breaking news Νέο

Επάρκεια αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία της Βέροιας, στα περσινά επίπεδα οι τιμές

  • Επάρκεια αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία της Βέροιας, στα περσινά επίπεδα οι τιμές
  • Επάρκεια αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία της Βέροιας, στα περσινά επίπεδα οι τιμές

Μεταξύ 8,5 και 9 ευρώ το κιλό, ήτοι στα περσινά επίπεδα, θα κυμανθούν φέτος το Πάσχα οι τιμές των αμνοεριφίων (αρνί και κατσίκι) στα κρεοπωλεία της Βέροιας. Μάλιστα, όπως δήλωσε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας και Νάουσας, Νίκος Κακαφίκας, στην αγορά υπάρχει επάρκεια και οι παραγγελίες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ αναμένεται να αυξηθούν από σήμερα, με την καταβολή μισθών και συντάξεων και με τον κόσμο να μπαίνει στην αγορά.

Ωστόσο, επέστησε την προσοχή στους καταναλωτές για αμνοερίφια που πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές από αυτές του παραγωγού, σημειώνοντας ότι μπορεί να έχουν σφαχτεί νωρίτερα και να διατηρήθηκαν στην πρόψυξη, να μην έχει αποδοθεί ΦΠΑ γι' αυτά ή να είναι ξένα και να έχουν ελληνοποιηθεί.

Κάλεσε, επίσης τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα κρεοπωλεία και να αποφεύγουν τα αμνοερίφια που σφάζονται εκτός σφαγείων, γιατί είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

«Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Βέροιας είναι αυτά που πουλάνε τα κατσίκια του νομού και ό,τι παράγεται στην Ημαθία, πωλείται στα κρεοπωλεία της Βέροιας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κακαφίκας, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι «όποιο κατσίκι πωλείται κάτω από 8 ευρώ, είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αρκεί και μόνο να αναφερθεί ότι τα έξοδα σφαγείου για ένα κατσίκι είναι στα 7 ευρώ!».

Ο ίδιος ακόμα συνέστησε στους καταναλωτές «να προσέξουν την παραπλανητική διαφήμιση, που υπάρχει σε μαγαζιά, με 6-7 ευρώ το κιλό σε αρνί και κατσίκι, μιας και διαθέτουν πολύ λίγα κομμάτια, τα οποία μόλις τελειώσουν και δεν έχει κρέας, κάνουν τον κόσμο να ψωνίζει κάποια άλλα πράγματα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Στέργιος Κύρτσιος, σημείωσε ότι, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, οι τιμές στην αγορά πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 8 και 8,5 ευρώ το κιλό για το αρνί και στα 9 για το κατσίκι, με δεδομένο ότι οι παραγωγοί πουλάνε στα 5 ευρώ.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Στέργιος Κύρτσιος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής