breaking news Νέο

«Διάλογος για αλλαγή» : Στην Ελλάδα το 85ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών

«Διάλογος για αλλαγή» : Στην Ελλάδα το 85ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς λάβατε γνώση για ένα τόσο σημαντικό γεγονός ή διέλαθε της προσοχής σας, όμως το ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Αύγουστο, στο οποίο αποδίδεται μεγάλη σημασία, λέει πολλά.

Ο λόγος, για το 85ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου, το οποίο θα έχει ως θέμα του «Διάλογος για αλλαγή». Θα διεξαχθεί στους χώρους του συνεδριακού κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν, δε, οι εμπνευστές του εγχειρήματος, για την υλοποίηση του συνεδρίου θα συμβάλλουν πάνω από 300 εθελοντές, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός παγκοσμίως στο χώρο των βιβλιοθηκών και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 4.000 συνέδρους από 120 χώρες. Παράλληλα, διοργανώνεται διεθνής έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο του συνεδρίου.

 

Στο μέλλον

Στόχος του συνεδρίου είναι να εστιάσει στο πως οι βιβλιοθήκες κάθε είδους, μεγέθους και θεματικού πεδίου θα προσπαθήσουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο και τις υπηρεσίες τους εν όψει των κοινωνικών και των τεχνολογικών εξελίξεων.

Άλλωστε οι μετακινήσεις των πληθυσμών, οι πρόσφυγες, η κλιματική αλλαγή, η ανάδυση του ψηφιακού κόσμου της τεχνητής νοημοσύνης απαιτούν προσαρμογές. Τέλος, να αναφερθεί ότι το προσωπικό των ελληνικών βιβλιοθηκών που θα συμμετάσχει θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στην επιστήμη της πληροφόρησης, καθώς και για καλές πρακτικές για τις βιβλιοθήκες, οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν στην Ελλάδα. Μέσω του συνεδρίου θα παρουσιάσουν τις αξίες, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους στη διεθνή κοινότητα.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής