breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ιερείς έκαψαν βιβλία του Harry Potter, για να… χτυπήσουν τη μαγεία!

Καθολικοί ιερείς έκαψαν το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία βιβλία των διάσημων σειρών του «Harry Potter» και του «Λυκόφωτος», τα οποία θεωρούν...ιερόσυλα!

«Υπακούμε στο Λόγο» του Θεού, ανέφερε μέσω του Facebook η θρησκευτική οργάνωση «SMS των Ουρανών», η οποία οργάνωσε αυτό το κάψιμο των βιβλίων του Harry Potter, αναρτώντας και φωτογραφίες, στις οποίες εικονίζονται τρεις ιερείς, να μεταφέρουν ένα κιβώτιο με βιβλία σε μια φωτιά, που έχουν ανάψει έξω από μια εκκλησία.

Μεταξύ αυτών των βιβλίων ήταν αντίτυπα του «Χάρι Πότερ», του έφηβου «μάγου», που γέννησε η φαντασία της Βρετανίδας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και του «Λυκόφωτος» της Αμερικανίδας Στέφανι Μέγιερ, που αφηγείται τις περιπέτειες του βαμπίρ Έντουαρντ Κάλεν.

Εκτός από τα βιβλία, έριξαν στην πυρά και διάφορα αντικείμενα, όπως μια αφρικανική μάσκα, μια ομπρέλα «Hello Kitty» και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο, ενώ ταυτόχρονα προσεύχονταν.

«Δεν κάψαμε τυχαία βιβλία»

Σύμφωνα με το Γιαν Κουτσάρσκι, εξορκιστή και ιερέα σε αυτήν την ενορία της Παναγίας-Μητέρας της Εκκλησίας του Γκντανσκ, στη βόρεια Πολωνία, ο στόχος «δεν ήταν να καούν τυχαία βιβλία, αλλά αντικείμενα που σχετίζονται με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό«. Παραδέχτηκε επίσης ότι εκτός από τα βιβλία, έκαψαν αντικείμενα, όπως διάφορα φυλαχτά που έφεραν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. «Είναι καιρός να βάλουμε κάποια τάξη», είπε.

Η αρχιεπισκοπή της Πολωνίας και ο τοπικός επίσκοπος επιβεβαίωσαν το γεγονός, όμως αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της επισκοπής του Κοζαλίν, όπου εδρεύει το ίδρυμα «SMS των Ουρανών», καταδίκασε το κάψιμο των βιβλίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα «τους πνευματικούς κινδύνους που συνδέονται με τον αποκρυφισμό και τη μαγεία», οι οποίοι έχουν «καταστροφικές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους».

Η ανάρτηση της οργάνωσης «SMS των Ουρανών» έγινε πολύ σύντομα viral, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. «Θα ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για κάποιο αστείο (…) Σοβαρολογούμε; Καίνε οι άνθρωποι φανταστική λογοτεχνία του 21ου αιώνα κατά τη διάρκεια μιας κακόγουστης τελετής;», έγραψε ένας χρήστης του Facebook.

Άλλοι όμως ενέκριναν την πρωτοβουλία των ιερέων: «Ξεφορτωθείτε ό,τι δυσαρεστεί το Θεό και θα δείτε πώς θα αλλάξει η ζωή σας», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

*****

Η Δανία… τρολάρει τον Τραμπ

Το τείχος που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό, ενέπνευσε το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας, που ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή ενός τέτοιου τεράστιου τείχους στη Βόρεια Θάλασσα, για να προστατεύσει τις ρέγγες. Μάλιστα, το τείχος αυτό δεν θα στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στην Κοπεγχάγη, αφού σκοπεύει να στείλει το λογαριασμό στη... Βρετανία.

Το «θαλάσσιο τείχος» φυσικά δεν ήταν παρά το ευφάνταστο πρωταπριλιάτικο αστείο, που σκέφθηκε η υπουργός Αλιείας της Δανίας, Έβα Κιερ Χάνσεν.

«Η Δανία κατασκευάζει ένα τείχος στη Βόρεια Θάλασσα, θα το πληρώσουν οι Βρετανοί», γράφει στα αγγλικά η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι ο στόχος είναι να παραμείνουν οι ρέγγες στα χωρικά ύδατα της Δανίας, μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά, για να αλιευθούν. Το κόστος θα το επωμιστεί η Βρετανία, επειδή οι δανέζικες ρέγγες μεταναστεύουν προς τα δυτικά και μετά το Brexit το Λονδίνο θα απαγορεύσει το ψάρεμα στα βρετανικά νερά.

«Οι Βρετανοί δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα και θα τους αναγκάσω να πληρώσουν για το τείχος (…) Προφανώς, δεν τους λείπουν τα χρήματα. Για αυτούς, το κόστος ενός τείχους δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό των δαπανών, που συνδέονται με το Brexit», προσθέτει, προφανώς αστειευόμενη, η υπουργός.

*****

Τα… διάφορα τρολαρίσματα

Εξίσου επίκαιρο ήταν και το πρωταπριλιάτικο αστείο, που σκέφθηκε η εταιρεία δημόσιων μεταφορών Wiener Linien της Βιέννης. Ανάρτησε στο διαδίκτυο τη φωτογραφία ενός «διαδρόμου» στο μετρό, που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, οι οποίοι «δεν καταφέρνουν να ξεκολλήσουν τα μάτια τους από την οθόνη», ώστε να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους επιβάτες.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν αμέσως το ψέμα, αλλά τους άρεσε γενικότερα η ιδέα αυτή. «Είναι απλώς ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Σε μερικά χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα», ευχήθηκε στο Twitter ένας επιβάτης του μετρό.

 

Στο Βέλγιο, γαλλόφωνοι και φλαμανδόφωνοι «έβγαλαν τα μαχαίρια» και συγκρούονται με αφορμή την αλλαγή της ώρας. Η εφημερίδα La Derniere Heure αναβιώνει την «παραδοσιακή» διαμάχη των δύο πλευρών, υποστηρίζοντας ότι Φλάνδρα και Βαλονία τώρα διαφωνούν για το αν θα ακολουθήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα. «Η Φλάνδρα αγωνίζεται για τη χειμερινή ώρα, ενώ η Βαλονία θέλει μόνο τη θερινή. Άραγε, όταν θα είναι μεσημέρι στη Λιέγη, στην Αμβέρσα τα ρολόγια θα δείχνουν 13.00;», διερωτάται σοβαρά η εφημερίδα.

 

Στη Ρουμανία τέλος, το υπουργείο Άμυνας δεν δίστασε να ανακοινώσει μέσω του Facebook ότι επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους. «Εν ευθέτω χρόνω, θα ενημερωθούν οι νέοι ηλικίας 20-35 ετών για όλες τις λεπτομέρειες», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες αργότερα πάντως, το Βουκουρέστι αυτοδιαψεύστηκε, τονίζοντας ότι ήθελε μόνο να επιστήσει την προσοχή στο πρόβλημα των «ψευδών ειδήσεων» στο διαδίκτυο. «Επαγρυπνείτε! Τα fake news δεν ξεπροβάλουν μόνο την 1η Απριλίου», προειδοποίησε. «Μην αφήνετε τους άλλους να σας επηρεάζουν, επαληθεύστε τις πληροφορίες σας», κατέληξε το υπουργείο.

*****

Έκανε μήνυση στον προϊστάμενό του, επειδή άφηνε… αέρια προς το μέρος του!

Μηχανικός έκανε μήνυση στον προϊστάμενό του, επειδή άφηνε… αέρια προς το μέρος του!

Το εφετείο της Βικτώριας απέρριψε μια υπόθεση για υποτιθέμενο «εργασιακό bullying», μετά τη μήνυση που κατέθεσε μηχανικός κατά του προϊσταμένου του, επειδή… τις αμολούσε συνεχώς προς τη μεριά του.

Το εφετείο της Βικτώρια συμφώνησε με παλαιότερη δικαστική απόφαση, που ανέφερε ότι, ακόμα κι αν όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων Ντέιβιντ Χινγκστ είναι αλήθεια, τα αέρια δεν συνιστούν εργασιακό bullying.

O 56χρονος Χινγκστ πάντως είναι αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεσή του μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, προκειμένου να δικαιωθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της απόφασης. O καταγγέλλων, που διεκδικούσε αποζημίωση $ 1.8 εκατ., υποχρεώνεται να πληρώσει και τα νομικά έξοδα.

Στη μήνυσή του, ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας Construction Engineering κατηγορούσε τον προϊστάμενό του Γκρεγκ Σορτ ότι εσκεμμένα άφηνε αέρια προς τη μεριά του, το διάστημα που εργαζόταν εκεί, για να τον «βασανίζει». Μάλιστα χαρακτήριζε το Σορτ «serial farter», που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να του κάνει το βίο αβίωτο, για να αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη δουλειά του.

Σύμφωνα με το Χινγκστ, ο προϊστάμενός του ερχόταν πολλές φορές την ημέρα στο μικρό γραφείο του, που δεν έχει παράθυρα, ειδικά για να «τις αμολήσει». «Τις άφηνε, όταν είχα γυρισμένη την πλάτη και μετά έφευγε.

Αυτό γινόταν πέντε έξι φορές την ημέρα», είπε στο δικαστήριο ο καταγγέλλων, εξηγώντας ότι το bullying δεν περιοριζόταν μόνο στα αέρια, αλλά περιλάμβανε και άλλες άσεμνες χειρονομίες εκ μέρους του πρώην προϊσταμένου του.

«Πολλές φορές μου έδειχνε τον πισινό του, ενώ μιλούσαμε, ενώ με είχε βρίσει επανειλημμένα και στο τηλέφωνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν ο Χινγκστ να υποστεί ψυχικό τραύμα, που τον ανάγκασε να μείνει μακριά από τη δουλειά του για πολλές μέρες, έως ότου απολύθηκε.


Τα… διάφορα τρολαρίσματα
Έκανε μήνυση στον προϊστάμενό του, επειδή άφηνε… αέρια προς το μέρος του!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής