breaking news Νέο

Στη Βέροια την Παρασκευή 5 Απριλίου η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη

  • Στη Βέροια την Παρασκευή 5 Απριλίου η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη
  • Στη Βέροια την Παρασκευή 5 Απριλίου η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στη Βέροια βρέθηκε χθες η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Σκοπός της επίσκεψής της ήταν να ενημερώσει για το νομοσχέδιο το οποίο αναφέρεται στην ισότητα και τις έμφυλες ταυτότητες. Το πρόγραμμα της παρουσίας της κ. Χρυσοβελώνη εδώ περιελάμβανε αρχικά συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, τον οποίο και ενημέρωσε για το εν λόγο νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο εισάγει την ισότητα και των πολιτικών της ισότητας σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου και συν τοις άλλοις για την βαθιά τομή που επέρχεται στον Α' και Β' βαθμό στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, η ίδια κατέστησε σαφές προς τον κ. Καλαϊτζίδη πως «γίνονται υποχρεωτικές οι Επιτροπές Ισότητας και μέσω αυτών θα στηρίζονται και τα συμβουλευτικά κέντρα και οι δομές φιλοξενίας που ήδη υπάρχουν, αλλά στόχευσή μας είναι να γίνουν περισσότερα». Προσέθεσε, δε, πως «το σημαντικότερο είναι ότι αυτά θα αποτελούν προνοιακά ιδρύματα και θα χρηματοδοτούνται από το κράτος».

Η κ. Χρυσοβελώνη, την οποία συνόδευαν οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε στη συνέχεια συνάντηση με τους υπεύθυνους του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης και τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη. Ενώ αμέσως μετά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων όπως του «Εράσμου» και της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» κ.α.

 

«Πιστεύω ότι κάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα για την ισότητα»

Στην ενημέρωση που έκανε για το τι κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, επεσήμανε: «Υπογράψαμε δύο σύμφωνα πρόθεσης συνεργασίας με την ΚΕΔΕ και ΜΡ, έτσι ώστε να οριοθετήσουμε το πως θα λειτουργούν οι επιτροπές ισότητας και οι δομές οι οποίες θα υπάρχουν και λέμε πρόθεση συνεργασίας, γιατί αυτά θα υλοποιηθούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά το πέρας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Παράλληλα, όμως και για να καταδείξω το πόσο μεγάλη σημασία δίνει αυτή η κυβέρνηση στο να υπάρχει μία ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, θα ξεκινήσει μια καμπάνια από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών έτσι ώστε να προτρέψει γυναίκες να συμμετάσχουν και να στελεχώσουν πρώτα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και στις Ευρωεκλογές και μετά τον Οκτώβριο στις Βουλευτές Εκλογές. Γιατί θεωρώ ότι οι γυναίκες, όχι απλώς να μετέχουν στα κοινά, αλλά να είναι και πάρα πολύ αποτελεσματικές. Ακόμα η καμπάνια θα έχει και μια άλλη όψη, ένα δεύτερο κομμάτι να προτρέψουμε τον κόσμο και τις γυναίκες, να ψηφίζουν οι γυναίκες. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό. Και πιστεύω ότι κάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα για την ισότητα».

Ο Θεόφιλος Κορωνάς, ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βέροιας, απευθυνόμενος προς την Υφυπουργό Εσωτερικών εκθείασε την παρουσία της στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης, λέγοντας ότι «είστε η πρώτη αρμόδια υπουργός που το επισκέπτεται», χαρακτηρίζοντας αυτό πρότυπο.

Η κ. Χρυσοβελώνη από την πλευρά της, σημείωσε πως για τους υπαλλήλους που θέλουν να κρατηθούν στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, θα κρατηθούν, για τον λόγο ότι έχουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία. Κι αυτό, όπως είπε, «στόχος δεν είναι να ανακυκλώνουμε την ανεργία, αλλά να υπάρχει μόνιμη εργασία».

Κοντά σ' όλα αυτά η κ. Χρυσοβελώνη έκανε λόγο και για τις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές, στις οποίες, σημείωσε, «εύχομαι να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά σχήματα και να υπάρξουν συνεργασίες».

Η ίδια κατόπιν ενημερώθηκε τόσο από την πρόεδρο του «Εράσμου» όσο και από την εκπρόσωπο του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί» για την λειτουργία και το έργο το οποίο επιτελούν, όπως και για τις δράσεις στις οποίες προβαίνουν.

Επίσης το πρόγραμμα της κ. Χρυσοβελώνη περιελάμβανε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων, ενώ η επίσκεψή της εδώ, η οποία λειτούργησε αιφνιδιαστικά θα μπορούσε να λεχθεί, επρόκειτο να ολοκληρωθεί με σύσκεψη στην οποία και θα συμμετείχαν αιρετοί, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πρόεδροι συλλόγων και μέλη της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής