breaking news Νέο

Γιάννης Παπαγιάννης : «Οριστική λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα»

Γιάννης Παπαγιάννης : «Οριστική λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα»

Σχολιάζοντας τη νέα επίθεση αδέσποτων σκυλιών σε βάρος ενός 20χρονου στις Εργατικές Κατοικίες, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Είναι δεδομένη η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια το δήμο μας και άπτεται της ασφάλειας των πολιτών και της δημόσιας υγείας.  Ο κύριος Βοργιαζίδης και στον τομέα αυτό κινείται στο γνωστό, αποτυχημένο μοντέλο της προκατόχου του και των συνεργατών αντιδημάρχων της, κάποιοι εκ των οποίων έχουν το πολιτικό θράσος να διεκδικούν σήμερα τη ψήφο των δημοτών μας.

Την επόμενη ημέρα  προχωρούμε ως νέα διοίκηση στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προσεκτική και ασφαλή μεταφορά των ζώων στο κυνοκομείο, τη  σταθεροποίηση και σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων μέσω της καταγραφής, σήμανσης, στείρωσης, αποπαρασίτωσης και εμβολιασμού τους.

Παράλληλα εξασφαλίζουμε την ευζωία τους, χορηγούμε στα ζώα αξιοπρεπή κτηνιατρική φροντίδα, σίτιση και στέγαση στο δημοτικό κυνοκομείο που θα λειτουργήσει κάτω από νέες, κανονικές συνθήκες. Επιπλέον απαιτούμε την εξασφάλιση επαρκών κονδυλίων από το πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και ζητούμε την έγκριση της πρόσληψης νέων κτηνιάτρων, ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη, επιστημονική φροντίδα.  Ακόμη, θα διεκδικήσουμε για το σκοπό αυτό με συνέπεια και θα κερδίσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια, λόγω της τεχνογνωσίας και των επαφών που έχω καλλιεργήσει στην Ευρώπη.

Τέλος, δίνουμε βαρύτητα και στην ενημέρωση των  πολιτών για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, ώστε να σταματήσει ώστε τουλάχιστον να συρρικνωθεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης τους αλλά και να προωθηθεί η ιδέα της υιοθεσίας αδέσποτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες με τις αγέλες των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες τελειώνουν σε μερικούς μήνες και αυτό αποτελεί ρητή, προσωπική μου δέσμευση».  

Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

«Δικαίωμα για νέα Βέροια»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής