breaking news Νέο

Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών-δυναστών για τους πλειστηριασμούς…

Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών-δυναστών για τους πλειστηριασμούς…

Το έχουμε ξαναγράψει ότι η Γ' αξιολόγηση κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι και ότι δεν θα έχει – όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη – το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της Β' αξιολόγησης. Όμως πλανώνται πλάνην οικτράν, όσοι θεωρούν ότι θα κλείσει πιο σύντομα.

Γιατί το λέτε αυτό ξανά; Γιατί προκειμένου  να έρθουν στην Αθήνα οι υψηλόβαθμοι τεχνοκράτες και να ξεκινήσουν επισήμως την τρίτη αξιολόγηση, επιχειρούν να μετατρέψουν σε προαπαιτούμενο τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις «καρφώνει» την κυβέρνηση, δηλώνοντας τη Δευτέρα ότι η υπερφορολόγηση ήταν επιλογή της!

Διαπιστώνοντας ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς τις τράπεζες δεν ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο και «σπρώχνονται» προς το τέλος του έτους, οι πιστωτές απειλούν ότι, αν δεν επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε να ανοίξει το σύστημα νωρίτερα, οι επικεφαλείς του «κουαρτέτου» θα μεταθέσουν την άφιξή τους στη χώρα μας για μετά το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου. Μέχρι πρότινος δε, εθεωρείτο δεδομένο ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει σε επίπεδο επικεφαλής των δανειστών περί τις 18-20 Οκτωβρίου, μετά τη Φθινοπωρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς «κλειδί» για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και συνεπώς, για την απόκρουση των πιέσεων του ΔΝΤ περί νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Όλα αυτά, βέβαια, τη στιγμή που οι συμβολαιογράφοι βρίσκονται υπό το φόβο των επιθέσεων για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όποτε αυτοί ξεκινήσουν. Και τούτο, γιατί οι συμβολαιογράφοι φοβούνται για τη διαδικασία, η οποία μπορεί να τους τοποθετήσει ξανά στη δίνη του κυκλώνα και να υποστούν προπηλακισμούς.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα κινήσεις πολιτών και συλλογικότητας έδιναν βροντερό «παρών» στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλες πόλεις, αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής