breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Προκαλεί δέος το Stratolaunch!

Η αμερικανική εταιρεία Stratolaunch ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σε έρημο της Καλιφόρνιας την πρώτη δοκιμαστική πτήση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο.

Το εντυπωσιακό Stratolaunch κατασκευάστηκε από την εταιρεία αεροναυπηγικής μηχανικής Scaled Composites στην έρημο Μοχάβι, έχει δύο ατράκτους και έξι κινητήρες Boeing 747, ενώ το άνοιγμα πτερύγων είναι μεγαλύτερο από αυτό ενός Airbus A380.

Κατασκευαστές του το προορίζουν, για να μεταφέρει και να αφήνει σε ύψος ένα μικρό πύραυλο, η μηχανή του οποίου θα τίθεται τότε σε λειτουργία, για να το οδηγήσει στο διάστημα, όπου θα θέτει σε τροχιά δορυφόρους. Πρόκειται για μια πιο ομαλή μέθοδο εκτόξευσης διαστημικών οχημάτων από τις κλασικές εκτοξεύσεις πυραύλων, καθώς για να επιτευχθεί, επαρκεί ένας μεγάλος διάδρομος απογείωσης.

*****

Ξέρεις πόσα χιλιόμετρα μπορείς να κάνεις με άδειο ρεζερβουάρ;

Άναψε το λαμπάκι για το καύσιμο και έχετε τρομάξει; Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το λαμπάκι του αυτοκινήτου, που ανάβει όταν… τελειώνουν τα καύσιμα. Σίγουρα, μία από τις πιο… άβολες στιγμές για ένα μέσο οδηγό είναι όταν ανάβει το λαμπάκι της βενζίνης. Πρώτη -εύλογη- απορία οδηγού και επιβατών, είναι αν υπάρχει κοντά ανοιχτό βενζινάδικο. Στην περίπτωση που είναι νύχτα, Σαββατοκύριακο ή αργία, τότε πιθανόν η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό είναι «για πόσο φτάνει ακόμη η βενζίνη». Πρώτα από όλα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πανικοβληθείτε. Από τη στιγμή που στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου θα ανάψει το πορτοκαλί προειδοποιητικό λαμπάκι, θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για το πρώτο βενζινάδικο, αλλά χωρίς να αλλάξετε την οδηγική σας συμπεριφορά.

Προσοχή : Θα πρέπει πάντα να θυμόσαστε ότι, όταν ανάψει η πορτοκαλί λυχνία, κινείστε ήδη με τα λίτρα της ρεζέρβας. Βέβαια, το πόσα είναι τα λίτρα ρεζέρβας και για πόση απόσταση φτάνουν, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Συνήθως, η «ρεζέρβα» καυσίμου κυμαίνεται από 6 έως 10 λίτρα.

*****

Ο Ιμάμογλου έγινε… video game!

Ένα διαδικτυακό video game που κυκλοφόρησε την Τετάρτη και σχετίζεται με τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, έχει γίνει ανάρπαστο στην Τουρκία, όπου έως σήμερα έχει παιχτεί 200.000 φορές.

Στο παιχνίδι πρωταγωνιστεί ως χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για το δημαρχιακό θώκο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δίνει σκληρή μάχη, για να αναλάβει καθήκοντα, έπειτα από έναν άκρως αμφίρροπο εκλογικό αγώνα.

Το online παιχνίδι, που τιτλοφορείται Mazbata (η θητεία στα τουρκικά), μπορεί κανείς να το βρει στο mazbata.online.

Ο εν λόγω ιστότοπος αποτελεί μια πλατφόρμα, όπου οι πολίτες, που έχουν κουραστεί από την παρατεταμένη εκλογική διαδικασία στην Κωνσταντινούπολη, μπορούν να διασκεδάσουν, εξήγησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δημιουργός του Εμρέ Σενκάλ.

«Στον κόσμο αρέσει η ιδέα να γιορτάζει μια νίκη, ακόμα και στην εικονική πραγματικότητα, για τον Εκρέμ Ιμάμογλου» είπε ο Σενκάλ, αναφερόμενος στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το Σενκάλ, ο αρχικός στόχος του ήταν να προσθέσει μια δόση σάτιρας στον πολιτικό διάλογο, που κατακλύζεται από κατηγορίες για διαφθορά κι απάτη

«Θέλω εκείνος να κερδίσει επίσης στον πραγματικό κόσμο. Είμαι χαρούμενος που αυτό το παιχνίδι πρόσθεσε λίγο χρώμα αλλά και στήριξη στον αγώνα του Ιμάμογλου».

Ο χαρακτήρας, που μοιάζει με το διάσημο Super Mario, πηδάει εμπόδια, προκειμένου να συγκεντρώσει ψήφους και εντέλει να κερδίσει τις εκλογές.

«Προτρέπω το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να κάνει το καθήκον του», λέει ο Ιμάμογλου, μόλις κερδίσει μια κάλπη γεμάτη από ψήφους.

*****

Δεν φαντάζεστε τι ενοχλεί περισσότερο τους εργαζόμενους!

Η πλειονότητα των Ρώσων εργαζομένων αρχίζει την κάθε εργάσιμη μέρα με ήρεμη διάθεση για δουλειά, την οποία όμως μπορεί να χαλάσει η άδικη κριτική που μπορεί να δεχθούν από τους συναδέλφους τους ή τους διευθυντές τους, ο πρόσθετος φόρτος εργασίας και τα προσωπικά λάθη που κάνουν οι ίδιοι. Αυτή την εικόνα κατέγραψε δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε η υπηρεσία rabota.ru, που ασχολείται με την εξεύρεση εργασίας στη Ρωσία.

Το 55% των Ρώσων, αναφέρει η δημοσκόπηση, πηγαίνουν στην εργασία τους με ήρεμη διάθεση και με την πρόθεση να δουλέψουν. Το 24% ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά του με καλή διάθεση και μόνο 8% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι νοιώθουν μεγάλο εκνευρισμό στην αρχή της εργάσιμης ημέρας τους και δεν πηγαίνουν με όρεξη στην δουλειά

Η άδικη κριτική που μπορεί να δεχθούν εκ μέρους των συναδέλφων τους ή εκ μέρους των διευθυντών τους, είναι ο παράγοντας που χαλάει τη διάθεση στο 44% των Ρώσων εργαζομένων. Ο αιφνίδιος πρόσθετος φόρτος εργασίας είναι ο δεύτερος κατά σειρά παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά τη διάθεση του 27% των εργαζομένων. Περίπου 26% θεωρούν ότι χαλάει η διάθεσή τους εξαιτίας των δικών τους λαθών και παραλείψεων.

Το 25% ενοχλείται από το χαμηλό επίπεδο παιδείας και αγωγής συναδέλφων τους

Πέμπτος κατά σειρά παράγοντας που επηρεάζει τη διάθεση του 22% των εργαζομένων, είναι η γενική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο χώρο εργασίας. Το 18% επίσης ενοχλείται, όταν χρειασθεί να παραμείνει για περισσότερο χρόνο στο χώρο εργασίας του.

Στους ενοχλητικούς παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση των εργαζομένων, συμπεριλαμβάνονται οι διάφορες συσκέψεις από τις οποίες ενοχλείται το 3% των εργαζομένων, αλλά και η εξωτερική εμφάνιση και τα αρώματα που φορούν οι συνάδελφοί τους, από τα οποίους ενοχλείται το 2%.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.600 απασχολουμένων ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι έχουν την παρούσα στιγμή μόνιμη απασχόληση.


Ξέρεις πόσα χιλιόμετρα μπορείς να κάνεις με άδειο ρεζερβουάρ;
Ο Ιμάμογλου έγινε… video game!
Δεν φαντάζεστε τι ενοχλεί περισσότερο τους εργαζόμενους!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής