breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

«Κατέβασε το φερμουάρ» σε πρόσοψη κτιρίου!

Μοναδικό και γεμάτο ζωντάνια το δημιούργημα του Βρετανού γλύπτη Άλεξ Τσίνεκ σε οίκημα στη Via Tortona, στο Μιλάνο, καθώς πάνω στον τοίχο του κτηρίου φαίνεται ένα φερμουάρ να κινείται. Μία από τις 17 μέτρων προσόψεις του κτηρίου «ξεγυμνώνεται», καθώς κατεβαίνει το φερμουάρ, ενώ άλλα φερμουάρ ανοίγουν στο πάτωμα και τους τοίχους στο εσωτερικό.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση του Τσίνεκ έγινε για λογαριασμό της εταιρείας καπνού για ηλεκτρονικό τσιγάρο Iqos. Πρόσθεσε και ένα γιγαντιαίο φερμουάρ, που μοιάζει να ανοίγει την πρόσοψη του κτίσματος, αποκαλύπτοντας ένα λαμπυρίζον φως από πίσω, σε αποχρώσεις μπλε και φωτεινού λευκού.

«Με την επαναλαμβανόμενη χρήση φερμουάρ, ανοίξαμε τον ιστό ενός φαινομενικά ιστορικού κτηρίου του Μιλάνου, για να ξαναφανταστούμε, με παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτό που υπάρχει πίσω από την πρόσοψή του, τους τοίχους του και κάτω από τα πατώματα», εξήγησε ο Τσίνεκ.

«Αιθέριο φως ξεχύνεται από κάθε άνοιγμα, γεμίζοντας το χώρο με χρώμα και το έργο με αίσθηση θετική και αίσθηση δυνατοτήτων», είπε και πρόσθεσε ότι «παίρνοντας οικεία υλικά και αρχιτεκτονικές φόρμες και κάνοντάς τα να συμπεριφέρονται με αναπάντεχους τρόπους, δουλεύουμε με την Iqos, για να αλλάξουμε την αντίληψη των επισκεπτών για το τι είναι πιθανό».

Η εγκατάσταση αυτή είναι η πρώτη αστική καλλιτεχνική παρέμβαση του Τσίνεκ επί ιταλικού εδάφους. Έγινε γνωστός με μια σειρά εγκαταστάσεων στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

*****

«Είδα το Χριστό στις φλόγες της Παναγίας των Παρισίων»

Από σενάρια συνωμοσιολογίας έως και οράματα είδαν κάποιοι στην καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων και αποφάσισαν να τα μοιραστούν μαζί μας. Όπως η Λέσλι Ρόουαν από τη Σκωτία, η οποία λέει ότι την ώρα που διάβαζε για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων και έβλεπε τις φωτογραφίες, είδε τη μορφή του Ιησού. Και αυτή τη θέση της τη μοιράστηκε με άλλους ανθρώπους στα social media, οι οποίοι τη συμμερίστηκαν. Η 38χρονη γυναίκα έκανε και δηλώσεις στα βρετανικά ταμπλόιντ και μάλιστα πήγε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι αυτό που είδε, το μοιράστηκε με όλους μας, για να παρηγορήσει τους παριζιάνους…

Κάποιοι υπερασπίστηκαν πιο φανατικά από την 38χρονη ότι βλέπουν το Χριστό μέσα στις φλόγες….

*****

100χρονη υποψήφια στις δημοτικές εκλογές!

Τα 100 για όσους από τους λίγους ανθρώπους καταφέρνουν να τα φτάσουν, είναι μια αφορμή για να ησυχάσουν, όχι όμως και για την 100χρονη από τη Γερμανία, που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για το τοπικό δημοτικό συμβούλιο.

Η πρώην γυμνάστρια αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της. Μάλιστα, στα πλαίσια της καμπάνια της, άνοιξε και πάλι την πισίνα του δήμου της, που είχε κλείσει το 2011.

«Τώρα που είμαι 100 ετών, είμαι σε διαφορετική θέση. Τώρα έχω την ευκαιρία να ανοίξω το στόμα μου, να πω κάτι και να ακουστώ», δηλώνει η ίδια.

Οι τοπικές εκλογές είναι στις 26 Μαΐου και η ίδια ζητεί την ψήφο των 8000 δημοτών της μικρής πόλης της Ρηνανίας.

Οι συνυποψήφιοί της χαίρονται κι αυτοί, από την πλευρά τους, αφού η 100χρονη τους φέρνει δημοσιότητα.

Η ίδια, γιαγιά και προγιαγιά πολλών ανθρώπων, ελπίζει να μπορέσει «να κάνει κάτι για τους νέους ανθρώπους», όπως λέει.

Όποια, πάντως, κι αν είναι τα αποτελέσματα των εκλογών, η 100χρονη συμβουλεύει τους νεότερους, που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά της, «για να φτάσεις τα 100, ζήσε υγιώς όσο είσαι νέος, κάνε πολλή γυμναστική, τρώγε καλά και εκπαίδευσε το μυαλό σου».

*****

Ο «Σιδερένιος Θρόνος» του Game of Thrones σε χωριό της Φθιώτιδας

Ένας εντυπωσιακός «Σιδερένιος Θρόνος» του Game of  Thrones στέκει επιβλητικός στην Οίτη, σε υψόμετρο 1.260 μέτρα, έξω από την Παύλιανη.

Το αξιοθέατο πλέον για όλους τους φανατικούς οπαδούς της σειράς είναι έργο του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλιανης Φθιώτιδας, ο οποίος έφτιαξε το δικό του «Σιδερένιο Θρόνο», κατόπιν αιτήματος της νεολαίας του χωριού.

Κάτοικοι, φίλοι, επισκέπτες, γιαγιάδες και παππούδες, προσέφεραν από το υστέρημά τους για την αγορά των υλικών και δύο χρόνια μετά, το μεγάλο εγχείρημα ξεκίνησε.

«Οι λάτρεις της σειράς ανέλαβαν να μας κατευθύνουν με φωτογραφικό υλικό και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έτσι ινκόγκνιτο άρχισε η κατασκευή του! Χρησιμοποιήθηκαν 300 κ. σίδερο, 250 κ. σιδερένιες λάμες, 30 κ. ξύλο, 10 κ. μπογιές, 10 κ. τσιμέντο, ενώ χρειάστηκαν 800 ώρες δουλειάς!», αναφέρει μέλος του Συλλόγου.

Η κατασκευή πήρε σάρκα και οστά στις 10 Απριλίου, ενώ για τη μεταφορά του στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, στην άκρη ενός χωραφιού, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off-road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια, προκειμένου να σηκώσουν την 700 κιλών κατασκευή.

Τελικά, αν και επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο και μακρινό σχέδιο, το όνειρο της νεολαίας της Παύλιανης έγινε πραγματικότητα και ο πρώτος στην Ελλάδα «Σιδερένιος Θρόνος» του Game of Thrones στήθηκε στο χωριό τους.


«Είδα το Χριστό στις φλόγες της Παναγίας των Παρισίων»
100χρονη υποψήφια στις δημοτικές εκλογές!
Ο «Σιδερένιος Θρόνος» του Game of Thrones σε χωριό της Φθιώτιδας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής