breaking news Νέο

Συνάντηση Υφυπουργού Άγγελου Τόλκα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ για την αποτελεσματική κάλυψη των αγροτών

Συνάντηση Υφυπουργού Άγγελου Τόλκα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ για την αποτελεσματική κάλυψη των αγροτών

Ο Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ Φανή Κουρεμπέ, με αφορμή την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές της Ημαθίας.

 

Ο Υφυπουργός ζήτησε την κινητοποίηση και ετοιμότητα του ΕΛΓΑ για την πλήρη καταγραφή των ζημιών από τη χαλαζόπτωση, η οποία και καλύπτεται από τον Κανονισμό του οργανισμού.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, έχουν ήδη προγραμματιστεί και ξεκινούν οι  απαιτούμενες διαδικασίες αναγγελίας των ζημιών, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ και τη λειτουργία του Οργανισμού.  Μάλιστα, ο ΕΛΓΑ είναι σε θέση να διαθέσει επιπλέον προσωπικό, είτε μόνιμους είτε συμβασιούχους, εάν αυτό χρειαστεί με βάση τα δεδομένα και τις ανάγκες του νομού μας.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι τα υπόλοιπα των αποζημιώσεων στην Ημαθία θα καταβληθούν με την επόμενη πληρωμή αποζημιώσεων.

Όσον αφορά στον Κανονισμό, έγινε ειδική αναφορά για την ανάγκη ύπαρξης αναλογιστικής μελέτης πριν από την οποιαδήποτε τροποποίησή του, στην οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται πλήρη και ακριβή οικονομικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας. Στην χώρα μας η τήρηση ασφαλών αριθμητικών και οικονομικών στοιχείων ξεκίνησε μόλις το 2011. Παρόλα αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει η διαδικασίες για τον διαγωνισμό ανάθεσης της σχετικής μελέτης. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ζητήθηκε από τον κο Τόλκα και συμφωνήθηκε να διοργανωθεί επίσκεψη του κυρίου κ. Κουρεμπέ στην Ημαθία στο επόμενο διάστημα.

Μετά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας δήλωσε : "Σήμερα είχαμε μια ουσιαστική συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ προκειμένου να σκύψουμε άμεσα στα προβλήματα που προκλήθηκαν στους αγρότες της Ημαθίας από τη χαλαζόπτωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κουρεμπέ για την άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ και για τις προγραμματιζόμενες ενέργειες στήριξης των αγροτών της περιοχής μας. Η τοπική παραγωγή και τα ζητήματα των αγροτών αποτελούν ζητήματα προτεραιότητας και πρέπει να δίνουμε λύσεις στοχευμένα και άμεσα".


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής