θετικό παράδειγμα σε όλους όσοι θέλουν να το λάβουν.

*****

• Ένας σιδηροδρομικός σταθμός χωρίς είσοδο και έξοδο!

Ένας σιδηροδρομικός σταθμού κατά μήκος του ποταμού Nishiki στην Ιαπωνία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, γιατί δεν διαθέτει ούτε είσοδο ούτε έξοδο. Στη γραμμή Nishikigawa Seiryu, ο σταθμός «Seiryu Miharashi Eki», ο οποίος μεταφράζεται ως «ο σταθμός για να βλέπεις τη θέα», είναι προσβάσιμος μόνο με τρένο. Με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την περιορισμένη πρόσβαση, το γραφικό σημείο δημιουργήθηκε αποκλειστικά ως σημείο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούσαν να απολαύσουν το φυσικό τοπίο.

Κατά την άφιξη στο σταθμό διαπιστώνει κανείς ότι δεν υπάρχουν σκάλες ή ράμπες, που να επιτρέπουν την είσοδο ή την έξοδο, καθώς η πλατφόρμα δεν δημιουργήθηκε με αυτό το σκοπό. Ωστόσο, ο σταθμός δεν είναι προσβάσιμος όλο το χρόνο, παρά μόνο συγκεκριμένες στιγμές, στα πλαίσια καθορισμένων δρομολογίων ή εκδηλώσεων που μπορεί να πραγματοποιούνται στην περιοχή.

*****

• Αεροπλάνο ξεκίνησε για Ντίσελντορφ και προσγειώθηκε… κατά λάθος στο Εδιμβούργο!

Το αεροπλάνο δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς, όπως ανέφερε η εταιρεία, ο πιλότος δεν έχασε τον προσανατολισμό του σε καμία περίπτωση, απλώς στο σχέδιο πτήσης δεν έγραφε Ντίσελντορφ, αλλά Εδιμβούργο!

Οι επιβάτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο, εξαγριώθηκαν, όταν είδαν πως πετάνε για Εδιμβούργο και όχι για Ντίσελντορφ, που ήταν ο προορισμός τους, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν ό,τι έγινε με χιούμορ.

Πως το κατάλαβαν; Όταν ο πιλότος, αφού τους καλωσόρισε στην πτήση, τους είπε πως η πτήση οδεύει προς Εδιμβούργο και όπως είναι φυσικό, έγινε χαμός. Κάποιοι μάλιστα έκαναν πλάκα και έλεγαν να… ψηφίσουν για το που θέλουν το αεροσκάφος να προσγειωθεί!

*****

• Ξεκλείδωμα αυτοκινήτου με δακτυλικά αποτυπώματα

Έχοντας εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία στα κινητά τηλέφωνο η χρήση του αποτυπώματος, για να ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητό σου, είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Οι εταιρείες αυτοκινήτων, θέλοντας να εκσυγχρονιστούν, αναζητούν λύσεις, όπως αυτή της keyless entry, για την είσοδο στο αυτοκίνητο, η οποία μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω εφαρμογών για smartphones, είτε με τη χρήση δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Ένα τέτοιο σύστημα παρουσίασε πρόσφατα η Hyundai στο νέο της SUV, το Santa Fe, το οποίο ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει, ακουμπώντας το δάχτυλό του στον ειδικό αισθητήρα σάρωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στη λαβή της πόρτας. Για να επιτευχθεί το «εύκολο ξεκλείδωμα», τα δαχτυλικά αποτυπώματα του εκάστοτε οδηγού έχουν καταγραφεί πριν,  ενώ ένας δεύτερος αισθητήρας του ίδιου είδους βρίσκεται στο μπουτόν της μίζας.

Το σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής περισσότερων του ενός δακτυλικού αποτυπώματος. Από τη στιγμή που ο κάθε οδηγός θα πάρει τη θέση του στο αυτοκίνητο, πίσω από το τιμόνι, εκείνο προσαρμόζεται αυτόματα, όπως και άλλες συνδεδεμένες λειτουργίες του αυτοκίνητου, όπως η θέση καθρεφτών.

Το σύστημα keyless entry μειώνει επίσης τις πιθανότητες ενός πλαστού αποτυπώματος να χρησιμοποιηθεί, για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει, γιατί το σύστημα ανιχνεύει διαφορές στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορα μέρη του δακτύλου. Έτσι, η πιθανότητα να αναγνωρίσει η τεχνολογία ένα δακτυλικό αποτύπωμα, που δεν ανήκει στον ιδιοκτήτη, είναι μόνο 1 στις 50.000, καθιστώντας τη πέντε φορές πιο ασφαλή σε σχέση με τη χρήση κλειδιών.

*****

• Γλυπτά… που στέκονται στον αέρα!

O Πολωνός γλύπτης Jerzy Kędziora είναι γνωστός για τα ιδιαίτερα γλυπτά του, που εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους σε όλο τον κόσμο, από το Αμπού Ντάμπι μέχρι το Μαϊάμι και την Κρακοβία. Τα έργα του ξεχωρίζουν, γιατί αψηφούν τη βαρύτητα και αποτελούν ένα εντυπωσιακό μείγμα κλασσικής γλυπτικής και κινητικής τέχνης.

*****

• Περίμενε ολόγυμνος στην ουρά, για να επιβιβαστεί σε πτήση!

Μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν οι επιβάτες πτήσης στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, περιμένοντας να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο για την Κριμαία

Ανάμεσά τους ήταν κι ένας συνταξιδιώτης τους, που περίμενε στην ουρά ολόγυμνος, καθ’ όλα χαλαρός!

Σαστισμένοι οι υπόλοιποι επιβάτες, είτε γυρνούσαν το κεφάλι τους αλλού, είτε χαμογελούσαν αμήχανα, μέχρι τη στιγμή που η Αστυνομία «μάζεψε» τον εν αδαμιαία περιβολή ταξιδιώτη.

Το βίντεο έχει κάνει το γύρο του κόσμου και έχει γίνει ήδη viral.


• Ένας σιδηροδρομικός σταθμός χωρίς είσοδο και έξοδο!
• Αεροπλάνο ξεκίνησε για Ντίσελντορφ και προσγειώθηκε… κατά λάθος στο Εδιμβούργο!
• Ξεκλείδωμα αυτοκινήτου με δακτυλικά αποτυπώματα
• Γλυπτά… που στέκονται στον αέρα!
• Περίμενε ολόγυμνος στην ουρά, για να επιβιβαστεί σε πτήση!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής