breaking news Νέο

«συν-ΥΠΑΡΞΕΙΣ», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«συν-ΥΠΑΡΞΕΙΣ», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Βεροιώτης Θεατρικός Συγγραφέας Νίκος Μανούδης στον τόμο «συν-ΥΠΑΡΞΕΙΣ» (Εκδ. «Γράφημα», Θεσσαλονίκη 2018), παρουσιάζει τρία νέα Θεατρικά Έργα, όπου με την έξοχη γραφίδα του αποτυπώνει την πάλη ανάμεσα στο «εγώ», το «υπερεγώ» και το «εκείνο».

Αυτή η πάλη ανάμεσα στις τρεις πτυχές του ασυνείδητου αποτυπώνεται με ευκρίνεια και στα τρία Μονόπρακτα του Ν. Μανούδη. Στο «Εγώ», το άτομο συνθλίβεται ανάμεσα στους συμβιβασμούς και τις επιθυμίες, γι’ αυτό και καταφεύγει στο όνειρο. Στο θέμα του θανάτου, ως δυναμικό και λειτουργικό δρων, επικεντρώνεται «Το παιχνίδι της τύχης και του θανάτου». Ο χρόνος, ευεργετικός ή απειλητικός, εμφανίζεται πολυσήμαντος στο «Ο Ηνίοχος είναι ακόμα εκεί». Καθ’ όλη την τριλογία, ο Συγγραφέας αναπτύσσει με συμβολικό τρόπο το παιχνίδι της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης.

Αριστοτεχνικά, ο Νίκος Μανούδης δημιουργεί θεατρικούς χαρακτήρες που συνομιλούν και συγκρούονται με τις αδυναμίες, τους φόβους, τις αγωνίες, τα απωθημένα, τις ενοχές και τα όνειρά τους, γι’ αυτό και ταυτίζεται μαζί τους ο αναγνώστης-θεατής.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής