breaking news Νέο

Δ.Κ. Βέροιας : Παραχώρηση του γηπέδου Λαζοχωρίου στον Α.Σ. ΑΕΤΟΣ για 10 χρόνια, με 2 όρους

Δ.Κ. Βέροιας : Παραχώρηση του γηπέδου Λαζοχωρίου στον Α.Σ. ΑΕΤΟΣ για 10 χρόνια, με 2 όρους

Η γνωμοδότηση σχετικά με την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου Λαζοχωρίου για 10 χρόνια στον Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΛΑΖΟΧΩΡΙΟΥ, ένα θέμα το οποίο, σημειωτέον, προερχόταν από δύο αναβολές, ήταν αυτό στο οποίο επικεντρώθηκε η προσοχή των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου (παρόντες οι Συρμούλα Τζίμα, Δημήτρης Μπρανιώτης, Κώστας Κεφαλίδης, Νένα Γεωργιάδου, Δημήτρης Τσιάνος και Γιάννης Πελεκίδης).

Εισηγούμενη το θέμα η πρόεδρος κα. Ελένη Γκόγκα ανέφερε πως «Με το α.π. 3056/18-7-2017 το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΚΑΠΑ, ζητά από το Συμβούλιό μας να γνωμοδοτήσει θετικά σχετικά με την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου Λαζοχωρίου για 10 χρόνια στον Αθλητικό Σύλλογο «Αετός Λαζοχωρίου» και προκειμένου το Νομικό Πρόσωπο να προχωρήσει στην εγκριτική έκδοση απόφασης, δεδομένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραχώρησης. Με την 2383/22-6-2017 αίτηση του προς το ΚΑΠΑ ο Α.Σ. «Αετός Λαζοχωρίου» ζητά την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Λαζοχώρι για 10 χρόνια, για τις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας. Επίσης αναφέρει ότι στο Σύλλογο υπάρχει ακαδημία με 100 παιδιά και δεσμεύεται ότι θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου τη συντήρηση του γηπέδου, με υπόγειο πότισμα, κούρεμα του χόρτου, ανακαίνιση των αποδυτηρίων και ότι το γήπεδο θα είναι ανοιχτό για τους δημότες», θέτοντας στη συνέχεια στα μέλη του συμβουλίου να διατυπώσουν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα αυτό.

Ερωτήματα, προβληματισμοί και απαντήσεις από το ΚΑΠΑ

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο κ. Κώστας Κεφαλίδης, αναρωτήθηκε αν όντως είναι η ομάδα της ΑΕΚ και ο κ. Θεοδωρίδης και όχι ο Αετός Λαζοχωρίου που ζητά την παραχώρηση του γηπέδου για 10 χρόνια, με τον παρόντα στη συνεδρίαση (για την παροχή οποιοδήποτε διευκρίνησης) πρόεδρο του ΝΠ ΚΑΠΑ του Δήμου, Στέργιο Διαμάντη, να απαντά ότι: «το εν λόγω σωματείο συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα με την προσκόμιση εδώ και του καταστατικού της ίδρυσής του και καλείστε να προχωρήσετε στην παραχώρηση του γηπέδου σ' αυτό, όπως διατυπώνεται το αίτημα στο συγκεκριμένο θέμα».

Μάλιστα, ο κ. Διαμάντης επεσήμανε πως «σε τέτοιες περιπτώσεις – παραχώρηση γηπέδου – το ελάχιστο είναι για 10 χρόνια, έχοντας ο σύλλογος του Λαζοχωρίου την υποχρέωση να συντηρεί το γήπεδο».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Μπρανιώτης αναρωτήθηκε για «το εάν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα ο σύλλογος του Λαζοχωρίου, τότε γιατί να το δώσουμε;»

«Όλος ο αθλητισμός ασκεί μία επιχειρηματικότητα. Όπου υπάρχουν Ακαδημίες και εισπράττουν χρήματα, εμείς δεν κάνουμε καμία παρέμβαση. Αλλιώς σε άλλα σωματεία παρεμβαίνουμε», ήταν η απάντηση του κ. Διαμάντη.

Ο κ. Τσιάνος Δημήτρης από τη μεριά του, αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ότι δεν προσήλθε στη συνεδρίαση εκπρόσωπος του ενδιαφερόμενου σωματείου, στάθηκε στο πρόβλημα που δημιουργούνταν εκεί παλαιότερα με το σύλλογο του ΜΑΚΕΔΟΝΑ, όπου υπήρχε γεμιστικό για τους αγρότες και συνάμα τη διασπορά φιαλών φυτοφαρμάκων και παρακωλύονταν η κυκλοφορία, ζητώντας συγχρόνως να μεταφερθεί αυτό (γεμιστικό) σ' άλλο σημείο.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Διαμάντης κατέστησε σαφές ότι το ρεύμα του γηπέδου το πληρώνει ο Δήμος, ενώ για το νερό είναι μία απόφαση να μεταφερθεί στην Ακαδημία. «Όπου» - πρόσθεσε - «δεν υπάρχουν Ακαδημίες, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το πληρώνουμε, γιατί είναι ερασιτεχνικά σωματεία».

Με τη σειρά της η κα. Τζήμα Συρμούλα ζήτησε αρχικά να μην αναβληθεί το θέμα, σημείωσε πως «η εισήγηση, έτσι όπως ήρθε, δεν έχει όλα τα εχέγγυα προς το Δήμο» και έδωσε αρνητική γνωμοδότηση πάνω στο θέμα αυτό.

Επισημαίνοντας επιπλέον ότι  «θεωρώ ότι τα γήπεδα πρέπει να παραχωρούνται και να τα συντηρεί το ΚΑΠΑ».

Εναλλακτική πρόταση, αλλά...

Διαβλέποντας το αδιέξοδο της συζήτησης, η πρόεδρος κα. Ελένη Γκόγκα προέβη σε μια... Σολομώντεια λύση. Την παραχώρηση του γηπέδου έως το 2019, που σηματοδοτεί και τη λήξη της θητείας του παρόντος οργάνου και εφόσον – όπως είπε – το ενδιαφερόμενο σωματείο επιθυμεί να έχει την παραχώρηση του γηπέδου και στα επόμενα χρόνια, ας απευθυνθεί στη νέα σύνθεση της Δ.Κ., που θα λειτουργεί από το 2019 και μετά. Πρόταση, η οποία όμως δεν βρήκε ανταπόκριση από τα παρόντα μέλη. Και τελικώς το σώμα, με εξαίρεση την κα. Τζήμα, να γνωμοδοτήσει για την παραχώρηση του γηπέδου στον Α.Σ. Αετός Λαζοχωρίου για 10 χρόνια με την προσθήκη δύο όρων όμως, που τέθηκαν από πλευράς των κ.κ. Κεφαλίδη και Μπρανιώτη. Ότι το νερό θα το καλύπτει η ΔΕΥΑΒ και ότι τα παιδιά του Λαζοχωρίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στην Ακαδημία της ΑΕΚ.

Άλλες αποφάσεις

• Ακόμα τα μέλη της Δ.Κ. προχώρησαν στην έγκριση χορήγησης αδείας για παράταση του ωραρίου λειτουργίας μουσικής ή/και μουσικών οργάνων χαμηλής ισχύος στον ΙΣΑΑΚ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ για το κατάστημά του στην οδό Πιερίων 196, στη Βέροια, σε τακτικό θέμα που τέθηκε, ενώ υπήρξαν σύμφωνα (τα μέλη) και σ' άλλα δύο θέματα, που ήρθαν ως έκτακτα.

Δηλαδή την έγκριση χορήγησης αδείας για παράταση του ωραρίου λειτουργίας μουσικής ή και μουσικών οργάνων χαμηλής ισχύος στην «GOLDEN COFFEE M.I.K.E. (Κούντης Θωμάς) για το κατάστημά της στην οδό Βικέλα 13, στη Βέροια, όπως και στην έγκριση χορήγησης αδείας για παράταση του ωραρίου) λειτουργίας μουσικής ή/και μουσικών οργάνων χαμηλής ισχύος στον ΤΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ για το κατάστημά του στην οδό Εδέσσης 3, στη Βέροια.

• Τέλος, όπως ενημέρωσε η κα. Γκόγκα, ο κόσμος θα μπορεί να έρχεται κάθε Τετάρτη στο Δημαρχείο της πόλης και στις ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ., τον οποίο και θα δέχεται εκεί διευκολύνοντάς τον σ' οποιαδήποτε θέμα έχει να κάνει με την ιδιότητά της ως πρόεδρος της Δ.Κ. Βέροιας.

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής