breaking news Νέο

μπουρδογραφία - Γράφειο ο Τάσος Τασιόπουλος

μπουρδογραφία - Γράφειο ο Τάσος Τασιόπουλος

- Είναι φανερό πως ακόμα ο κόσμος ασχολείται με την τσέπη του, τα προβλήματά του την οικονομία του νοικοκυριού του γενικώς και όχι με τις εκλογές.

- Είναι επίσης βέβαιο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πιο κοντινή στον πολίτη υπηρεσία και συνεπώς οι τσέπες των υποψηφίων δημάρχων ο πιο κοντινός στόχος στο μυαλό αν όχι όλων, σίγουρα των περισσότερων δημοσίως γραφόντων για εμφανείς  λόγους.

- Υπάρχουν δημόσια γράφοντες με καλή πολιτική συγκρότηση, με διεισδυτική σκέψη, με ευρυμάθεια αλλά και άλλοι με πληθωρική βουλιμία μιας παρορμητικής προσωπικότητας να αρπάξουν την ευκαιρία της στιγμής.

- Να τα κονομίσουν βρε αδερφέ, όμως σε συνδυασμό με μια συγγενή και υπεροπτική αλαζονεία αμάθειας, καταφέρνουν να κλοτσήσουν την καρδάρα με το γάλα.

- Φυσικά η ενημέρωση είναι προϋπόθεση είναι θεμέλιο, είναι οξυγόνο και συστατικό της δημοκρατίας.

- Σ' αυτό μάλλον συμφωνούν όλοι οι κατ' ουσίαν δημοκρατικοί άνθρωποι.

- Από εδώ και παρέκει όμως προκύπτει ένα ερώτημα.

- Ο εγγενής τυχοδιωκτισμός, ο αμοραλισμός ή και μια αταβιστική αδιαφορία, ίσως και μια απέχθεια προς το γενικό καλό και ένα προσαρμοσμένο βλέμμα προς την τσέπη του υποψηφίου θύματος, δηλαδή του υποψήφιου δημάρχου, αφορά την κοινωνία;

- Αν δηλαδή η ενημέρωση είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας πώς και με ποιόν τρόπο γίνεται η δημοκρατία συστατικό στοιχείο μιας τέτοιας ενημέρωσης η οποία ως συστατικό της στοιχείο έχει το καρφωμένο βλέμμα της, πάνω στην τσέπη του θύματος;

- Σε μια τέτοια περίπτωση τί εξασφαλίζει ώστε η ενημέρωση να είναι πραγματικά ενημέρωση και όχι εργαλείο ικανοποίησης άλλων, ξένων με τα συμφέροντα του πολίτη, σκοπών;

- Η απάντηση αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς είναι “τίποτα”.

- Εδώ σε μια τέτοια περίπτωση τα πράγματα ξεφεύγουν κατά πολύ, από κάθε έννοια πολιτικού ορθολογισμού αφού οδηγούν σε μονοπάτια που ενσαρκώνουν όλες τις αμαρτίες που θα μπορούσε να φανταστεί κανένας.

- Δεν οδηγούν σε μια πολιτική ανάλυση, ούτε καν σε οξεία παραταξιακή αντιδικία, ουδέ καν σε θρησκευτικό κήρυγμα που και αυτό περιέχει στοιχεία ορθολογισμού, αλλά οδηγούν σε φούσκωμα – εφ' όσον πιάσει το κόλπο – της τσέπης με κάποια παραπανίσια ευρώ.

- Η ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο νομίζουν, όσοι το νομίζουν, πως ελέγχεται                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     από το προσωπικό τους δούναι- λαβείν πλάι στα δικά τους ατομικά συμφέροντα, για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των πολλών.

- Και αυτό βέβαια εξηγεί το φαινόμενο όσοι ασκούν – οι λίγοι που ασκούν μπουρδογραφία- να αλλάξουν θέση, να είναι σήμερα με τον έναν και αύριο με τον άλλον – ανάλογα με το ποιός πλήρωσε τί – και να υποστηρίζουν απίθανα τον εφήμερο χρηματοδότη, το εφήμερο “αφεντικό” ή να φοβερίσουν όποιον δεν ανοίγει το πουγγί του.

- Το παράδοξο βέβαια είναι ότι αυτή η αποθέωση του πιο ακραίου ανορθολογισμού, μιας κακέκτυπης θρησκοληπτικής προσέγγισης της πραγματικότητας προέρχεται και από ανθρώπους που δηλώνουν αγωνιστές  αντικληρικαλιστές, αν μη και άθεοι.

- Και δίκαια αναρωτιέται κανένας, καλά η βάρκα επιβίωσης με ή χωρίς γνώση του συντακτικού, αλλά το βαρέλι δεν έχει πάτο;

- Συνεπώς είναι επόμενο πως ούτε μπορεί ούτε πρέπει να δραχμοποιηθεί η ενημέρωση γιατί αυτό σημαίνει το λιγότερο μιας άλλης μορφής αυταρχισμό.

- Δεν είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε, εδώ έστω και αν είμαστε χωριά, ανάλογα με την τιμή της πένας και με από που φύσηξε ο βοριάς τη στιγμή, γιατί αυτό έχει τελειώσει έστω και αν οι εξυπνόβλακες δεν το πήραν χαμπάρι ακόμα.

- Μακάρι βέβαια να το πήραν χαμπάρι οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

           

                                                                     Τάσος Τασιόπουλος

 

 

ΥΓ1. Φυσικά οι άστεγοι των ιστοσελίδων άρχισαν ήδη να κορνάρουν.

- Και μάλιστα πολλές φορές εναντίον εκείνου που χτες επαινούσαν είτε με υποδείξεις, είτε με μαθήματα ρητορικής έστω και ανίδεοι, είτε με ξεπούλημα εξυπνάδων.

- Όσο πιο μακρινή η απόσταση, τα κορναρίσματα γίνονται μουγκρητά.

- Αυτό το κάνουν ακόμα και οι μουγγοθόδωροι διαρκούσης μιας δημαρχιακής θητείας.

ΥΓ2. Μεγάλη πλάκα έχουν όσοι το παίζουν Τimes της Ν. Υόρκης και παρ' όλα αυτά μένουν στην απέξω.

- Αυτοί είναι ικανοί να σπάσουν τα κλάξον αφού το παίξουν μέχρι και αγράμματοι Μπαμπινιώτιδες και ας πίστευαν στο σκολειό πως το καλύτερο μάθημα ήταν “το διάλειμμα”.

ΥΓ3. Ακόμα μεγαλύτερη πλάκα έχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που παρ' ότι πέρασε το τριώδιο ντύνονται κατά καιρούς εργομανείς, μακεδονομάχοι, πολέμαρχοι της διαφθοράς, ανεπανάληπτοι διαχειριστές και τα τοιαύτα.

- Μα και βέβαια ο δημότης που είδε και οίδε θα αποδώσει τα του Καίσαρος. Ας μην νομίζει κανένας ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους.

- Όσοι δούλεψαν προφανώς θα αμειφθούν και θα αμειφθούν αναλόγως και όχι επειδή χαρτζιλικώνουν τελάληδες ή μίσθαρνους λογογράφους .


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής