breaking news Νέο

Ιδιαίτερη ευαισθησία για τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής μας από μία πτυχιούχο της ελληνικής φιλολογίας (ιστορικό – αρχαιολογικό τμήμα)!

Ιδιαίτερη ευαισθησία για τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής μας από μία πτυχιούχο της ελληνικής φιλολογίας (ιστορικό – αρχαιολογικό τμήμα)!

«Είχα αρκετό καιρό να έρθω στη Βέροια και νιώθω μια ευαισθησία με τον αρχαιολογικό χώρο εδώ», είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. και δημοσιογράφος Εύα Μπούρα, παίρνοντας πρώτη το λόγο στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε, με αφορμή την παρουσία τόσο της ίδιας, όσο και του βουλευτή Λάρισας Κώστα Μπαριώτα, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του κόμματος στη Βέροια, με προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Από που πηγάζει αυτή η ευαισθησία της απαστράπτουσας Εύας Μπούρα για τον αρχαιολογικό χώρο εδώ; Μα από το γεγονός, όπως εξήγησε, ότι είναι πτυχιούχος της ελληνικής φιλολογίας (ιστορικό – αρχαιολογικό τμήμα) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και να 'τανε μόνο αυτό;

«Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην επικοινωνία, στο Πανεπιστήμιο ΝΥΠ της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του New School University της Νέας Υόρκης στις πολιτικές επιστήμες. Είμαι υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Ο Ενωσιακός Αντιπροσωπευτισμός, στο πλαίσιο της Υπερεθνικής Ολοκλήρωσης της ΕΕ και οι προοπτικές του μπροστά στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης». Από το 1990 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως δημοσιογράφος της ελληνικής τηλεόρασης. Αρχικά ως κοινοβουλευτική συντάκτρια, διαπιστευμένη της ΕΡΤ στην Ελληνική Βουλή και στη συνέχεια ως παρουσιάστρια της ενημερωτικής εκπομπής της ERTWORLD με δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις εστίες του απόδημου Ελληνισμού. Στη συνέχεια ανέλαβα τη διεύθυνση των διεθνών τηλεοπτικών εκπομπών της ERTWORLD. Ακόμα, εργάστηκα για την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ του 2003, στο υπουργείο Εξωτερικών. Το 2011 ξεκίνησα την επιμέλεια και παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής «Europe» στην ΕΡΤ. Η εκπομπή παρουσιάζει θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή πολιτική, στην οικονομία, στον πολιτισμό και τέλος στους ευρωπαίους πολίτες», συμπλήρωσε. Στην Ευρωβουλή με σύγχρονη φωνή, λοιπόν, για τη δημοσιογράφο Εύα Μπούρα και εξειδικευμένη σε ευρωπαϊκά θέματα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής