breaking news Νέο

Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Βέροιας ο Νίκος Μωϋσιάδης, νέος σύμβουλος ο Ηλίας Γραμματικόπουλος

  • Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Βέροιας ο Νίκος Μωϋσιάδης, νέος σύμβουλος ο Ηλίας Γραμματικόπουλος
  • Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Βέροιας ο Νίκος Μωϋσιάδης, νέος σύμβουλος ο Ηλίας Γραμματικόπουλος

Την τελευταία του συνεδρίαση (και συνάμα την 8η στο τρέχον έτος) πριν τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου, πραγματοποίησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το σώμα κλήθηκε να προβεί (με μυστική ψηφοφορία) στην εκλογή νέου προέδρου, στη θέση του παραιτηθέντος, τόσο από το αξίωμα του προέδρου, όσο και από αυτό του δημοτικού συμβούλου, Πέτρου Τσαπαρόπουλου, με τη δημοτική αρχή να προτείνει το πρόσωπο του Νίκου Μωϋσιάδη (ο οποίος, να θυμίσουμε, μέσα σ' αυτή τη δημαρχιακή θητεία είχε διατελέσει και για ένα χρονικό διάστημα πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας). Στην ψηφοφορία που ακολούθησε και επί 34 ψηφισάντων δημοτικών συμβούλων, ο Νίκος Μωϋσιάδης έλαβε 28 θετικές ψήφους, ενώ υπήρξαν και 6 λευκές ψήφοι.

Παίρνοντας το λόγο, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Νίκος Μωϋσιάδης, τόνισε πως «σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα για εμένα κι από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, να με εκλέξετε στο ύπατο αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου», προσθέτοντας : «Έχω περάσει από πολλά στάδια στη ζωή μου, είτε επαγγελματικά, είτε πολιτικά, αλλά σας βεβαιώνω ότι το σημερινό αξίωμα που μου εμπιστευτήκατε, είναι το πιο ουσιαστικό. Γιατί μου δίνει την ευκαιρία να υπηρετήσω την πόλη μας από ένα καίριο και νευραλγικό πόστο, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της πολιτικής διαδρομής στην τοπική αυτοδιοίκηση, ύστερα από τρεις διαδοχικές θητείες στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου».

Όπως τόνισε, δε, «εκείνο που έχω να ξεκαθαρίσω εξ' αρχής είναι το ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για να έχει το δημοτικό συμβούλιο ποιότητα, κύρος και επίπεδο αντάξιο της ιστορίας του και της ιστορίας της πόλης και να αποτελεί κιβωτό θεσμών και αξιών, που θα προάγουν το όνομα της Βέροιας και θα το καθιστούν σεβαστό σε όλους. Θέλω επίσης να δεσμευτώ ότι θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας και το δικαίωμα του κάθε ενός συμβούλου να λέει ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή του και να εκφράζει ελεύθερα τους προβληματισμούς ή τις παρατηρήσεις του σε κάθε θέμα που θα αφορά την πόλη και τους συνδημότες μας. Θα βασιστώ στο τρίπτυχο ΙΣΟΤΙΜΙΑ – ΙΣΟΝΟΜΙΑ – ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ προς όλους τους συναδέλφους. Θα επιδιώξω επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας να αποτελέσει πρότυπο ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας ευπρέπειας και συνεννόησης. Και σε αυτό ζητώ τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση όλων. Σίγουρα η τιμή που μου κάνετε, με γεμίζει ευθύνες και υποχρεώσεις. Θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά μου και να δικαιώσω τόσο εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, όσο και το Δήμαρχο, ο οποίος με πρότεινε.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους!».

 

Νέο μέλος του σώματος ο Ηλίας Γραμματικόπουλος

Πέρα, όμως, από την εκλογή του Νίκου Μωϋσιάδη στο αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, υπήρξε και είσοδος ενός νέου μέλους στο Δ.Σ., του Ηλία Γραμματικόπουλου, τον οποίο καλωσόρισαν οι συνάδελφοί του στα έδρανα.

Βέβαια, συγχαρητήρια δέχθηκε και ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Βέροιας Νίκος Μωϋσιάδης, αλλά μέχρι τη στιγμή να ανέβει ο τελευταίος και να πάρει τη θέση του στο προεδρείο, ο εκτελών προσωρινά χρέη προέδρου εκείνη την ώρα, Άρης Λαζαρίδης, εξέφρασε και τα συγχαρητήριά του στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που ήρθε ξανά έπειτα από 34 χρόνια (τελευταία φορά το 1985!).

Το λόγο ακολούθως έλαβε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος μπροστά στα 95 θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη και έπρεπε να συζητηθούν, επικαλέστηκε τη νομοθεσία που απαγορεύει στα Δημοτικά Συμβούλια ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, δηλαδή από 25 Απριλίου μέχρι και την τοποθέτηση της νέας Δημοτικής Αρχής, να λαμβάνουν αποφάσεις, πλην επί εκτάκτων θεμάτων, ώστε να μην παρθεί κάποια απόφαση που θα «βαρύνει» την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Στα ερωτήματα και τις αναφορές που υπήρξαν από πλευράς των επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, ο κ. Γιώργος Κάκαρης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση που κράτησε το Δ.Σ., έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε στην πλατεία Ελιάς, στο τέλος της ομιλίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ Νίκου Παππά, για το λόγο, όπως είπε, ότι περίμενε την έκδοση ενός ψηφίσματος, που θα καταδίκαζε το γεγονός αυτό ή έστω μία αναφορά σ' αυτό. Ο ίδιος ακόμα σχολίασε την εκλογή του νέου προέδρου του Δ.Σ., επισημαίνοντας πως είναι καλοδεχούμενη η επιλογή του Νίκου Μωϋσιάδη, αλλά «αν πράγματι σας εκτιμούσαν και αυτοί που σας πρότειναν, δεν θα σας είχαν φθάσει στο σημείο να παραιτηθείτε από πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ», τοποθέτηση που έφερε ένα μειδίαμα στα πρόσωπα των περισσότερων στην αίθουσα.

Ο Αντώνης Καγκελίδης από την πλευρά του εξέφρασε τον προβληματισμό και την ενόχλησή του, αναφορικά με τη συμμετοχή των τοπικών ποντιακών σωματείων στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά. Όπως είπε, οι διοικούντες την Παναγία Σουμελά δεν έκαναν δεκτό το πρόγραμμα που ετοίμασε η Αντιπεριφέρεια και είναι πλέον στο χέρι του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη, για το που θα γίνει η επίσημη εκδήλωση σε επίπεδο νομού. Ο κ. Καγκελίδης με αφορμή αυτό το γεγονός στάθηκε «κατά της διαχείρισης και διοίκησης της Παναγίας Σουμελά, διότι η Παναγία Σουμελά ανήκει σε όλους και όχι σ' ένα σωματείο».

Ακόμα ο ίδιος έβαλε στην αναφορά του και το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας, που επιχειρούν κόμματα και υποψήφιοι, πλην όμως, όπως είπε, αυτό γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους, τη στιγμή που δεν την έχει αναγνωρίσει ακόμα επίσημα το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Καγκελίδης δεν άφησε έξω από την αναφορά του και τον καθηγητή κ. Καιρίδη, υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, για τα όσα υποστηρίζει ο τελευταίος ότι η Ποντιακή Γενοκτονία είναι ένας... μύθος! Επιπλέον, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 19 Μαϊου, το Δημαρχιακό Μέγαρο να φωτιστεί με κόκκινο και μαύρο χρώμα, στη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ θα συζητηθεί και από τη Μητρόπολη την ίδια ημέρα να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες.

Με αφορμή τις ζημιές σε καλλιέργειες που υπέστησαν οι αγρότες σε χωριά του Δήμου Βέροιας το προηγούμενο διάστημα, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Μελιόπουλος ζήτησε ο Δήμος να σταθεί στο πλευρό των αγροτών με μια σειρά μέτρων και μέχρι τότε να ανασταλεί η είσπραξη του τέλους άρδευσης από το Δήμο.

Ερώτημα, το οποίο αναφερόταν σε ποιό στάδιο βρίσκεται η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Ριζωμάτων, υπέβαλε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ριζωμάτων Νίκος Γκεκόπουλος. «Έχει ολοκληρωθεί το αρχιτεκτονικό κομμάτι και έπεται το μηχανολογικό, οπότε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου θα είναι έτοιμη», απάντησε λίγο μετά ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Απαντώντας στο ερώτημα για το τι γίνεται με το γήπεδο Μακροχωρίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Σιδηρόπουλος, ανέφερε πως «έχουμε στείλει τα χαρτιά στη ΓΓΑ και περιμένουμε να μας ενημερώσουν, για να πάει ο Δήμαρχος και να υπογράψει».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής