breaking news Νέο

«Μακεδονία» τα σκόπια στο ποδόσφαιρο, που έπαιξαν στο στάδιο «Φίλιππος Β΄»…

«Μακεδονία» τα σκόπια στο ποδόσφαιρο, που έπαιξαν στο στάδιο «Φίλιππος Β΄»…

Στο στάδιο «Φίλιππος Β΄» έπαιξε η εθνική ομάδα των σκοπίων, στο πλαίσιο των προκριματικών του ευρωπαϊκού κυπέλλου, με τη Λετονία. Στην τηλεόραση, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία μας, οι...σύντροφοι των κυρίων Τσίπρα και Κοτζιά μοστράρισαν, όχι το north macedonia, αλλά σκέτο macedonia! Πρόκειται για ακόμη μια παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους «φίλους» μας, που λέει η κυβέρνηση ότι δεν προπαγανδίζουν πλέον τον αλυτρωτισμό και την καπηλεία της αρχαίας, ελληνικής Μακεδονίας. Η συμφωνία μόνο ξεκάθαρη δεν είναι και υποχρεώνει την ελληνική πλευρά σε όλα τα επίπεδα -από τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών μέχρι τους υπεύθυνους της ΕΠΟ- να τρέχουν, ζητώντας τη διόρθωση των «λαθών»!

 Ή μήπως οι «Πρέσπες» επιτρέπουν στο εκ βορρά μόρφωμα να χρησιμοποιεί δημοσίως, ακόμη και σε διεθνείς αγώνες της ποδοσφαιρικής τους ομάδας, την ονομασία «Μακεδονία» νέτα σκέτα;

Η Συμφωνία των Πρεσπών, άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο ε), παραχωρεί στους γείτονες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα κωδικά ονόματα MK και MKD σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, εξαιρώντας μόνο τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, που θα πρέπει να μετατραπούν σε NM NMK δηλαδή (North Makedonia). Άρα ο Ζάεφ και οι σλαβοαλβανοί ομοεθνείς του, με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να χρησιμοποιούν ως συντομογραφία το κωδικό όνομα MK και MKD -δηλαδή Μακεδονία- όταν αναφέρονται στη χώρα τους σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής