breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Πυροσβεστικός σταθμός έγινε… παιδικός, μετά από ομαδικά γεννητούρια!

Ο πυροσβεστικός σταθμός του Σπλιτ στην Κροατία θυμίζει… μαιευτήριο. Δώδεκα πυροσβέστες έγιναν πατέρες μέσα σε ισάριθμους μήνες και άλλοι τέσσερις συνάδερφοί τους ετοιμάζονται και εκείνοι να υποδεχτούν τα δικά τους μωρά.

Βασικός παράγοντας για να αποκτήσουν σχεδόν όλοι μαζί νέα μέλη οι οικογένειές τους, δεν ήταν άλλος από την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η απάντηση στους Κροάτες πυροσβέστες και τα 12 μωρά τους, έρχεται από το Μέιν των ΗΠΑ. Από 9 νοσοκόμες που έμειναν σχεδόν ταυτόχρονα έγκυες και μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν φέρει στη ζωή τουλάχιστον 9 αγοράκια και κοριτσάκια.

Η αναπάντεχη σύμπτωση έχει κάνει διάσημες τις 9 νοσοκόμες, που αστειευόμενες απαντούν πως στο συγκεκριμένο νοσοκομείο η εγκυμοσύνη ίσως… και να είναι μεταδοτική.

*****

Θέλετε να στείλετε τη φωνή σας στον… Άρη;

Ονειρεύεστε να στείλετε ένα ηχογραφημένο μήνυμα στον Άρη; Έχετε περιθώριο μέχρι τις 20 Απριλίου, για να δοκιμάσετε την τύχη σας, δηλώνοντας τη φωνή σας υποψήφια για... αποστολή στον κόκκινο πλανήτη.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) ξεκινά έναν ανοιχτό διαγωνισμό, που απευθύνεται σε όλους «τους πολίτες του πλανήτη Γη», με την ευκαιρία της προετοιμασίας της αποστολής Exomars 2020.

Έντεκα ηχογραφημένα μηνύματα διάρκειας 30 δευτερολέπτων θα επιλεγούν, για να σταλούν στον Άρη με αυτήν την αποστολή. Μόνο ένα θα μεταδοθεί στη Γη και θα χρησιμοποιηθεί στις δοκιμές ενός επιστημονικού οργάνου.

Ο ρωσικός πύραυλος Proton-M πρόκειται να εκτοξευτεί στα μέσα του 2020, με σκοπό να φτάσει στον Άρη το επόμενο έτος. Ο πύραυλος θα μεταφέρει μια ρωσική εξέδρα προσεδάφισης, καθώς και ένα ευρωπαϊκό ρομπότ, το οποίο θα προσπαθήσει να εξακριβώσει, αν στο παρελθόν ο πλανήτης φιλοξενούσε ζωή και να βρει τα ίχνη της.

Η πλατφόρμα Καζατσόκ εξάλλου θα περιλαμβάνει ένα τσεχικό όργανο μέτρησης, το οποίο θα ερευνήσει, αν υπάρχουν αστραπές στον Άρη, μετρώντας τις αυξομειώσεις του μαγνητικού πεδίου στην κλίμακα των ακουστικών συχνοτήτων.

«Χρειάζεται να αποθηκεύσουμε δεδομένα στη μνήμη του οργάνου, για να τα αναμεταδίδουμε στη Γη και να επαληθεύσουμε ότι λειτουργεί καλά», εξήγησε ο Αντρέι Σαντόλικ. «Αντί να τα επιλέξουμε στην τύχη, επωφεληθήκαμε από την ευκαιρία αυτή, για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό», πρόσθεσε ο επιστήμονας που είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο όργανο.

Ο διαγωνισμός αυτός είναι «ένας δημιουργικός τρόπος, για να βεβαιωθούμε ότι το όργανο λειτουργεί σωστά. Ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους, για να μας ακολουθήσουν στην αναζήτηση ιχνών ζωής στον Άρη», είπε εξάλλου ο Χόρχε Βάγκο, ο επιστημονικός υπεύθυνος του ρομπότ του Exomars, που έχει βαφτιστεί «Ρόζαλιντ Φράνκλιν».

Οι Γήινοι που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα, πρέπει να στείλουν το ηχογραφημένο μήνυμά τους στον ιστότοπο mars.vesmir.cz, της τσεχικής επιστημονικής επιθεώρησης Vesmir.

«Μπορείτε να ηχογραφήσετε οτιδήποτε, για παράδειγμα μουσική με λόγια, μηνύματα ή απλούς ήχους. Θα προτιμούσαμε πρωτότυπα μηνύματα, εκείνα που θα μεταφέρουν ένα μήνυμα για το σημερινό κόσμο και την ανθρωπότητα. Τα προσβλητικά, χυδαία ή μπανάλ σχόλια απορρίπτονται.

*****

Νηπιαγωγός δηλητηρίασε όλους τους μαθητές της τάξης!

Ένας δάσκαλος, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, έριξε νιτρικό νάτριο στο πρωινό των μαθητών του σε νηπιαγωγείο στη Κίνα. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, αφού έπαθαν δηλητηρίαση και νοσηλεύθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας έδειξαν πως μετά το πρωινό τα παιδιά άρχισαν να έχουν εμετούς, ενώ κάποια έχασαν τις αισθήσεις τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου στην πόλη Ζιαοζούο της επαρχίας Χενάν. Πέντε ημέρες αργότερα ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πέντε ακόμη παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Ένας γονέας δήλωσε στο «Νέα Κίνα» ότι το σχολείο τον ενημέρωσε πως το παιδί του διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε εκεί, οι γιατροί του είπαν ότι έκαναν πλύση στομάχου στο παιδί.

Το νιτρικό νάτριο είναι ένα χημικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των κρεάτων, όμως είναι τοξικό, όταν καταναλώνεται μόνο του.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ μια οδηγία της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία ζητεί από τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων να γευματίζουν μαζί με τους μαθητές, έπειτα από μια σειρά διατροφικών σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει στα σχολεία της χώρας.

Πλέον τα σχολεία πρέπει να ανακοινώνουν από πού προμηθεύονται τα γεύματα που δίνουν στους μαθητές και να διεξάγουν ελέγχους ποιότητας.

*****

Ο δικαστής στη δίκη του Άουσβιτς ήταν φανατικός ναζιστής!

Στην παγκόσμια ιστορία έχει μείνει ως το πρότυπο του αδέκαστου, μετρημένου και ακριβοδίκαιου δικαστή. Όταν ο Χανς Χοφμάγερ διάβασε την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου, που έκρινε στη δεκαετία του '60 τους υπευθύνους του Άουσβιτς, αυτής της επονείδιστης σελίδας για την ανθρωπότητα, δηλώνοντας πως «ορισμένοι εξ ημών δεν θα μπορέσουμε να αντικρίσουμε ξανά τα χαρούμενα κι ευτυχισμένα μάτια ενός παιδιού χωρίς να επανέλθουν στη μνήμη μας τα γεμάτα ερωτηματικά κι αγωνία μάτια των παιδιών που κατέληξαν στο Άουσβιτς», μπήκε για πάντα στο πάνθεον των υποδειγματικών προσωπικοτήτων.

Στους είκοσι μήνες που διήρκεσε το Auschwitzprozess, ο Χοφμάγερ δεν έκανε καμία παραχώρηση στους δημοσιογράφους, δεν επέτρεψε τις τηλεοπτικές κάμερες στην αίθουσα και διηύθυνε τη δίκη με αυστηρό και δωρικό τρόπο. Η εφημερίδα Zeit τον είχε χαρακτηρίσει στο τέλος της δίκης ως «φανατικό της αντικειμενικότητας, ενώ η Welt τον είχε επαινέσει ως «πρότυπο σωφροσύνης».

Όμως, το βιογραφικό του, που επί 60 χρόνια είχε παραμείνει άσπιλο κι αμόλυντο, κινδυνεύει πλέον να κηλιδωθεί αμετάκλητα, εξαιτίας νέων εγγράφων που έχουν έλθει στη δημοσιότητα: έως το 1945 ο Χοφμάγερ υπήρξε ένας φανατικός ναζιστής κι ένας στυγερός δικαστής.

Στον ενάμιση μήνα της δίκης τους, οι είκοσι Ναζί που κατηγορούνταν για εγκλήματα στο Άουσβιτς, είδαν να παρελαύνουν μπροστά από το εδώλιό τους περίπου 360 επιζήσαντες του πολωνικού στρατοπέδου εξόντωσης. Πολλοί εξ αυτών επέστρεφαν για πρώτη φορά στη χώρα, που τους είχε φυλακίσει και βασανίσει, μόνον και μόνον για να καταθέσουν ενώπιον των ενόρκων τη φρίκη που είχαν βιώσει.

Όμως, παρά τις συντριπτικές αποδείξεις που κατέθεσε στο δικαστήριο ο Φριτζ Μπάουερ --ο άνθρωπος που «ξετρύπωσε» τον εγκληματία Άντολφ Άιχμαν-- μόνον έξι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε ισόβια δεσμά, ένδεκα σε κάθειρξη 14 ετών και τρεις απαλλάχθηκαν λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Μολονότι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης δεν έπεσε βαρύς για όλους τους κατηγορούμενους, ο Χανς Χοφμάγερ θεωρείτο έως σήμερα ένας τιτάνας του δικανικού συστήματος. Όμως ενδέχεται τούτη η αυστηρότητά και η διάθεσή του μην πολιτικοποιηθεί υπέρ το δέον η δίκη, υποκρύπτει κάτι άλλο. Αυτό παρακίνησε ένα νεαρό ερευνητή, το Ματίας Ρίστιτς, που αναδίφησε στα κρατικά αρχεία, προκειμένου να προσθέσει και άλλα στοιχεία στη μνημειώδη βιογραφία του δικαστή.

Αποτέλεσμα ήταν να αποκαλυφθούν ορισμένα ανησυχητικά δεδομένα, που σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, αποδεικνύουν πως ο Χοφμάγερ ήταν ένας φανατικός ναζιστής και οδήγησε πολλές χιλιάδες γυναίκες σε εξαναγκασμένη στείρωση. Και ας σημειωθεί πως ο Ρίστιτς έχει ερευνήσει έως τώρα μόνον τα αρχεία που φθάνουν έως το 1939 και πως μετά την ημερομηνία αυτή ο Χοφμάγερ είχε προαχθεί στη δικαστική ιεραρχία.

Τα έγγραφα που ήλθαν στο φως ποσώς διηγούνται την ιστορία ενός ακριβοδίκαιου δικαστή, αλλά απεναντίας ενός απηνούς κι ανενδοίαστου δημίου. Στα δώδεκα χρόνια της επικυριαρχίας του Χίτλερ στη Γερμανία, η «νόμοι περί υγιεινής κι ευγονικής» της "ανώτερης Αρίας φυλής" εφαρμόζονταν ενάντια σε αναπήρους, ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, επιληπτικούς, τυφλούς, κωφαλάλους, με αποτέλεσμα 300-400.000 άνθρωποι να καταλήξουν στα σφαγεία του ναζιστικού καθεστώτος. Μάλιστα, σε 5.000 ανέρχονται οι θάνατοι μόνον από τις επιπλοκές της στείρωσης.


Θέλετε να στείλετε τη φωνή σας στον… Άρη;
Νηπιαγωγός δηλητηρίασε όλους τους μαθητές της τάξης!
Ο δικαστής στη δίκη του Άουσβιτς ήταν φανατικός ναζιστής!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής