breaking news Νέο

Ξημέρωσε στον Λευκό Πύργο η Θεσσαλονίκη

Ξημέρωσε στον Λευκό Πύργο η Θεσσαλονίκη

Μια αγωνιστική πριν το τέλος και η μάχη της παραμονής έφθασε στο κατακόρυφο. Όλα τα σενάρια.

Χρειάστηκαν 34 χρόνια αναμονής για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο ΠΑΟΚ και αυτή, ήταν η τρίτη στην ιστορία του και η πιο ξεχωριστή.

Την Κυριακή το βράδυ ο Δικέφαλος του Βορρά γεύθηκε το νέκταρ της επιτυχίας και γιόρτασε την κατάτηση του φετεινού τίτλου σε μια ονειρεμένη για τους χιλιάδες οπαδούς του βραδιά που τα είχε όλα. Χαμόγελα, δάκρυα συγκίνησης και χαράς, ντελίριο ενθουσιασμού και προσμονή, όπως υποσχέθηκε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Ιβάν Σαββίδης, για ακόμη καλύτερες ημέρες.

Η Ελλάδα από την περασμένη Κυριακή το βράδυ έχει νέο πρωταθλητή και χιλιάδες κόσμου στην Τούμπα, στον Λευκό Πύργο, αλλά και σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, βγήκαν στους δρόμους για να ζήσουν μοναδικές στιγμές, για ένα πρωτάθλημα που ήρθε με καθυστέρηση ενός χρόνου.

Ο Ιβάν Σαββίδης, μπορεί πλέον να αισθάνεται δικαιωμένος για το δημιούργημά του.

 

ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Βέβαια η τετράδα, που μέσω πρωταθλήματος παίρνει το εισιτήριο της Ευρώπης ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Ατρόμητος. Το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο που δικαιούται η χώρα μας, πάει στον Κυπελλούχο Ελλαδος. Αν ο κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος και στην προκειμένη περίπτωση, αν κυπελλούχος Ελλάδος αναδειχθεί ένας από τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που βρίσκονται στα ημιτελικά, τότε το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο πάει στην ομάδα που θα έχει καταλάβει την πέμπτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της SuperLeague. Δηλαδή στον Άρη.

Και εδώ έχουμε το εξής παράδοξο. Τον Άρη να βρίσκεται στο πλευρό του ΠΑΟΚ, στον αγώνα ρεβάνς που δίνει αυτός την προσεχή πέμπτη στην Τρίπολη με τον Αστέρα, όπως βέβαια και της ΑΕΚ που παίζει αύριο Τετάρτη στη Λαμία με την τοπική ομάδα, μήπως γίνει καμιά «στραβή» και κατακτήσει η Λαμία ή ο Αστέρας το κύπελλο και μείνει αυτός εκτός Ευρώπης.

Βέβαια μαθηματικά παίζεται ακόμη η τρίτη θέση μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου καθώς τις δύο ομάδες τις χωρίζουν δύο βαθμοί και απομένει μια αγωνιστική η 30η που θα διεξαχθεί στις 5 Μαϊου για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League, με την ΑΕΚ να παίζει εκτός έδρας με τον ήδη υποβιβασθέντα Λεβαδειακό και τον Ατρόμητο στο γήπεδό του με τον ΟΦΗ και σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των δύο να ευνοείται η ομάδα του Περιστερίου, καθώς στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ 0-2, ενώ στον δεύτερο έχασε 0-1.

 

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Να δούμε όμως πως διαμορφώθηκε η κατάσταση στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα μετά και την ολοκλήρωση της 29ης και προτετλευταίας αγωνιστικής.

Πρώτα από όλα, Ξάνθη και Λάρισα εξασφάλισαν την παραμονή τους στην SuperLeague και μαθηματικά μετά τις νίκες τους επί του Απόλλωνα Σμύρνας και της ΑΕΚ αντίστοιχα.

Πολύ σημαντικός όμως ήταν και ο βαθμός της ισοπαλίας που πήρε ο Αστέρας Τρίπολης στο Γεντί Κουλέ του Ηρακλείου με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Πλέον οι Αρκάδες με 30 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική να υποδέχονται τον Πανιώνιο στην έδρα τους κρατάνε την παραμονή στα χέρια τους.

Στην χειρότερη περίπτωση ο Αστέρας να δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Με νίκη επί του Πανιωνίου εξασφαλίζυν σίγουρα την παραμονή τους, ενώ με ισοπαλία ή ακόμα και ήττα θέλουν να μην κερδίσει ο ΟΦΗ μέσα στο Περιστέρι τον Ατρόμητο ώστε να αποφύγουν τα μπαράζ.

Ο ΟΦΗ με 29 βαθμούς από την δική του πλευρά για να εξασφαλίσει την παραμονή του χρειάζεται διπλό στο Περιστέρι και παράλληλα να μην κερδίσει ο Αστέρας τον Πανιώνιο στην Τρίπολη.

Σε περίπτωση ισοπαλίας με τον Ατρόμητο οι Κρητικοί θα χρειαστεί να δώσουν αγώνα μπαράζ. Αν χάσουν τότε θα εύχονται ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην κερδίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ για να παραμείνουν στην 13η θέση στην οποία βρίσκονται ήδη για να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό.

Σε δυσκολότερη θέση ασφαλώς βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έχασε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 2-1.

Οι Γιαννιώτες υστερούν στις ισοβαθμίες με όλες τις υπόλοιπες ομάδες με τις οποίες παλεύουν για την σωτηρία τους και χρειάζονται μόνο νίκη επί του αήττητου ΠΑΟΚ και επί πλέον ήττα του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο για να τερματίσουν στην 13η θέση και να δώσουν αγώνα μπαράζ, με τον δεύτερο της Football League.

Αν νικήσει ο ΠΑΣ τον ΠΑΟΚ, χάσουν ο Αστέρας από τον Πανιώνιο και ο ΟΦΗ από τον Ατρόμητο τότε οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμίσουν έχοντας από 30 βαθμούς. Σ' αυτήν την περίπτωση παραμένουν στην κατηγορία οι Αρκάδες (Αστέρας), καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν 8 βαθμους, αγώνα μπαράζ δινει ο ΟΦΗ (έχει 4 βαθμούς) και θα υποβιβαστεί ο ΠΑΣ που στα μεταξύ τους παιχνίδια πήρε μόλις 2 βαθμούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μειονεκτεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τους υπόλοιπους δύο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής