breaking news Νέο

«Διαχείριση Κρίσεων Σχολικού Εκφοβισμού και Ξενοφοβίας» στην αίθουσα «Βέτλανς» την Τετάρτη 10 Απριλίου

«Διαχείριση Κρίσεων Σχολικού Εκφοβισμού και Ξενοφοβίας» στην αίθουσα «Βέτλανς» την Τετάρτη 10 Απριλίου

Tο Λάππειο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας, σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής πόλης Νάουσας, πραγματοποιούν την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 18:30, στην αίθουσα «Βέτλανς» του Πολυχώρου Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα : «Διαχείριση Κρίσεων Σχολικού Εκφοβισμού και Ξενοφοβίας».

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο του εκφοβισμού απασχολεί ιδιαίτερα την ελληνική σχολική κοινότητα, αλλά και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Διεθνής έρευνα σε 40 χώρες κατέταξε την Ελλάδα στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό των μαθητών/τριών που εμπλέκονται σε περιστατικά εκφοβισμού, ανεξάρτητα από το ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν (Giovazolias, Kourkoutas, Mitsopoulou & Georgiadi, 2010). Ανοίγοντας συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα που αφορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της σχολικής κοινότητας,  μαθητές/τριες, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, ελπίζουμε να συνδράμουμε αποτελεσματικά στην εύρεση κοινού τόπου συνάντησης στο ζήτημα της διαχείρισης των φαινομένων εκφοβισμός και ξενοφοβία.

Εισηγητές είναι οι κ.κ.  Αθηνά Τασιώνα, επισκέπτρια υγείας MSc Δημόσιας Υγείας -  Γιάννης Λαβράνος, Επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας και αντιπρόεδρος του τμήματος Επιστημών Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μέσο τηλεδιάσκεψης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής