breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Τουρίστες ξεκίνησαν από την Κολομβία και πήγαν σε λάθος Αθήνα!

Τρεις τουρίστες από την Κολομβία βρέθηκαν αντί για τη…δική μας Αθήνα, σε μια άλλη, την Ατένα Λουκάνα, στην επαρχία Σαλέρνο, νότια της Νάπολης στην Καμπανία. Παρόλα αυτά, έψαχναν τον Παρθενώνα και για ώρα πίστευαν ότι ήταν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Και εντάξει, υπάρχουν πολλές πόλεις, που προς τιμήν της Αθήνας έχουν ονομασθεί σε όλον τον κόσμο (πχ. πασίγνωστη είναι η Άθενς, της Πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ). Και όχι μόνο δεν είχαν καταλάβει που βρίσκονταν, αλλά απογοητεύθηκαν κιόλας, όταν βρέθηκαν σε ένα χωριό 3.000 κατοίκων.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Il Messaggero, οι κάτοικοι περιγράφουν την αντίδραση των τουριστών, αλλά και τη δική τους : «στην αρχή πιστέψαμε πως αυτοί οι τρεις, που μιλούσαν μόνο ισπανικά, είχαν έλθει στο χωριό, γιατί την (περασμένη) Κυριακή είχαμε μία βραδιά με μουσική λάτιν».

Ο 30χρονος Κολομβιανός Μιγέλ και δυο φίλες του κατέβηκαν από το αεροπλάνο τους στο αεροδρόμιο της Νάπολης. Αντί να περιμένουν μέσα στους χώρους αναμονής για την ανταπόκριση για την Αθήνα, βγήκαν για να κάνουν μία βόλτα στην πόλη. Περπατώντας στην πόλη, είδαν ένα λεωφορείο, που μεταξύ των διάφορων στάσεων που έκανε, περιλαμβανόταν κι εκείνη της «Ατένα».

«Έψαχναν το ξενοδοχείο «Μουσείο» (στην οδό Μπουμπουλίνας), το οποίο φυσικά δεν υπάρχει. Τους είπαμε πως υπάρχουν άλλα ξενοδοχεία στην πόλη, όχι όμως το «Μουσείο». Μόνο αργότερα κι όταν ένας από αυτούς μας έδειξε στο κινητό του την κράτηση, που αναφερόταν σε ένα ξενοδοχείο των Αθηνών, λύθηκε η παρεξήγηση. Και στη συνέχεια μας άνοιξαν κατάμουτρα κι ένα χάρτη της Αθήνας και καταλάβαμε», λένε οι κάτοικοι.

Οι τρεις τουρίστες εκτός από την περιορισμένη αντίληψη της πραγματικότητας, δεν είχαν και ίντερνετ στο κινητό τους, για να συνδεθούν και να επιβεβαιώσουν τον προορισμό τους.

«Μία από τις κοπέλες έκλαιγε με λυγμούς. Ήταν απαρηγόρητη. Ο νεαρός έμεινε άγαλμα, ενώ η άλλη κοπέλα έσκασε στα γέλια. Εγώ κι ο άλλος φίλος μου ο Έντσο μείναμε έκπληκτοι, όπως κι εκείνοι. Τους δείξαμε το χάρτη της Ατένα Λουκάνα και της Καμπανίας. Τους βάλαμε να καθίσουν, γιατί τα πόδια τους δεν τους βαστάγανε», είπε ο Λουΐτζι Τερούτσι, που μαζί με το φίλο του Έντσο Σαντοριέλο ανέλαβαν να εξηγήσουν στους τρεις Κολομβιανούς το λάθος τους.

«Μετά μία ώρα συνήλθαν και τους συνοδεύσαμε στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων στο Σάλα Κονσιλίνα. Δεν θέλησαν να φάνε ούτε ένα σάντουιτς. Τα 70 ευρώ για το εισιτήριο για τη Ρώμη τα είχαν, αλλά ανακάλυψαν πως στην πτήση Ρώμη-Αθήνα (γιατί από τη Νάπολη δεν είχε άλλη πτήση) κόστιζε το κάθε εισιτήριο, επειδή το αγόραζαν την τελευταία στιγμή, τουλάχιστον 700 ευρώ το άτομο. Σας λέω πως και οι τρεις τους είχαν τέτοια όψη, που ούτε σκεφθήκαμε να βγάλουμε μία selfie, για να τη θυμόμαστε», τόνισε ο ίδιος.

*****

Οφθαλμαπάτη…που σώζει ζωές! Η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών!

Σε ένα δρόμο στο βορειοδυτικό Λονδίνο, συνεργεία του δήμου έβαψαν την πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ασφάλεια των διαβατών. Στόχος, η διάβαση πεζών να είναι περισσότερο ορατή από τους αυτοκινητιστές, ώστε να μειώνουν ταχύτητα, πλησιάζοντάς την.

Η διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από το δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη, που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, που έρχονται και από τις δύο κατευθύνσεις. Τοποθετήθηκε στην St John’s Wood High Street στο Γουεστμίνστερ, στο πλαίσιο δωδεκάμηνης δοκιμής. Αν είναι επιτυχής, θα επεκταθεί σε όλη τη συνοικία.

«Η τρισδιάστατη διάβαση πεζών μπορεί να είναι το μέλλον της ασφάλειας για τους πεζούς στους δρόμους όλης της χώρας», είπε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Γουεστμίνστερ, Τιμ Μίτσελ. Το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε αυτή τη λύση, μετά από παράπονα κατοίκων και δασκάλων στο κοντινό Barrow Hill Junior School.

Επιπλέον, είναι κοντά στην Abbey Road, το δρόμο που στάθηκε πηγή έμπνευσης για τον τίτλο του εμβληματικού άλμπουμ των Μπιτλς

«Είναι επίσης θαυμάσιο το ότι οι τουρίστες, που θα συρρέουν στο St John’s Wood, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Μπιτλς στα στούντιο του Abbey Road και θα βαδίζουν στη φημισμένη διάβαση πεζών, θα έχουν τώρα να επισκέπτονται και άλλη μια παγκοσμίου φήμης διάβαση», είπε ο σύμβουλος του εκλογικού διαμερίσματος του Γουεστμίνστερ, Ρόμπερτ Ρίγκμπι, αναφερόμενος στη φωτογραφία του εξωφύλλου του «Abbey Road», στην οποία τα «Σκαθάρια» διασχίζουν το δρόμο από μια διάβαση πεζών.

Αν και είναι η πρώτη δοκιμή τρισδιάστατης διάβασης πεζών στη Βρετανία, έχουν γίνει ανάλογες δοκιμές στην Ισλανδία, την Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ. «Δημοσιεύματα έδειξαν ότι παρόμοιες δοκιμές στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της μέσης ταχύτητας έως και κατά 40%», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο του Γουεστμίνστερ.

*****

Λογιστής ξόδεψε 170.000 λίρες των αφεντικών του σε ένα σαββατοκύριακο γεμάτο κοκαΐνη και ιερόδουλες!

Ένας λογιστής που υποστηρίζει πως είχε υποστεί bullying στη δουλειά του, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να εκδικηθεί. Πώς το έκανε αυτό; Παίρνοντας 170.000 λίρες από τα αφεντικά του, τα οποία και ξόδεψε σε ένα «άγριο» σαββατοκύριακο με κοκαΐνη και ιερόδουλες!

Πρόκειται για το Darren Carvill, ο οποίος «σήκωσε» συνολικά το ποσό των 260.000 λιρών από την αλυσίδα συνεργείων αυτοκινήτων Mr Clutch και ξόδεψε τις 170.000 σε σεξουαλικά πάρτι με κοκαΐνη.

Ο 38χρονος έχει ήδη παραδεχθεί πως σχεδόν… έσπρωξε στη χρεοκοπία την εταιρεία, κλέβοντας μια περιουσία, επειδή ήθελε «ένα σαββατοκύριακο τρέλας».

Ο λογιστής φυλακίστηκε για δυόμισι χρόνια, αφού δήλωσε ένοχος σε 18 κατηγορίες απάτης.

Ο 38χρονος έκανε πληρωμές… στον εαυτό του και υποστηρίζει πως υπέφερε από χαμηλή αυτοεκτίμηση, πριν εθιστεί στην ιδέα μιας ζωής περιτριγυρισμένης από ναρκωτικές ουσίες, ιερόδουλες πολυτελείας και «λαμπερών» ανθρώπων.

Μετά την πρώτη πληρωμή, ήρθε και η πρώτη… έξοδος. Μια ανώνυμη πηγή δήλωσε στη βρετανική Sun πως ο Carvill βρέθηκε σε ένα κλαμπ στο Λονδίνο, που λεγόταν Platinum Lace. Η ίδια πηγή τόνισε πως ο 38χρονος πήγε σε ένα δωμάτιο άλλου κλαμπ με «τρεις ιερόδουλες, όπου ήπιαν σαμπάνια κι έκαναν χρήση κοκαΐνης. Μέχρι το τέλος της βραδιάς είχε εννιά ή δέκα ιερόδουλες μαζί του«.

*****

Αγωγή από 40χρονο στους γονείς του, γιατί πέταξαν συλλογή περιοδικών και ταινιών πορνό!

«Σου έκανα μεγάλη χάρη, που ξεφορτώθηκα όλα αυτά». Αυτή η φράση του πατέρα του ήταν μαχαιριά στην καρδιά για έναν 40χρονο, ο οποίος έμαθε ότι του πέταξαν έναν κανονικό θησαυρό από ταινίες και περιοδικά.

Η ιστορία έχει ως εξής : Ένας 40χρονος από την Ιντιάνα των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή εις βάρος των γονιών του, επειδή του πέταξαν την τεράστια συλλογή του από πορνό, η αξία της οποίας –κατά τον ίδιο– ανέρχεται σε 29.000 δολάρια (περίπου 25.700 ευρώ). Ο 40χρονος κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα αγωγή εις βάρος τους σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μίσιγκαν, όπου είχε εγκατασταθεί με τους γονείς του το 2016, έπειτα από το διαζύγιό του.

Ισχυρίζεται ότι δέκα μήνες αργότερα, που έφυγε από το σπίτι, οι γονείς του έστειλαν τα πράγματά του στο νέο του σπίτι, στην πόλη Μάνσι της Ιντιάνα, αλλά έλειπαν οι 12 κούτες του με τις ταινίες και τα περιοδικά πορνό. Οι γονείς του παραδέχτηκαν ότι τα πέταξαν.

Αρχικά ο 40χρονος έκανε καταγγελία στην αστυνομία, αλλά ο εισαγγελέας της κομητείας της Οτάβα αρνήθηκε να ασκήσει δίωξη.

Στην αγωγή περιλαμβάνεται το απόσπασμα από ένα email του πατέρα του, ο οποίος γράφει στο γιο του : «Σου έκανα μεγάλη χάρη, που ξεφορτώθηκα όλα αυτά». Ο 40χρονος ζητεί από τους γονείς του ως αποζημίωση σχεδόν την τριπλάσια αξία της αγαπημένης του συλλογής, δηλαδή περίπου 87.000 δολάρια.


τρισδιάστατη διάβαση πεζών
Λογιστής ξόδεψε 170.000 λίρες των αφεντικών του σε ένα σαββατοκύριακο γεμάτο κοκαΐνη και ι
Αγωγή από 40χρονο στους γονείς του, γιατί πέταξαν συλλογή περιοδικών και ταινιών πορνό!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής