breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Τον πήρε και... τον σήκωσε στην κυριολεξία

Ένας εργαζόμενος σε αγορά στην Τουρκία κυριολεκτικά απογειώθηκε, όταν προσπάθησε να συγκρατήσει μία ομπρέλα, την οποία είχαν παρασύρει ισχυροί άνεμοι. Βίντεο εικονίζει το Σαντίκ Κοτσάνταλι να προσπαθεί -μάταια-, μαζί με δύο άνδρες, να κρατήσει την ομπρέλα στο έδαφος. Η φύση όμως είχε διαφορετική άποψη…

Ο Κοτσάνταλι αποκάλυψε πως έφτασε σε ύψος τεσσάρων μέτρων, προτού αποφασίσει να πηδήξει στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Η ομπρέλα προσέκρουσε σε στύλο και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να αστειεύονται και ανέφεραν πως η χώρα απέκτησε τον πρώτο… αστροναύτη της.

*****

Έβγαζε 200.000 δολάρια το χρόνο, τα παράτησε όλα και άρχισε να ταξιδεύει

Αυτή η γυναίκα δεν ήταν χαρούμενη με τη δουλειά της, αν και της προσέφερε 200.000 δολάρια το χρόνο. Η Kashlee Kucheran είχε φαινομενικά την τέλεια ζωή. Ζούσε μαζί με το σύντροφό της σε ένα μεγάλο σπίτι, έβγαζε 200.000 δολάρια το χρόνο στη δουλειά της, είχε πανάκριβα καλλυντικά και ρούχα και 2 σπορ αυτοκίνητα. Η ίδια όμως αποκάλυψε ότι δεν ένιωθε ευτυχισμένη.

Παρά το γεγονός ότι φαινόταν σα να είχε τα πάντα, αποφάσισε να βρει τι είναι αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη. Παραιτήθηκε από τη δουλειά της και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα social media. Η δουλειά της της επιτρέπει να δουλεύει από παντού. Έτσι, βρήκε το νόημα της ζωής στα ταξίδια, όπως δηλώνει η ίδια.

«Πούλησα το σπίτι, τα αυτοκίνητα ακόμα και όλη μου τη γκαρνταρόμπα! Κλείσαμε εισιτήρια για Μεξικό με το σύντροφό μου και από τότε δεν έχουμε αγοράσει κάποιο σπίτι! Μεταφερόμαστε συνεχώς από χώρα σε χώρα και τώρα νιώθουμε ευτυχισμένοι!», αναφέρει η Kashlee Kucheran.

Πώς καταφέρνει όμως να πληρώνει τα ταξίδια της; Η ίδια αποκαλύπτει ότι κάνει οικονομία : «Έχω ελάχιστα ρούχα. Αν θελήσω να αγοράσω κάτι καινούργιο, πουλάω κάτι που έχω ήδη ή έστω το ανταλλάσσω. Παλιά είχα δέκα κρέμες για τα μάτια, 80 παπούτσια και δεν ξέρω και εγώ πόσα ρούχα! Τώρα προσέχω και ξέρω πολύ καλά ότι αυτά που μένουν στην άκρη, πάνε στα ταξίδια μου».

Ο προσωπικός της λογαριασμός στο Instagram, kashlee_k αριθμεί πάνω από 10.000 ακόλουθους. Ενώ γράφει σε καθημερινή σχεδόν βάση στο Blog της και δίνει συμβουλές για το πώς να πουλάς τα πάντα, προκειμένου να κερδίζεις λεφτά για ταξίδια και εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας.

*****

Ουρητήριο αγελάδων, για να μειωθούν τα… αέρια του θερμοκηπίου!

Τα βοοειδή στην Ολλανδία κατέχουν εδώ και λίγο καιρό την «τέχνη» να αφοδεύουν σε ουρητήριο, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που προκαλούνται από την εντατική κτηνοτροφία.

Η Ολλανδία είναι μια χώρα γνωστή για τις πρωτοποριακές ιδέες της στον τομέα, καθώς είναι η δεύτερη στον κόσμο σε εξαγωγές αγροτικών και αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, πίσω από τις ΗΠΑ.

Για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον, η κυβέρνηση επιβάλλει στους εκτροφείς να εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα στους στάβλους τους.

Με το CowToilet (δηλαδή «Τουαλέτα αγελάδων»), το πρόβλημα «αντιμετωπίζεται απευθείας στην πηγή του», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χενκ Χάνσκαμπ, ένας επιχειρηματίας που δημιούργησε το ουρητήριο. Η αρχή λειτουργίας της συσκευής είναι απλή : το CowToilet βρίσκεται μέσα σε ένα κουτί, στο ύψος των οπισθίων της αγελάδας, πίσω από το παχνί της. Αφού φάει η αγελάδα, ένα ρομπότ διεγείρει ένα νεύρο κάτω από τους μαστούς της, προκαλώντας της την ανάγκη να ουρήσει.

Μια αγελάδα παράγει 15-20 λίτρα ούρα ημερησίως.

Ο Χάνσκαμπ, η εταιρεία του οποίου κατασκευάζει πρωτοποριακές συσκευές για τον αγροτικό τομέα, πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν στο μισό οι εκπομπές αμμωνίας, που ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, λόγω της εντατικής κτηνοτροφίας. Το «ουρητήριο» έλαβε στα μέσα Μαρτίου ένα τοπικό βραβείο καινοτομίας και πολλοί επιστήμονες και πανεπιστημιακοί χαιρέτισαν την ιδέα. Αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020.

«Οι στάβλοι θα γίνουν πιο καθαροί και το έδαφος θα παραμένει στεγνό. Λιγότερη υγρασία στο έδαφος σημαίνει και καλύτερη υγεία για τις οπλές των ζώων», παρατήρησε ο Γιαν Βελέμα, ένας κτηνίατρος που παρακολούθησε τις δοκιμές της συσκευής.

Ο Χάνσκαμπ αποκάλυψε επίσης ότι είναι δυνατόν οι αγελάδες να «εκπαιδευτούν» να χρησιμοποιούν τη συσκευή : σε ένα αγρόκτημα στο Ντέτινχεμ, όπου γίνονται οι δοκιμές, οι 7 από τις 58 αγελάδες του κοπαδιού χρησιμοποιούν αυτοβούλως το CowToilet. «Το συνήθισαν. Αναγνωρίζουν το κουτί, σηκώνουν την ουρά τους και ουρούν», είπε.

*****

Οι περίφημοι «χικικομόρι» που ζουν αποκομμένοι από την κοινωνία!

Το φαινόμενο των «χικικομόρι» είναι τόσο διαδεδομένο στην Ιαπωνία, ώστε η λέξη αυτή να ορίζει ένα πρόσωπο, που δεν έχει πάει στο σχολείο ή στη δουλειά για τουλάχιστον μισό χρόνο και στη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν είχε καμιά πραγματική αλληλεπίδραση με οποιονδήποτε εκτός του οικογενειακού κύκλου του.

«Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι φανταζόμασταν. Το φαινόμενο των «χικικομόρι» δεν αφορά μόνο τους νέους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μέχρι πρόσφατα, η πεποίθηση ήταν πως η κατάσταση αυτή αφορούσε κυρίως εφήβους και πρόσωπα κάτω των 30 ετών, όμως η Ιαπωνία διαπιστώνει πως υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός πιο ηλικιωμένων «χικικομόρι», που κλείνονται στο σπίτι τους για μεγαλύτερες περιόδους.

Περίπου τα μισά από τα πρόσωπα που ελήφθησαν υπόψη στην έρευνα, ήταν απομονωμένα για περισσότερο από επτά χρόνια!

Ο συνολικός αριθμός που υπολογίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας, είναι μεγαλύτερος εκείνου των «χικικομόρι» κάτω των 39 ετών, ο οποίος είχε εκτιμηθεί σε 541.000 από παρόμοια κυβερνητική έρευνα, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το 2016.

«Τα δεδομένα της κυβέρνησης επαληθεύουν τη δική μας έρευνα, σύμφωνα με την οποία υπάρχει μεγάλος αριθμός πιο ηλικιωμένων προσώπων σ’ αυτή την κατάσταση», δήλωσε στο AFP η Ρίκα Ουέντα, η οποία εργάζεται για μια ΜΚΟ υποστήριξης γονιών, που έχουν παιδιά χικικομόρι. «Όμως δεν είχαμε αντιληφθεί πως υπήρχαν τέτοια πρόσωπα και μεταξύ των 60χρονων», πρόσθεσε.

«Αυτό δείχνει πως η ιαπωνική κοινωνία είναι σκληρή. Οι χικικομόρι προτιμούν να μένουν στο σπίτι παρά να συναντούν κόσμο», εξηγεί η Ουέντα, η οποία εκτιμά πως ο κομφορμισμός και η κυρίαρχη θέση της εργασίας στην ιαπωνική κουλτούρα ασκούν ισχυρές πιέσεις.

«Πιστεύω πως η έρευνα αυτή μας σπρώχνει να αναρωτηθούμε τι είναι ευτυχισμένη ζωή για καθέναν από εμάς», λέει.


Έβγαζε 200.000 δολάρια το χρόνο, τα παράτησε όλα και άρχισε να ταξιδεύει
Ουρητήριο αγελάδων, για να μειωθούν τα… αέρια του θερμοκηπίου!
χικικομόρι

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής