breaking news Νέο

Και τώρα η «μάχη» του τίτλου

Και τώρα η «μάχη» του τίτλου

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο να μην δημιουργεί σημαντικές ανατροπές στη σειρά των ομάδων.

Η μόνη ίσως σημαντική αλλαγή που είχαμε στην τετράδα των πλεϊ οφ ηταν αυτή μεταξύ της 3ης και της 4ης θέσης του βαθμολογικου πίνακα καθώς ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου που νίκησε στο γήπεδό του με 3-0 τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος εκματελλεύτηκε την ισοπαλία της Νάουσας στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας (0-0) και την εκθρόνισε από την 3η θέση την οποία κατέλαβε ο ίδιος. Ετσι αλλάζουν και τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλεϊ οφ με τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων να υποδέχεται την Νάουσα και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έκαμψε την αντίσταση του Άρη Παλαιοχωρίου με γκολ που πέτυχε στο 88’, να παίζει στην έδρα του με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου.

Επίσης θα πρέπει να τονιστεί οτι με την τελική κατάταξη των τεσσάρων των πλεϊ οφ, η Νάουσα που υστερεί βαθμολογικά από τις τρεις υπόλοιπες ομάδες της κορυφής θα έχει μειονέκτημα έδρας ακόμη κι αν βρει στον δρόμο της στην β’ φάση των πλεϊ οφ τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου.

Στα πλεϊ αουτ που επισης ήταν γνωστές οι ομάδες που θα συμμετείχαν σ’ αυτά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα αφου όπως ήδη αναφέραμε ο Άρης Παλαιοχωρίου ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με γκολ που δέχθηκε στο 88’. Ετσι την πρώτη θέση στην τετράδα των πλεϊ αουτ καταλαμβάνει οριστικά ο Κεραυνός Επισκοπής και συνεπώς διατηρεί το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας ενω πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση έχει και ο Αρης Παλαιοχωρίου που θα αντιμετωπίσει τον 3ο Φίλιππο Μελίκης, ο οποίος αν βρεθεί στην β’ φάση απέναντι στον ΑΟ Μαρίνας θα έχει πλεονέκτημα έδρας.

Οι ομάδες που ηδη υποβιβάζονται είναι ο Εθνικός Κλειδίου και ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας και τις οποίες θα ακολουθήσει μια ακόμη (συνολικά από την Α’ κατηγορία θα υποβιβαστούν 3 ομάδες).

Από τις πέντε ομάδες που είχαν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή τους στην κατηγορία το Μακροχώρι νίκησε 2-1 τον Φίλιππο Μελίκης και βελτίωσε την βαθμολογική του θέση.

 

Οι αγώνες

Με τρία γκολ του Παρσόπουλου και ένα του Παπαδόπουλου ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων νίκησε, όπως εξάλλου αναμένονταν τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 4-0 και περιμένει την διαδικασία των πλεϊ οφ, στην πρώτη φάση της οποίας θα αντιμετωπίσει τη Νάουσα έχοντας φυσικά πλεονέκτημα έδρας.

Οπως φανερώνει και το σκορ η γηπεδούχος ομάδα των Τρικάλων ηταν καλύτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Παρσόπουλο. Στο 20’ ο ίδιος παικτης έκανε το 2-0 ενω στο 25’ τα Τρίκαλα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 3-0 και πάλι με γκολ του Παρσόπουλου.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 84’ ο Παπαδόπουλος Αθ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ρηγόπουλος (Κιρμανίδης - Τσιουγγαρής).

Με γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα με ατομική ενεργεια ο Γιώργος Κίτσας ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας νίκησε στο γήπεδο του Παλαιοχωρίου τον τοπικό Άρη ολοκληρώνοντας έτσι την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μια δύσκολη αλλά δικαιη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ είχε την εδαφική υπεροχή όμως δυσκολεύονταν να βρει διαδρόμους στην καλά οργανωμένη αμυνα των γηπεδούχων που με τη σειρά τους προσπάθησαν να βρουν λύσεις επιθετικά με γρήγορες και ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παραδεισόπουλος με βοηθους τον Μηνούδη και τον Κουτσικανίδη από την Πιερία.

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι μεταξύ του Μ. Αλεξάνδρου και του ΦΑΣ Νάουσας στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρεθούν στην τελευταία θέση της τετράδας των πλεϊ οφ και να χάσουν ετσι κάθε πιθανότητα να παίξουν στην έδρα τους ακόμη και στην δεύτερη φάση.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν δίχως σκοπιμότητα, δημιούργησαν φάσεις για γκολ τις οποίες όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να τις βρει ισόπαλες δίχως σκορ. Ενα αποτέλεσμα βέβαια που είναι περισσότερο αρνητικό για την Νάουσα, η οποία ολοκληρωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Φωτόπουλου στο 88’.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας με βοηθους τον Κωστούλη και τον Παπαδάκη.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του ΓΑΣ Κοπανού και της ΑΕ Χαρίεσσας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 32’ με τον Κουτσογιαννίδη και στο 75’ με τον Ιντο έκαναν το 0-2.

Στα τελευταία 15 λεπτά ο ΓΑΣ Κοπανού αντέδρασε και αφου μείωσε το σκορ στο 76’ με τον Παρθενόπουλο στο 90’ ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπανού.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ιασωνίδης με βοηθους τον Αργυρίου και τον Μπέκα.

Με νίκη έκλεισε τις φετινές επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις το Μακροχώρι, που με πεντε ποδοσφαιριστές κάτω των 17 στο αρχικό του σχήμα (Δημούλας, Ψάλτης Ν., Λουκίδης, Χολέβας και Γκιλιόπουλος) και τρεις που μπηκαν αλλαγή στην διάρκεια του παιχνιδιού, σύνολο οκτώ δεν δυσκολεύθηκε να κερδίσει στο γήπεδό του τον Φίλιππο Μελίκης και να τερματίσει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το Μακροχώρι που ηταν καλύτερο μέχρι το 75’ προηγήθηκε στο σκορ με 2-0 με τέρματα του Ηλιάδη (κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φαουλ του Δαληγκαρου) στο 35’ και έκανε το 2-0 στο 50’ με τον Λουκίδη που απέφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύαλακα και πλάσαρε στην κενή εστία ενω έχασε σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνει κι άλλο το σκορ.

Μετα το 75’ έπεσε κατακόρυφα η απόδοση της γηπεδούχου με αποτέλεσμα να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ο φιλοξενούμενος Φίλιππος και να μειώσει το σκορ στο 70’ με τον Λουμάνι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης με βοηθούς τους... Παρισίου - Χρυσάνης.

Σε ένα παιχνίδι δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Κεραυνός Επισκοπής νίκησε εκτός έδρας τον Αχιλλέα Νάουσας με 2-6 και ετοιμάζεται για τα πλεϊ αουτ στην πρώτη φάση των οποίων θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Μαρίνας.

Ο Κεραυνός προηγήθηκε στο 21’ με τον Καρυπίδη και στο 40’ ο Ντέλλας έκανε το 0-2. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Αχιλλέας μείωσε με γκολ του Τασιώνα και ο ίδιος παίκτης στο 65’ ισοφάρισε σε 2-2.

Η ομάδα της Επισκοπής όμως που δεν είχε πει την τελευταία λέξη στα τελευταία 15 λεπτά βγήκε μπροστά και με τρία τέρματα που πέτυχαν οι Ντέλλας (75’ και 78’), Αναστασιάδης (88’) πήρε τελικά την νίκη με 2-5.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κελεσίδης (Χριστοδούλου Γ. - Γιάντσης).

Νίκη ψυχολογίας εν όψει της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πλεϊ αουτ πέτυχε στο γήπεδο του ο ΑΟ Μαρίνας επι του Εθνικού Κλειδίου με 3-0.

Η γηπεδούχος ομάδα ηταν καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού και στο 15’ προηγήθηκε στο σκορ με τον Πουτακίδη.

Στο 27’ ο Δάτσης έκανε το 2-0 για να διαμορφώσει το τελικο 3-0 στο 70’ ο Παπουτσής.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γαβράς (Χαλατζιούκας - Νησελίτης).

Ανετη και καθαρή νίκη του ΓΑΣ Ροδοχωρίου στην έδρα του επί του Αγρ. Αστέρα Πλατέος που σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Νάουσας στην Αγία Μαρίνα τον φέρνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΓΑΣ που ήταν καλύτερος προηγήθηκε στο 9’ με τον Κοτσαχρήστο και στο 77’ ο Μουρουζίδης εκανε το 2-0. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραντώνης (Λαζάρου - Μπογατζόγλου) που στο 75’ απέβαλε τον Μισαηλίδη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής