breaking news Νέο

Όλα έτοιμα για τον Κυριακάτικο 4ο δρόμο στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών

Όλα έτοιμα για τον Κυριακάτικο 4ο δρόμο στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών

Λες και ήταν χθες... 16 χρόνια πέρασαν από το τροχαίο δυστύχημα στην κοιλαδα των Τεμπών, το οποίο στοίχησε τη ζωή σε 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου, σε εκείνη την αποφράδα ημέρα, Κυριακή 13 Απριλίου 2003.

Ωστόσο κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτούς τους 21 μαθητές, στη μνήμη των οποίων και είναι αφιερωμένος ο δρόμος που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια να πραγματοποιείται και έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να διεξαχθεί και φέτος. Την Κυριακή 7 Απριλίου διεξάγεται ο 4ος Δρόμος στην μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών με το σύνθημα: "Δεν σας ξεχνάμε ποτέ".

«Σκοπός των διοργανωτών είναι να πραγματοποιηθεί ενας αγώνας άρτιος και με ασφάλεια. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς στον αγώνα έχουν δηλωσει ήδη συμμετοχή 1350 δρομείς σε όλες τις κατηγορίες» ανεφερε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, Αντώνης Αραμπατζής, στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε προχθες στο πρώην Δημαρχείο Αποστόλου Παύλου, στο Μακροχώρι, με αφορμή το γεγονός αυτό.

Ο τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα Γιάννης Καραγιάννης από τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας, επεσήμανε: «Οι διοργανωτές αν και δεν ήταν από τον χώρο αυτόν, έχουν κανει μία οργανωμένη προσπάθεια που αγγίζει αγώνες δρόμου μεγάλων πόλεων. 1300 συμμετοχές δύσκολα συναντάμε σε επαρχιακές πόλεις. Την μεγάλη προσοχή δίνουμε στον μεγάλο κεντρικό αγώνα των 10 χλμ. με εως τώρα 350 συμμετοχές».

Προσέθεσε, δε, πως «η διοργάνωση θα δώσει το δικαίωμα νέων εγγραφών σε όλες τις κατηγορίες το Σάββατο, παραμονή του αγώνα από τις 9 το πρωί εως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, 8.30-9.30 π.μ. Υπάρχει το περιθώριο 150 εγγραφών. Εαν ο αριθμός αυτός ξεπερασθεί η διοργάνωση δεν θα δεχθεί επιπλεον εγγραφές».

 

Συμμετοχές

Οσον αφορά στις συμμετοχές, αυτές εως σήμερα έχουν να κάνουν με:

• 1.440 στα 10.000μ. Αγώνας ηλικίας 16 ετών και άνω.

• 2500 στα 3.000μ. Περιπατητικός λαϊκός αγώνας Υγείας, ηλικίας 16 ετών και άνω.

• 3.100 στα 2.000μ. Αγώνας Γυμνασίων

• 4.400 στα 1000μ. Αγώνας Δημοτικών

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δρομέων Βασίλης Τσιάρας με τη σειρά του, έκανε λόγο για την βοήθεια που προσφέρει ο σύλλογος στον αγώνα αυτόν, σημειώνοντας: «Είναι ένας αγώνας μνήμης. Σκοπός είναι να τιμησουμε την συγκεκριμένη ημέρα».

 

Το μήνυμα της Πρωτοβουλίας για το Παιδί μέσα από την συμμετοχή της στον αγώνα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου "Πρωτοβουλία για το Παιδί", Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, ο οποίος σύλλογος φέτος είναι και το τιμώμενο προσωπο του αγώνα, είχε να πει: «Ως ωφελούμενη οργάνωση, η Πρωτοβουλία για το Παιδί θα πάρει μέρος και με τα παιδιά της που θα τρέξουν, αλλά συγχρόνως θα υπάρχει περίπτερο με προϊόντα και ενημερωτικό υλικό για τους επισκέπτες.

Ο σκοπός της συμμετοχής είναι να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η Πρωτοβουλια για το Παιδί έχει πλεον οικοδομήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παιδικής προστασίας για την περιοχή μας».

Με τη σειρά του ο Μιχάλης Αισιόπουλος, πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Βέροιας (ΛΕΜΟΒ), εξέφρασε την στήριξη της Λέσχης στην διοργάνωση του αγώνα, οπως άλλωστε έχει κανει από τον πρώτο αγώνα.

 

Οι εθελοντές

Από το κομμάτι των εθελοντών, ο υπεύθυνος Δημήτρης Αφένδρος επεσήμανε ότι οι συμμετοχές εθελοντών φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ειδικότερα, έχουν δηλωσει συμμετοχή 150 άτομα μέλη από τους συλλόγους Ποντίων Μακροχωρίου, Αριστοτέλη Τριλόφου Διαβατού, Γεώργιος Σεφέρης Ξεχασμένης, Γιαννιτσών, Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας "Η ΑΓΑΠΗ", το τμήμα ρυθμικής Γυμναστικής ΑΣ Φίλιππος Βέροιας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμονων Γυμνασίου - Λυκείου Μακροχωρίου, Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Διαβατού, ΛΕΜΟΒ και σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου. «Οι εθελοντές θα κάνουν τα πάντα για να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αφένδρος.

Η κ. Μαρία Βλαζάκη, πρώην πρόεδρος του συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, από τη μεριά της μετέφερε μήνυμα των γονέων των 21 μαθητών, με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία, οι οποίοι και χαιρετίζουν την εκδήλωση κι εύχονται καλη επιτυχία.

Ο Διοικητής Τροχαίας Βέροιας, Ιωσήφ Παρούτογλου, ενημέρωσε από την πλευρά του για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, ενω η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, Μαρία Γάτου, εξέφρασε την χαρά και την ευχαρίστηση της για την συμμετοχή στη διοργάνωση του αγώνα.

 

«Το πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε αυτά τα παιδιά»

Κλείνοντας την συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα και προεδρος του Συλλόγου Μακροχωρίου "Ψηφιδωτό" ανέφερε οτι ο σύλλογος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας: «Κάθε χρόνο θα είναι τιμώμενο πρόσωπο κι άλλος φορέας του τόπου μας, ενω το παρών στον αγώνα θα δώσει κι ο Σύλλογος εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Ημαθίας».

Ο ίδιος ακόμα ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει και πάλι τους χορηγούς για την οικονομική στήριξη του αγώνα.

Ομως ο κ. Αραμπατζής τόνισε πως «το πιο σημαντικό είναι να θυμόμασθε αυτά τα παιδιά (21 μαθητες Λυκείου) και να εκπαδεύσουμε τα παιδιά μας πάνω στην οδηγική συμπεριφορά. Στο τέλος, δε, του αγώνα θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις σε ανθρώπους του τόπου μας, από τον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού».

Να αναφερθεί ότι τον συντονισμό της συνέντευξης τύπου είχε ο κ. Μάνος Βαρακλής, ο οποίος σημειωσε πως πέρασαν 16 χρόνια από το τραγικό ατύχημα που χάθηκαν τόσο άδικα 21 μαθητές, στην μνήμη των οποίων διοργανώνεται φέτος για τέταρτη χρονιά ο αγώνας αυτός.

 

Ημερίδα

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Βέροιας "Δημήτριος Βικέλας" (περιοχή Μακροχωρίου) ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια, στην οποία συμμετείχαν 600 μαθητες. Σκοπός της ημερίδας ήταν τα παιδιά να μαθουν τι σημαίνει οδηγική συμπεριφορά, κυκλοφοριακή αγωγή και ασφάλεια στον δρόμο.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής