breaking news Νέο

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Δημητρίου Πυρινού

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Δημητρίου Πυρινού

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης γνωστοποιώ την  απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα βρίσκομαι στη λίστα του συνδυασμού «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη» με επικεφαλής την κ. Γεωργία Μπατσαρά, μιας γυναίκας που έχει βρεθεί στον πολιτικό στίβο σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με εντιμότητα, σύγχρονες ιδέες και όραμα για την πόλη μας, την οποία εκτιμώ και ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Η διαρκής έννοια και αναζήτηση για κάθε τι που μπορεί να κάνει τη ζωή μας καλύτερη, στο σπίτι, στη γειτονιά, στο χώρο εργασίας, στην αγαπημένη γενέτειρα πόλη που ζω και εργάζομαι, αποτελεί τον βασικό λόγο για την υποψηφιότητα αυτή.

Οι σπουδές μου αποτελούν τα θεμέλια για την ενασχόληση με τα κοινά ζητήματα. Το πτυχίο των Παιδαγωγικών Επιστημών είναι το βασικό χαρτί για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Για εικοσιπέντε περίπου χρόνια, η εργασία μου ως δάσκαλος, με κάνει να λειτουργώ πάντα με συνέπεια, πειθαρχία, ευαισθησία, διαφάνεια, ισονομία και δικαιοσύνη. Το πτυχίο των Οικονομικών Επιστημών μου έχει προσδώσει την ικανότητα να βλέπω από πολλές οπτικές γωνίες, μια δραστηριότητα, ένα στόχο, ή μια πρόταση, ώστε συσχετίζοντας τα οφέλη και τις ζημίες, να μπορώ να διακρίνω την καλύτερη προοπτική των ενεργειών, με τη μέγιστη ωφέλεια και την ελάχιστη βλάβη, σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία καθώς και η διδακτορική μου διατριβή, μου δίνουν το πλεονέκτημα της γνώσης του ιστορικού παρελθόντος, να συγκρίνω γεγονότα και να προβλέπω στο μέτρο του δυνατού, φυσικά σε διαφορετικές συνθήκες, την εξέλιξη των γεγονότων.

Η επαγγελματική μου διαδρομή σε τρεις μεγάλους γενικούς τομείς με έχει εφοδιάσει την ανάλογη γνώση. Ως Διευθυντής σχολικής μονάδας, γνωρίζω καλά την πολυσύνθετη δουλειά των εκπαιδευτικών καθώς και τον καθημερινό αγώνα των γονέων και κηδεμόνων. Η διοίκηση ενός σχολείου αποτελεί μια ολιστική, πολύπλευρη διαχείριση ενός δημόσιου οργανισμού, σε συνεργασίες με τοπικούς φορείς, οργανισμούς, ιδρύματα, ιδιώτες και αυτή η εμπειρία είναι πολύτιμη. Η προϋπηρεσία μου στον ιδιωτικό τομέα σε θέση επιθεωρητή πωλήσεων πανελλαδικά, μου έχει προσφέρει εξειδικευμένη εμπειρία στο μάρκετινγκ, την διακίνηση καταναλωτικών προϊόντων, όπως και στην οικονομική γεωγραφία πόλεων και χωριών. Η ίδρυση προσφάτως ενός καταστήματος λιανικής πώλησης τροφίμων, έχει βοηθήσει να δω καθαρά τη θέση και τα προβλήματα των καταστηματαρχών καθώς και των υπαλλήλων τους. Η ενασχόληση με τη γεωργία με έχει δώσει να καταλάβω την αγωνία και το μόχθο των αγροτών και σε αυτόν τον τομέα είναι που θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο, στα όρια που δίνει η δημοτική αρχή. Η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί το πρώτο θεμέλιο της οικονομίας του δήμου μας. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ημαθίας για σχεδόν έξι χρόνια έως και σήμερα, έχω τη γνώση να ανταποκριθώ με επιτυχία στο απαιτητικό έργο που έχει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο από οποιαδήποτε θέση. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη, αποτελούν σημεία αναφοράς και υπεράσπισης.

Η Βέροια είναι εδώ και πολλά χρόνια αντιμέτωπη με προβλήματα που παραμένουν και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να δώσει λύσεις. Ο νέος διευρυμένος Δήμος, με μια ισόρροπη ανάπτυξη θα πρέπει ν’ αποκτήσει τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη, όπως καθαριότητα, ασφάλεια, ευταξία, καθώς και τις υποδομές που θα προσδώσουν πολλαπλά οφέλη μακροπρόθεσμα. Με κατοίκους που θα είναι περήφανοι για την εικόνα του, αλλά και με επισκέπτες που θα λένε τα καλύτερα επιστρέφοντας στον τόπο τους. Έχω ταξιδέψει αρκετά εντός και εκτός Ελλάδας και μπορώ με σιγουριά να πω ότι οι πραγματικά σπουδαίες πόλεις, είναι αυτές που τις περπατάς με τις ώρες, με τις μέρες, κι επιστρέφεις με προσμονή  να τις επισκεφθείς ξανά και έτσι οραματίζομαι την πόλη μας. Καθαρή, με άνετα πεζοδρόμια, χωρίς αδέσποτα ζώα, χωρίς παρατημένα κτίρια. Άνετη, ευχάριστη, ελκυστική, σύγχρονη, βιώσιμη και ασφαλής. Ένα δήμο με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε κάθε του γεωγραφικό σημείο. Η πρόληψη, η δια βίου μάθηση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η διαφάνεια, η κοινωνική συνοχή με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αποτελούν βασικά πεδία δραστηριοποίησης σε μια σύγχρονη πόλη.

Η υποψηφιότητά μου για το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την ανανέωση που χρειάζεται ο δήμος και προσωπικά αποτελεί για μένα Χρέος, Τιμή, και Ευθύνη. Είμαι άνθρωπος των πράξεων και το αποδεικνύω καθημερινά σε κάθε δουλειά που καταπιάνομαι. Σας ζητώ να με στηρίξετε και εγώ θα σας προσφέρω ότι καλύτερο και περισσότερο δύναμαι. Θέλω, Μπορώ και Πρέπει, να βοηθήσω ώστε να δω την πόλη μου σύγχρονη, οργανωμένη,  με έργα υποδομής, με προοπτικές ισόρροπης ανάπτυξης για όλες τις κοινότητες του Δήμου. Αυτό που χρειάζεται είναι, με μια ορθολογική διαχείριση, να δοθεί μια ωφελιμιστική  σειρά. Προτεραιότητα για όλους μας είναι η οικονομία, η ασφάλεια, το μέλλον των παιδιών μας. Ξεκινώντας από τα μικρά και καθημερινά θα προχωρήσουμε στις βελτιώσεις και τις υποδομές έχοντας ως όραμα ένα μακρόπνοο έργο. Και θα πρέπει να κοιτάμε πάντα το μέλλον της πόλης. Εδώ χρειάζεται η συνεργασία όλων. Τα μεγάλα έργα πρέπει να απέχουν από τα μικρά συμφέροντα. Η επόμενη μέρα θέλει προσήλωση, σχεδιασμό, πράξεις και συλλογική δουλειά.

 

#ο_δήμος_μας_αξίζει_καλύτερα   
Δημήτριος Πυρινός,   Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας με το συνδυασμό 

"ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ" με υπ. Δήμαρχο τη Γεωργία Μπατσαρά.

 

 Ο Δημήτριος Παύλου Πυρινός, το γένος Μπαμπαργύρη, είναι απόφοιτος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης με εξομοίωση στο Παιδαγωγικό Τμ. Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπ. Ιωαννίνων, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστήμων Πανεπ. Μακεδονίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Ιστορική Δημογραφία του Τμ. Ιστορίας Κέρκυρας και Διδάκτωρ Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ημαθίας και Γραμματέας της  ΔΗΜ.ΤΟ Ν.Δ. Βέροιας. Υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως Διευθυντής  Σχολικής Μονάδας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής