breaking news Νέο

Έγινε το πρώτο βήμα για τη Δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού (DMO) Ημαθίας

  • Έγινε το πρώτο βήμα για τη Δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού (DMO) Ημαθίας
  • Έγινε το πρώτο βήμα για τη Δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού (DMO) Ημαθίας

Η προοπτική δημιουργίας Τουριστικού Οργανισμού Νομού Ημαθίας συζητήθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Αντιδημαρχεία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Βασίλη Λυκοστράτη, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Προσκεκλημένος στην ημερίδα ήταν ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος. Ο κ. Τάσιος, παίρνοντας το λόγο από τον κ. Λυκοστράτη, που υπογράμμισε νωρίτερα την αναγκαιότητα και τις προοπτικές από τη δημιουργία ενός τέτοιου οργανισμού στην Ημαθία, με οδηγό τη διαδρομή του ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κατέθεσε την εμπειρία του από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, αναπτύσσοντας το μοντέλο και τις δράσεις του οργανισμού.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων, τους οποίους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, έχοντας την ευκαιρία να τους παρουσιάσει τη σοβαρή δουλειά που συντελείται από το Δήμο Βέροιας τα τελευταία χρόνια στο πεδίο του τουρισμού, καθώς επίσης και την προοπτική συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων στο εγχείρημα αυτό.

Ακολούθησε συζήτηση γύρω από πρακτικά και νομικά ζητήματα, όπου οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, δείχνοντας θετικές προθέσεις στήριξης ενός τέτοιου εγχειρήματος. Τέλος, όλοι οι φορείς συμφώνησαν να συζητήσουν το θέμα στα συμβούλια τους, ενώ παράλληλα να διευρυνθεί το νομικό καθεστώς, πάνω στο οποίο θα δημιουργηθεί ο νέος οργανισμός.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης, θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους την κα. Αγγελική Κοτταρίδη, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ημαθίας, τον πατέρα Γεράσιμο, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον εκπρόσωπο του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Νίκο Γιαννάκη, τον κ. Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, πρόεδρο της ΑΝΗΜΑ, όλους τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και δημόσιων φορέων καθώς επίσης και όσους μεμονωμένους επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν θετικά στο πρώτο αυτό κάλεσμα. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής