breaking news Νέο

Η Φρ. Καρασαρλίδου με τον Υφυπ. Οικονομίας κ. Γιαννακίδη για τη χρηματοδότηση της σύνδεσης της Νάουσας με τον κόμβο Μονοσπίτων

Η Φρ. Καρασαρλίδου με τον Υφυπ. Οικονομίας κ. Γιαννακίδη για τη χρηματοδότηση της σύνδεσης της Νάουσας με τον κόμβο Μονοσπίτων

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη για τη σύνδεση της πόλης της Νάουσας με τον ανισόπεδο κόμβο που έχει ήδη κατασκευαστεί στην περιοχή Μονοσπίτων. Η συνάντηση αυτή ήρθε ως συνέχεια των συναντήσεων που είχε η βουλευτής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για ενημέρωση και στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για την εξασφάλιση της θετικής γνώμης του Υπουργείου Υποδομών για την αναγκαιότητα και προτεραιοποίηση του έργου.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας η κα Καρασαρλίδου ενημέρωσε τον κ. Γιαννακίδη ότι η ανάγκη άμεσης κατασκευής της σύνδεσης της πόλης της Νάουσας με τον ανισόπεδο κόμβο που έχει ήδη κατασκευαστεί (μαζί με το τμήμα Πατρίδα- Νάουσα) είναι επιτακτικής σημασίας και για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας του ήδη κατασκευασθέντος τμήματος του έργου αλλά και γιατί το σημείο αυτό με τον τρόπο που διεξάγεται τώρα η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, έχουν δε συμβεί πολλά ατυχήματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

 Ακόμη τον ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι μελέτες για το τμήμα της σύνδεσης του ανισόπεδου κόμβου με τον δρόμο προς Νάουσα (έργο μήκους 2000 m με απαλλοτριώσεις περί τα 150 στρέμματα) και αναμένει μόνο χρηματοδότηση. Το προϋπολογισθέν κόστος είναι περί τα 5 εκατομμύρια €. Συν το επιπλέον κόστος από την απαλλοτρίωση των οικοπέδων, την τιμή των οποίων καθορίζουν τα Δικαστήρια.

Ζήτησε από τον υφυπουργό να συνεννοηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα για την εξασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης του έργου με στόχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Το έργο είναι Περιφερειακό αλλά λόγω της σπουδαιότητάς του, είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση Υπουργείου και Περιφέρειας για να χρηματοδοτηθεί άμεσα. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το αίτημα και να συνεννοηθεί με τον Περιφερειάρχη προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης της χρηματοδότησή του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής