breaking news Νέο

Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

  • Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα
  • Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Απριλίου 2019, στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Υasuhiro Shimizu. Την ΕΣΕΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καρανίκας και ο Γεν. Γραμματέας κ. Νίκος Μπόνης

Τη συνάντηση ζήτησε ο κύριος Shimizu, προκειμένου να ενημερώσει την ΕΣΕΕ αναφορικά με τις εξελίξεις και τα οφέλη από τις εμπορικές συμφωνίες Ιαπωνίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Japan – EU Economic Partnership Agreement). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιαπωνικής κυβέρνησης οι συμφωνίες αυτές δημιουργούν μία από τις μεγαλύτερες ελεύθερες οικονομικές ζώνες στον κόσμο, με περίπου το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 40% του παγκόσμιου εμπορίου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα θέματα του διμερούς εμπορίου και των προοπτικών ανάπτυξης των επενδύσεων στη χώρα μας από την Ιαπωνία, μίας εκ των κορυφαίων βιομηχανικών και τεχνολογικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Επίσης, ενόψει του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού επισκεπτών της χώρας μας από την Ιαπωνία (80.000 περίπου ετησίως), τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της απευθείας σύνδεσης πτήσεων Αθήνας – Τόκιο, καθώς επίσης και το ζήτημα της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων, με στόχο την επαναλειτουργία ελληνικού γραφείου προώθησης τουρισμού.

Ο Ιάπωνας πρέσβης ενδιαφέρθηκε για την διάρθρωση της ΕΣΕΕ και την συγκρότηση των Εμπορικών Συλλόγων σε πανελλήνια βάση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής