breaking news Νέο

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας»

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας»

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στο Δήμο Νάουσας έπληξαν τις τελευταίες μέρες μια σειρά καλλιέργειες προκαλώντας ζημιές στην παραγωγή και σημαντική απώλεια εισοδήματος.

Προβάλλει επιτακτικά η αναγκαιότητα που έχει αναδείξει πολλές φορές ο Α.Σ. Μαρίνος Αντύπας για ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με εναέρια και επίγεια μέσα προστασίας. Η κατασκευή και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων που απουσιάζουν, ώστε να πνίγονται καλλιέργειες, αλλά και σπίτια, όπως αυτή τη φορά με μια δυνατή μπόρα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ που απορρίπτουν την αποζημίωση στους πληγέντες παραγωγούς ροδάκινων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, επειδή δεν αναγνωρίζουν ότι η ζημιά οφείλεται στη βροχόπτωση!

Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να δεχτούμε καρτερικά τη μοίρα του ξεκληρίσματος και της φτώχειας από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες καλούμε τους συναδέλφους να ξεπεράσουν απογοητεύσεις και κάθε είδους εμπόδια και να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά διεκδικώντας:

- Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

- Να παγώσουν οι οφειλές, προσαυξήσεις, τόκοι υπερημερίας και να μη γίνει καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων συναδέλφων, ώσπου να αποζημιωθεί η απώλεια παραγωγής τους από τον ΕΛΓΑ, που ξέρουμε ότι γίνεται με καθυστέρηση πάνω από 1 χρόνο, όπως για τις ζημιές του 2018 ακόμη δεν έχει δοθεί το 30% των αποζημιώσεων.

- Αντιχαλαζική προστασία, με εναέρια και επίγεια μέσα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους. Να κατασκευαστούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Λεφτά υπάρχουν, είναι τα ματωμένα πλεονάσματα που βγάζουν από τη φορομπηχτική πολιτική τους, τη μείωση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, τις άμεσες και έμμεσες αυξήσεις φόρου.

- Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων των πληγέντων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής