breaking news Νέο

Συμμετοχή του Δ.Βέροιας στην Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 με εκδηλώσεις για την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»

Συμμετοχή του Δ.Βέροιας στην Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 με εκδηλώσεις για την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»

Με κεντρικό σύνθημα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα», ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017, διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα όπου έχει επίσημα ανακηρυχθεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».

Η καθιέρωση της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» (16 - 22 Σεπτεμβρίου), με κορύφωση την «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ», στις 22 Σεπτεμβρίου, έχει ως στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας περιορισμού της χρήσης των αυτοκινήτων, τουλάχιστον εντός των αστικών κέντρων και την ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Δήμος Βέροιας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017 και της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο» συνδιοργανώνει τις ακόλουθες δράσεις:

  • Ποδηλατική διαδρομή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, προκειμένου «να εξοικειωθούν οι ποδηλάτες με την πόλη και η πόλη με τους ποδηλάτες», που διοργανώνεται από το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας και το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, με αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου, η οποία περιλαμβάνει καθοδική πορεία στην οδό Μητροπόλεως-Ελιάς-Ανοίξεως προς τέρμα Πιερίων- στροφή (ΔΕ) ιδιωτικά εκπαιδευτήρια - χωριό Άμμος - Φράγμα Αλιάκμονα- γύρος Τεχνητής Λίμνης με επιστροφή από την ίδια διαδρομή και τερματισμό στην Πλατεία Δημαρχείου. Η διαδρομή είναι περίπου 20 χλμ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2  ώρες. Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 5.00 μ.μ. ενώ οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 04.30 μ.μ. όπου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου και ενήλικες, με απαραίτητη προϋπόθεση να φορούν προστατευτικό κράνος.
  • Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού σχολείου που διοργανώνονται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη ώστε να γίνουν αυριανοί πολίτες με οικολογική συνείδηση. Με αφορμή το βιβλίο «Απέναντι»  του Θοδωρή Παπαϊωάννου γνωρίζουμε τον Μέλιο το σκαθάρι.  Πώς θα διασχίσει τον μεγάλο δρόμο ο Μέλιος για να φτάσει στην αγαπημένη του Μελανή; Με το μπλε ποδήλατο; με το βιολετί πατίνι; Με το πράσινο αλεξίπτωτο; Με το κόκκινο χαλί; Όλα θα τα προσπαθήσει κι ας αποτύχει! Μπορεί από πολλές αποτυχίες να φτιάχνεται…η τύχη!

Το εργαστήριο περιλαμβάνει ανάγνωση του βιβλίου και δραστηριότητες καιαπευθύνεται σε μαθητές 7-8 ετών.

  • Τηλεργασία στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 στις 09.00-10.00. η Τηλεργασία ή εργασία  από απόσταση είναι μια νέα μορφή εργασίας κατά την οποία οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από οπουδήποτε και οποιαδήποτε μέρα και ώρα.  Με άλλα λόγια, η καθημερινή μεταφορά τους σε ένα κεντρικό τόπο δουλειάς αντικαθίστανται από τη δυνατότητα εργασίας κάνοντας χρήση των σύγχρονων μορφών τηλεπικοινωνίας. Ελάτε να γνωρίσουμε εργαλεία και τεχνολογίες και υπηρεσίες που θα μας φανούν χρήσιμα ώστε να εργαστούμε από απόσταση και να εξερευνήσουμε ιστοτόπους που μπορούμε να βρούμε εργασία εξ αποστάσεως σε πολλά αντικείμενα. Στο Maker Space της Βιβλιοθήκης, με τον υπεύθυνο Τεχνολογίας της βιβλιοθήκης κ. Γιώργο Μπίκα. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 2331024494.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής