breaking news Νέο

Ξεκίνησε να λειτουργεί στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του «Ελληνικού Κτηματολογίου»

Ξεκίνησε να λειτουργεί στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του «Ελληνικού Κτηματολογίου»

Η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του «Ελληνικού Κτηματολογίου» άρχισε να λειτουργεί από τη Μ. Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, στη Βέροια. Ειδικότερα, το Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Βέροιας καταργήθηκε και στη θέση του λειτουργεί πλέον το Υποκατάστημα Βέροιας του Κτηματολογικού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι περιφερειακές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου θα παρέχουν όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται και σήμερα από τα Υποθηκοφυλακεία (καταχώριση πράξεων στο Σύστημα Μεταγραφών και Υποθηκών και στο Εθνικό Κτηματολόγιο, τήρηση βιβλίων Ενεχύρου, τήρηση των σχετικών Αρχείων κλπ), όμως δεν θα λειτουργούν αυτόνομα ως προς την κεντρική υπηρεσία, αλλά σύμφωνα με ενιαίους κανόνες και πρότυπα και με γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την ασφάλεια των συναλλαγών, σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας.

Τόσο για το Εθνικό Κτηματολόγιο, όσο και για το Σύστημα Μεταγραφών και Υποθηκών, λειτουργεί ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ενώ σε ότι αφορά τα τέλη, ο υπολογισμός τους πραγματοποιείται, μέσω κατάλληλων εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί από το Φορέα, ώστε να τηρούνται τα προβλεπόμενα από το ν.4512/2018 και να διευκολύνεται η διαχείριση των εσόδων, των δαπανών και των αποδόσεων, αλλά και να διασφαλίζεται ο διαρκής έλεγχός τους από τον Φορέα.

Οι συναλλαγές στα ταμεία των περιφερειακών υπηρεσιών θα πραγματοποιούνται:

α) Με χρήση κάρτας μέσω POS ή επιταγές για ποσά μεγαλύτερα των 200 ευρώ, σε ότι αφορά το Σύστημα Μεταγραφών και Υποθηκών, και

β) Με χρήση κάρτας μέσω POS ή μέσω τραπεζών σε ότι αφορά το Εθνικό Κτηματολόγιο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής