breaking news Νέο

Ξεκαθαρίζει η κατάσταση

Ξεκαθαρίζει η κατάσταση

Ο Μ.  Αλέξανδρος Τρικάλων νίκησε, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο στο γειτονικό ντέρμπι τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, με 2-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου αύξησε την διαφορά που τον χωρίζει από την δεύτερη και τρίτη θέση σε τέσσερις και έξι βαθμούς αντίστοιχα, ενώ ο ΦΑΣ Νάουσα που δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει εκτός έδρας τον Κεραυνό Επισκοπής μείωσε την διαφορά από τον 3ο του βαθμολογικού πίνακα ΓΑΣ Ροδοχωρίου από τους τέσσερις στους δύο βαθμούς.

Πάντως μετά το νέο στραβοπάτημα της ομάδας του Πλατέος (όπως ήδη αναφέραμε έχασε 2-0 στα Τρίκαλα) η τετράδα των πλεϊ οφ έχει ήδη κλειδώσει και αυτό που επιδιώκουν πλέον οι ομάδες είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας στα πλεϊ οφ ενώ τα Τρίκαλα που έχουν θρονιαστεί στην πρώτη θέση, εδώ και αρκετές αγωνιστικές επιδιώκουν να αποκτήσουν διαφορά τουλάχιστον επτά βαθμών από τον δεύτερο όποιος κι αν είναι αυτός προκειμένου να αποφύγουν την διαδικασία των πλεϊ οφ και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την μάχη της παραμονής στην κατηγορία μετά και τα προχθεσινά αποτελέσματα, ουσιαστικά δύο ομάδες ακόμη φαίνεται να αποφεύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ και να εξασφαλίζουν την παραμονή τους από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πρόκειται για το Μακροχώρι που πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα (1-2 εκτός έδρας τον Κοπανό) και αύξησε την διαφορά από τη ζώνη των πλεϊ άουτ στους 10 βαθμούς και την Χαρίεσσα που επίσης κέρδισε στην έδρα της με 5-0 τον Εθνικό Κλειδίου και βρίσκεται 9 βαθμούς μακριά από το Παλαιοχώρι και την Επισκοπή που ισοβαθμούν στα όρια της τετράδας των πλεϊ άουτ την  οποία πλέον την αποτελούν, το Παλαιοχώρι και η Επισκοπή όπως ήδη αναφέραμε, ο Α.Ο. Μαρίνας και ο Φίλιππος Μελίκης που νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας και εκμεταλλεύηκε την νέα ήττα του Εθνικού Κλειδίου και για πρώτη φορά βρέθηκε έξω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Σημαντική διαφορά όμως από το γκρουπ των ομάδων των πλεϊ άουτ έχουν αποκτήσει και ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας που αναδείχθηκε ισόπαλος δίχως τέρματα στο Παλαιοχώρι με τον Άρη, όπως και ο Αχιλλέας που νίκησε 1-0 την Μαρίνα.

Να δούμε όμως πιο αναλυτικά τα οκτώ παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

 

Οι αγώνες

Καθαρή νίκη με 2-0 πήρε ο Μ. Αλεξανδρος Τρικάλων στο γειτονικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρας Πλατέος.

Το πρώτο μέρος κύλησε σε μέτρια επίπεδα με τις δύο ομάδες να περιοριζονται στην κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου δίχως την μεγάλη φάση για γκολ με εξαίρεση ένα σουτ του Κιρκιλιανίδη στο 40’ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αγρ. Αστέρα δύσκολα.

Στην επανάληψη η γηπεδούχος ομάδα ανέβασε την απόδοση της και στο 58’ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Κιρκιλιανίδη Γ.

Στο 65’ τα Τρίκαλα άγγιξαν το 2-0 όμως η μπάλα ύστερα από σουτ του Παρσόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας της φιλοξενούμενης ομάδας και στο 85’ ο Παρσόπουλος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κωστούλας (Βαλκάνος - Τσιουγγαρής).

Δίχως νικητή έληξε το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του ΓΑΣ Ροδοχωρίου που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Το τελικό 1-1 θεωρείται δίκαιο αποτέλεσμα δεδομένο οτι οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.

Στο πρώτο το Ροδοχώρι ηταν καλύτερο και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 34’ με πλασέ του Κοτσαχρήστου, ενω στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και στο 52’ ισοφάρισε με τον Κίτσα Γ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Θεοδωρόπουλος (Πάνου - Βράγκου) από την ΕΠΣ Φλώρινας.

Νίκη με καθαρό σκορ οπως τουλάχιστον αμανενόταν πήρε η Νάουσα στο γήπεδο της Επισκοπής που σε συνδυασμό με το ισόπαλο αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟΚ - Ροδοχωρίου και την ήττα του Αγρ. Αστέρα Πλατέος στα Τρίκαλα καπαρώνει την τέταρτη θέση ενω παράλληλη συνεχίζει να ελπίζει για κάτι καλύτερο.

Οπως φανερώνει και το τελικό 0-5 η Νάουσα ηταν καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του και εχασε ευκαιρίες να πετύχε και άλλα τέρματα.

Το σκορ άνοιξε στο 22’ με σουτ ο Νίρλας και στο 34’ ο Καραγιάννης με κεφαλιά έκανε το 0-2. Στο 75’ ο Γιαμαλίδης με ατομική ενέργεια έγραψε το 0-3 και στο 83’ ο Φωτόπουλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-4. Το τελικό 0-5 έγραψε στο 88’ ο Μαντώς.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Χαλατζούκας - Ασβεστάρας).

Την τέταρτη στη σειρά νίκη του και αυτή με ανατροπή πέτυχε το Μακροχώρι και απομακρύνθηκε οριστικά από την απειλή της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πλεϊ αουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ηταν μοιρασμένο με το Μακροχώρι να είναι πάντως πιο επικίνδυνο και να χάνει μοναδικές ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ.

Στην επανάληψη και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Κοπανός προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Παρθενόπουλος, με το Μακροχώρι πάντως να αντιδρά γρήγορα και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με ωραία κεφαλιά του Ηλιάδη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ πέντε λεπτά αργότερα και πριν ολοκληρωθούν οι πανηγυρισμοι για την ισοφάριση στο 89’ ο Πατσιαβούρας αξιοποιώντας έναν ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της γηπεδούχου ομάδας εκανε το 1-2 που ηταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραντώνης (Γιαντσής - Γκόγκας).

Με συνοπτικές διαδικασίες η ΑΕ Χαρίεσσας νικησε στο γήπεδό της με 5-0 τον Εθνικό Κλειδίου και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία δίχως να χρειαστεί την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ αουτ.

Το σκορ άνοιξε μολις στο 3’ ο Κουτσογιαννίδης και στο 3’ ο Δημητρούσης έκανε το 2-0. Στο 33’ ο Μπάμπος το 3-0 και λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο το 4-0 και πάλι ο Κουτσογιαννίδης, το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 60’ ο Τηλκερίδης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ιασωνίδης (Ρηγόπουλος - Γιαγκιτζόγλου).

Με ένα γκολ που πέτυχε στο 77’ ο Αχιλλέας Νάουσας νίκησε στην έδρα του τον ΑΟ Μαρίας και απεκτησε διαφορά ασφαλείας από την ζώνη των πλεϊ αουτ τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αντίθετα ο ΑΟ Μαρίνας έχει περιέλθει πλεον σε πολύ δύσκολη θέση.

Το μοναδικο γκολ του αγώνα σημείωσε ο Παπατάνος, όπως ήδη αναφέραμε στο 77’ ενω από το 36’ ο ΑΟ Μαρίνας αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τσέλιου Κ.

Τον αγώνα διαιτητευσε ο κ. Καραγκιζόπουλος (Κελεσίδης - Νησελίτης).

Μέτριο παιχνίδι στο γήπεδο του Παλαιοχωρίου μεταξύ του τοπικού Αρη και του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας που έληξε ισόπαλο δίχως γκολ.

Το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο καθώς οι δυο ομάδες εκτός από την υπεροχή μοιράστηκαν και τις λίγες ευκαιρίες για γκολ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παυλίδης (Αργυρίου - Παζαρτζικλής).

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πηρε ο Φίλιππος Μελίκης επί του Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας που τον οδήγησε για πρώτη φορά φέτος έξω από την ζώνη του απευθείας υποβιβασμού.

Υστερα από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως γκολ στην επανάληψη ο Φίλιππος έγινε πιο επιθετικός και αφου πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 52’ με γκολ του Πιτσιάβα, διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στο 70’ με τον Κακαγιάννη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γαβράς (Χρυσάνης - Πίτου).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής