breaking news Νέο

«Χρόνια δίχως έλεος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Χρόνια δίχως έλεος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Βίκτορ Σερζ (1890-1947), εμβληματική μορφή του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, διακρίθηκε και για τις λογοτεχνικές αρετές του. Στο μυθιστόρημά του «Χρόνια δίχως έλεος» (Εκδ. «θύραθεν», Μτφρ. Ιωαν. Αβραμίδου, Θεσσαλονίκη 2017), πραγματεύεται μία ιστορία, περιπετειώδη και συγκλονιστική που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Ο Ντ., ένας σοβιετικός πράκτορας, και η Ντάρια, παλαίμαχη κομμουνίστρια και παλιά συντρόφισσά του, πλάσματα και οι δύο της διανόησης όσο και της δράσης, μπλέκονται σε αδυσώπητα γεγονότα και πορεύονται στην απόγνωση. Η περιπετειώδης πλοκή εκτυλίσσεται στο Παρίσι τις παραμονές του Β΄Π.Π., στο πολιορκημένο από τους Ναζί Λένινγκραντ, στην ισοπεδωμένη από τους βομβαρδισμούς Γερμανία και τέλος στο Μεξικό. Τα «Χρόνια δίχως έλεος», δεν είναι απλά ένα ενδιαφέρον ιστορικό μυθιστόρημα με περιπετειώδη πλοκή, αλλά και μία μαρτυρία για τον 20ο αι.

Ο Βίκτορ Σερζ, είχε μια ζωή που χαρακτηρίζεται από την συνεχή εναλλαγή πολιτικών αγώνων και διώξεων. Υπήρξε άτομο με κοσμοπολιτικό επαναστατικό πνεύμα, γι’ αυτό και είναι εμφανής, στην ζωή και το έργο του, η εμμονική αναζήτηση της αλήθειας.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής