breaking news Νέο

Νικητής με το σπαθί του

Νικητής με το σπαθί του

Νίκη, που τον φέρνει πιο κοντά στην παραμονή! Ο Φίλιππος επιβλήθηκε 26-20 του Άρη Νικαίας, το Σάββατο το απόγευμα στο “Φιλίππειο”, στο πρώτο παιχνίδι των πλεϊ αουτ (του ζευγαριού των θέσεων 9-10) και με τον τρόπο αυτό έκανε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για να κερδίσει την παραμονή του στο πρωτάθλημα της Χάντμπολ Πρεμιέρ.

Πλεον, ο Φίλιππος χρειάζεται άλλη μια νίκη για να φέρει σε πέρας τον στόχο του.

Αγωνιστικά, η κρισιμότητα του εν λόγω παιχνιδιού, έκανε αυτό να κυλήσει αμφίρροπο στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τις δυο ομάδες να βαδίζουν χέρι χέρι. Ομως από το σημείο εκείνο και μετά οι “ερυθρόλευκοι” των Τεο Παυλίδη και Κύρου Σαράφη πρόσεξαν περισσότερο τα νώτα τους, προσπάθεια η οποια και τους... αντάμειψε με το προβάδισμα που πήραν αρχικά με 8-7 στο 21’ και μετέπειτα με 13-7, με το οποιο και πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοίπου διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα. Προηγήθηκαν με 14-7 στο 31’ και 19-13 στο 42’ φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο τους.

Ο οποίος όμως σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς έφθασε στο σημείο να φέρει την διαφορά στο -2 (20-18)  στο 52’.

Η εξέλιξη αυτή στο σκορ έφερε μια ανησυχία στις τάξεις των Βεροιέων, οι οποίοι ωστόσο κοίταξαν γρήγορα να την διώξουν. Γι’ αυτό φρόντισαν ο Παντελίδης που με τρία δύσκολα γκολ στο υπόλοιπο διάστημα έκανε τη... μηχανή του Φιλίππου παραγωγική και πάλι στην επίθεση, αλλά και οι πορτιέρο Θωμάς Κορωνάς και Ντίνος Καλλιαρίδης όπου με μία απόκρουση, πέναλτι έκαστος, εφεραν τον Φίλιππο να κάνει το 24-19 στο 58’, “κλειδώνοντας” ουσιαστικά και την νίκη.

Πλεον, η σειρά των αγώνων πλεϊ αουτ μεταφέρεται στην έδρα του Αρη Νικαίας την Μ. Τετάρτη, με τον Φίλιππο να έχει ως επιδίωξη να πάρει τη νίκη και να... τελειώσει την υπόθεση σωτηρία. Σε αντίθεση περίπτωση, δηλαδή νίκη του Αρη Νικαίας, τότε θα χρειασθεί και τρίτο παιχνίδι που θα γίνει στη Βέροια, με τον νικητή να ανανεώνει την παρουσία του και τη νέα χρονιά στην κατηγορία.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα:

Τα πεντάλεπτα: 0-0, 3-2, 4-5, 8-7, 10-7, 13-7 (ημχ.) 16-10, 18-13, 19-15, 20-17, 23-18, 16-19

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Παυλίδης - Σαράφης Κ.): Τζίμπουλας 1, Ταραμονλής, Τάσκοβιτς 2, Χατζημασούρας, Τζωρτζίνης 1, Παπαδόπουλος 4, Φιλοσόγλου 2, Κορωνάς 1, Δάσκαλος, Παντελίδης 4, Κουκουτσίδης 1, Αποστολίδης 5, Κωστακίδης 5, Τριανταφυλλίδης, Καλλιαρίδης, Λιακόπουλος,

ΆΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Μελετάκος): Λαδάκης 5, Αθανασίου 5, Βλάχος, Μελετάκος Γ. 3, Γρηγοράκης, Μουλιάτος, Μελετάκος Δ. 4, Ασβεστάς 1, Παπαδόπουλος, Ταβλαρίδης, Χαρμπής, Μιμίκος, Χουρσουντιάν, Χαραλάμπους 1, Αμανατίδης, Βλαχοθανάσης.

Διαιτητές: Νάσκος-Χαρίτσος

Δίλεπτες: 5-8

Κόκκινες: (Νο 26) Μιμίκος (51’ τρίτη δίλεπτη), Πέναλτι: 4/5-4/6

 

Στιγμιότυπα

 

• Δύο τιμητικές διακρίσεις πραγματοποιήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η μία αποδόθηκε στο  πρόσωπο του πρώην τερματοφύλακα της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του Φιλίππου και νυν ιατρού που παρέχει και την ιατρική υποστήριξη του στα τμήματα του συλλόγου, Στέργιου Παπαδημητρίου, τον οποίο και βράβευσε ο Γραμματέας του Φιλίππου Γιώργος Παπαϊωάννου.

• Η δεύτερη βράβευση είχε να κάνει με την ομάδα του Χιπ Χοπ του Φιλίππου, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κι εξασφάλισε την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

• Οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς και Θανάσης Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέρεοιας Παύλος Παυλίδης βρέθηκαν ανάμεσα στους θεατές του αγώνα.

• Επιστρατεύοντας το πολύ δυνατό εως και αντιαθλητικό παιξιμο, οι παίκτες του Άρη Νικαίας προσπάθησαν να αντιπαρέλθουν στις περιστάσεις του αγώνα, υπό την ανοχή, βέβαια,     των διαιτητών. Πλην όμως εις μάτην - τα παιδικά του Φιλίππου, αν και έφαγαν το ξύλο της αρκούδας, έβγαλαν την λεβέντικη Βεροιώτικη ψυχή τους στο ματς και τελικά πήραν μια περηφανή νίκη, που τους καθιστά,τώρα, το φαβορί για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής