breaking news Νέο

Ν. Χουντής : «Σ' αυτές τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές, η ψήφος μας έχει περισσότερο νόημα από ποτέ»

  • Ν. Χουντής : «Σ' αυτές τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές, η ψήφος μας έχει περισσότερο νόημα από ποτέ»
  • Ν. Χουντής : «Σ' αυτές τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές, η ψήφος μας έχει περισσότερο νόημα από ποτέ»

Τρίτος και τελευταίος σταθμός της περιοδείας (είχαν προηγηθεί η Λάρισα και η Πιερία) του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας και εκ νέου υποψηφίου στις επερχόμενες Ευρωεκλογές Νίκου Χουντή, η Ημαθία την περασμένη Κυριακή.

Ο κ. Χουντής, έχοντας στο πλευρό του την επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Λίτσα Αμανατίδου, την υποψήφια Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου που ηγείται του συνδυασμού «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θανάση Αποστολόπουλο, Δέσποινα Ανδρεάδου – Μαργαρίτη και Άγγελο Οικονομόπουλο, επισκέφθηκαν αρχικά την πόλη της Αλεξάνδρειας και μετέπειτα τη Μελίκη, ενημερώνοντας τον κόσμο για την υποψηφιότητά τους και την ανάγκη στήριξής τους.

Ο κ. Χουντής, μιλώντας με τους πολίτες, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της δράσης του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 2015-2019, επισημαίνοντας : «Σε αυτά τα 4 χρόνια, η ΛΑΕ στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν η φωνή των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων, της σιωπηρής κοινωνικής πλειοψηφίας που στενάζει υπό το βάρος της εργασιακής ανασφάλειας, των υπερβολικών φόρων και της ανεργίας. Στηρίξαμε, με το έργο μας και τις παρεμβάσεις μας, τον κόσμο της εργασίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Υπερασπιστήκαμε το περιβάλλον από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και υψώσαμε τείχος απέναντι στην ακροδεξιά και τον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από την παρουσία της Λαϊκής Ενότητας, της ΛΑΕ, στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Έχει ανάγκη από μια πολιτική δύναμη που δίνει φωνή στους αγώνες και τις ανησυχίες του, από μια ριζοσπαστική και ανυπότακτη Αριστερά».

Η, δε, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», το  οποίο και να αποκτήσει περισσότερη δύναμη και να συμβάλλει στην ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων.

Αμέσως μετά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΛΑΕ, η υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», μετέβησαν στη Βέροια, όπου και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, στο καφέ – ρεστοράν «BELUGA», η οποία και εντασσόταν στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ημαθία.

 

«Σ' αυτές τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές η ψήφος μας έχει περισσότερο νόημα από ποτέ»

Προλογίζοντας το Νίκο Χουντή στη Βέροια, ο Θανάσης Αποστολόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην Π.Ε. Ημαθίας, σημείωσε πως, «ο δικός μας αγώνας είναι ταυτόχρονα, τοπικός και διεθνής και ταυτίζεται με τις μεγάλες κινηματικές παραδόσεις των Ευρωπαϊκών Λαών και με τους αγώνες της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων για μια Ευρώπη με ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Εμπνέεται από τις ελληνικές και ισπανικές πλατείες, από τη δυναμική των «κίτρινων γιλέκων» από τα κινήματα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, από τις κινητοποιήσεις για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, από τις διαχρονικές διεκδικήσεις της νέας γενιάς.

Η δική μας Ευρώπη είναι η Ανυπότακτη Ευρώπη που δεν χωράει μέσα στο πλαίσιο των αντικοινωνικών πολιτικών της Ε.Ε., που αντιστέκεται στο δρόμο και στην κάλπη απέναντι στις ευρωπαϊκές ελίτ και στους πολιτικούς της εκπροσώπους και που βάζει τις βάσεις για τα δικαιώματα των πολλών κι όχι των λίγων. Γι' αυτήν την Ευρώπη θα ζητήσουμε την ψήφο στις πιο κρίσιμες περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές. Γιατί σ' αυτές τις εκλογές η ψήφος μας έχει περισσότερο νόημα από ποτέ».

 

«Η Ελλάδα παραμένει σ' ένα διαρκές και αδιάκοπο μνημόνιο, που δεν έχει ημερομηνία λήξης»

Ο κ. Χουντής, περνώντας κατευθείαν στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, τόνισε ότι, «η κυβέρνηση Τσίπρα δεν κοροϊδεύει μόνο τον εαυτό της και το λαό ότι τάχα βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά έχει αναλάβει και δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές που κρατούν τη χώρα υπόδουλη μέχρι το 2060! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό, μας εξαπατά όλους έναν προς έναν αφού όλοι οι ψηφισμένοι νόμοι και όλες οι υπουργικές αποφάσεις παραμένουν σε ισχύ και τίποτα ουσιαστικά δεν έχει ανακληθεί. Το δημόσιο χρέος της χώρας όχι μόνο δεν διαγράφηκε ούτε κατά ένα ευρώ αλλά και αυξήθηκε, μεταφέροντας στα παιδιά και στα εγγόνια μας μεγαλύτερα βάρη αποπληρωμής τους. Η Ελλάδα παραμένει σε ένα διαρκές και αδιάκοπο μνημόνιο, που δεν έχει ημερομηνία λήξης και ούτε καν αυτή την ελάχιστη χρηματοδότηση που είχαν τα προηγούμενα. Μόνο αυστηρή επιτροπεία, σκληρό έλεγχο και αδίστακτη εποπτεία από δανειστές και αγορές».

Σ' ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο και τα προβλήματά του, ο κ. Χουντής επεσήμανε πως, «ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδος στενάζει πραγματικά κάτω από το βάρος των αντι-αγροτικών νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. που έχουν ως συνέπεια τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών, την αύξηση του κόστους παραγωγής στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πολιτικών που θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρές μέσα στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που συζητιέται στην Ε.Ε.».  Και συνέχισε λέγοντας: «Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται μαζί με τους αγρότες για μια νέα αγροτική πολιτική που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημα των αγροτών, θα παίρνει συγκεκριμένα μέτρα, για τη μείωση του κόστους παραγωγής και θα επενδύει στον αγροτικό τομέα που αποτελεί αναπόσπαστο και στρατηγικής σημασίας κλάδο της ελληνικής οικονομίας».

 

Παρουσίαση ψηφοδελτίου «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Π.Ε. Ημαθίας

Ακόμα, όπως ενημέρωσε η κ. Χαραλαμπίδου, μέσα στο προσεχές διάστημα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Ημαθίας με την πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου, ενώ η κ. Λίτσα Αμανατίδου από την πλευρά της, σημείωσε πως «παρ' ότι ο Νομός Ημαθίας είναι ένας πλούσιος νομός σε παραγωγή και με πολύ καλές κλιματολογικές συνθήκες, έχει υποστεί μια αποβιομηχάνιση και μείωση της παραγωγής. Γι' αυτό και πρέπει η χώρα να στραφεί στον πρωτογενή τομέα και στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και να δοθεί έμφαση στην πλήρη εκβιομηχάνιση της χώρας».

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής