breaking news Νέο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνο κτίσμα. Κίνδυνος τραυματισμού! Στο κέντρο της πόλης!

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Επικίνδυνο κτίσμα.  Κίνδυνος τραυματισμού!  Στο κέντρο της πόλης!

Τι πιο λογικό να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα κτίσμα παλιό, σε ένα ξεχασμένο οικόπεδο. Απλά, η πινακίδα της Τεχνικής Υπηρεσίας προειδοποιεί πως αν τυχόν περάσει κανείς από κοντά, ας προσέχει.

Πόσο μπορεί όμως κανείς να αποδώσει στην τύχη έναν κίνδυνο ή ένα δυσάρεστο συμβάν, όταν δίπλα, κάτω και πολύ κοντά από ένα επικίνδυνο (με τη βούλα ειδικών) κτίριο - βυζαντινό μνημείο - κάθε μέρα παίζουν ανήλικα παιδιά, παραπάνω από τριακόσια στον αριθμό!

Γι` αυτή την κατάσταση - από το 2016 - και ως διαμαρτυρία στα μη ευήκοα ώτα των υπευθύνων εκφράζουμε την ανησυχία και την αγανάκτησή μας για τη στάση και συμπεριφορά των υπεύθυνων υπηρεσιών. Ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας που κινούνται και παίζουν εκεί, καθώς και όλων των παρευρισκόντων στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Η επιτήρηση των παιδιών από τους/τις εκπαιδευτικούς στα διαλείμματα αποτελεί μία αγχώδη κατάσταση αυξημένης ευθύνης Επίσης εκτός της λειτουργίας του σχολείου, ο χώρος χρησιμοποιείται από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και ως χώρος ελεύθερων αθλοπαιδιών για τις ψυχαγωγικές ανάγκες της γειτονιάς.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα έχει ως εξής:

1.Τον Μάιο του 2016 διαπιστώθηκε ότι η κεραμοσκεπή του Ι.Ν.του Αγ. Στεφάνου Βέροιας, βυζαντινό μνημείο, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και αποτελεί όμορο κτίριο του προαύλιου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, παρουσιάζει πρόβλημα σταθερότητας (ορατό με το μάτι, έγγραφη διαπίστωση της πολεοδομίας του Δήμου Βέροιας για την επικινδυνότητα της στέγης μετά από αυτοψία).

 

2. Μετά από συζητήσεις με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου ΔΣ Βέροιας, το θέμα αναφέρθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες:

β. στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

γ. στην Ι.Μητρόπολη Βεροίας και στην Εκκλησιαστική κοινότητα του Ι.Ν.Αγ. Ιωάννη του Ελεήμονος, στην οποία ανήκει ο ναός.

δ. στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, γιατί ο ναός αποτελεί βυζαντινό μνημείο και οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτόν πρέπει να έχει την έγκρισή της.

ε. κατατέθηκε και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας (στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα).

Μέχρι σήμερα - Απρίλιος 2019 – και μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, η κατάσταση παραμένει μετέωρη με αυξημένη επικινδυνότητα για την ασφάλεια των παιδιών.

Πριν  χρειαστεί να απολογούμαστε για τετελεσμένα γεγονότα,  να αναζητούμε ευθύνες και αμελείς υπευθύνους ΖΗΤΑΜΕ την άμεση λύση του προβλήματος, την άμεση επισκευή της κεραμοσκεπής.

 

Η πρόεδρος

του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΔΣ Βέροιας

Μάγδα Ναζλίδου-Ασίκη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής