breaking news Νέο

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο» και το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο» και το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Άρχισαν τα όργανα για το πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου. Χθες οι εκπαιδευτικοί στη Μέση Εκπαίδευση πραγματοποίησαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία και παράλληλα με αυτήν και κινητοποίηση με συλλαλητήρια, στις 12 το μεσημέρι, σε Αθήνα (Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου) και τις Διευθύνσεις και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που οργανώθηκαν από τις τοπικές ΕΛΜΕ, ενάντια – όπως υποστηρίζουν – στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο» και το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέχρι την απόσυρσή του.

Στη Βέροια, μία ολιγάριθμη ομάδα εκπαιδευτικών, η οποία είχε να κάνει κύρια με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ημαθίας, προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με πανό, στο οποίο αναγράφονταν : «Να αποσυρθεί τώρα το «νέο» σχέδιο για το Λύκειο», ενώ αμέσως μετά επέδωσε ψήφισμα της ΟΛΜΕ στη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Αναστασία Μαυρίδου.

Με το οποίο, σύμφωνα με βασική και κοινή θέση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), ζητείται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί.

Οι λόγοι που προβάλλονται είναι ότι:

• Υποβαθμίζει τη Γενική Παιδεία.

• Μετατρέπει την Γ' Λυκείου σε προπαρασκευατικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

• Διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές.

• Δεν πλήττεται η παραπαιδεία.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί στη Μέση Εκπαίδευση συνεχίζουν να διεκδικούν:

• Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

• «Ξεπάγωμα» της 2ετίας 2016-2017 και απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου.

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

• Κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου». Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας με τη συμπλήρωση του 60ου έτους.

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής