breaking news Νέο

Αφετηρία...αυτοδυναμίας για τον Απόστολο Τζιτζικώστα!

  • Αφετηρία...αυτοδυναμίας για τον Απόστολο Τζιτζικώστα!
  • Αφετηρία...αυτοδυναμίας για τον Απόστολο Τζιτζικώστα!

Αφετηρία....αυτοδυναμίας για τον Απόστολο Τζιτζικώστα δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll για τις περιφερειακές εκλογές της Κεντρικής Μακεδονίας, που δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά» του περασμένου Σαββάτου. Το 53,5% των πολιτών εκφράζεται θετικά για το έργο του κ. Τζιτζικώστα, έναντι  30,9% που εκφράζεται αρνητικά, ενώ το 72,9% έχει θετική γνώµη και µόλις το 18,3% αρνητική γνώµη για το πρόσωπό του.

Ο κ. Τζιτζικώστας καταγράφει 90,1% θετικές γνώµες στους ψηφοφόρους της ΝΔ µε µόλις 5,8% αρνητικές, ενώ έχει και ιδιαίτερα θετικό ισοζύγιο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, µε 56,6% θετικές γνώµες, έναντι µόλις 30,3%.

Το 55,3% των πολιτών δηλώνουν ότι «σίγουρα» και «µάλλον» επιθυμούν την επανεκλογή του έναντι 25,4% που «σίγουρα» και «µάλλον» δηλώνουν την προτίμησή τους στην εκλογή κάποιου άλλου, δεν προκαλεί έκπληξη ότι το 61,6% δηλώνει ότι «σίγουρα» και «µάλλον» θα ψηφίσει τον κ. Τζιτζικώστα, έναντι µόλις 25,9% που «σίγουρα» και «µάλλον» δεν θα τον ψηφίσουν. .

 Έτσι, στην πρόθεση ψήφου ο νυν περιφερειάρχης λαµβάνει το 46,1%, έναντι 12,4% του κ. Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και 6,4% του κ. Παπαστεργίου (ΚΙΝ.ΑΛΛ).

Το ποσοστά της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, που υποστηρίζεται από τη ΛΑ.Ε είναι 3,2%  και του Σωτήρη Αβραμόπουλου του ΚΚΕ, 3%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 20,7%.

Δεδομένου ότι συνήθως οι αναποφάσιστοι επιλέγουν τον πρώτο συνδυασμό, η «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα έχει πολλές πιθανότητες να ξεπεράσει το 50% την πρώτη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών, στις 26 Μαΐου, καταλαμβάνοντας την πλειοψηφία των 71 εδρών του περιφερειακού συμβουλίου, με τον κ. Τζιτζικώστα να εκλέγεται επίσης περιφερειάρχης την ίδια μέρα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής