breaking news Νέο

Χτίζεται η νέα ΒΕΡΟΙΑ

Χτίζεται η νέα ΒΕΡΟΙΑ

Το πρωτάθλημα για τη ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να έχει ολοκληρωθεί όχι όμως και η ποδοσφαιρική σεζόν καθώς απομένει ο τελικός κυπέλλου, που όπως έγινε γνωστό από την ΕΠΣ Ημαθίας θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο 4 Μαϊου το βράδυ. Έτσι οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών συνεχίζονται σε καθημερινή βάση στις εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου, ενώ διοίκηση και τεχνικό επιτελείο σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, με φόντο το πρωτάθλημα της Football League.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα το καθεστώς που θα ισχύσει τη νέα χρονιά. Και δεν αναφερόμαστε στην αναδιάρθρωση που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού η τροπολογία έχει ήδη περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει επεξεργαστεί ανάλογα από τα νομικά επιτελεία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΕΠΟ και το μόνο που απομένει είναι να μπει στο πρώτο διαθέσιμο νομοσχέδιο και να ψηφιστεί στη Βουλή.

Εξάλλου το ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παρέκκλιση, σχετικά με την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, φάνηκε το προηγούμενο διάστημα από την αμετακίνητη στάση που κράτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στις πιέσεις που δέχθηκε από τους παράγοντες των ομάδων.

Η αναδιάρθρωση λοιπόν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και το μόνο που ίσως μπορούν να πάρουν οι ομάδες, κατά την άποψή μας είναι μερικές χιλιάδες ευρώ επί πλέον, από επιχορήγηση ή τηλεοπτικά συμβόλαια.

Αυτό που μένει να μάθουμε και αναφερόμαστε βέβαια στο πρωτάθλημα της Football League, στο οποίο συμμετέχει η ΒΕΡΟΙΑ και συνεπώς μας ενδιαφέρει άμεσα, είναι τι ακριβώς θα ισχύσει και τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε ημιεπαγγελματική κατηγορία.

Αυτό που επιδιώκει πρωτίστως με την αναδιάρθρωση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, είναι η μείωση των επαγγελματικών ομάδων, επειδή κατά την άποψή του κι αν κρίνουμε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο ΠΑΕ κυρίως της Β' Εθνικής, έτσι πρέπει να είναι, η χώρα μας δεν σηκώνει τον σημερινό αριθμό των επαγγελματικών ομάδων.

Έτσι αποφάσισε καθαρά επαγγελματικό να είναι μόνο το πρωτάθλημα της Super League που θα διεξάγεται με 14 ΠΑΕ και με προοπτική την μεθεπόμενη περίοδο να γίνουν 12, και της νέας κατηγορίας που ιδρύεται από φέτος της Super League 2 που θα περιλαμβάνει 14 επίσης επαγγελματικές ομάδες.

Από κει και κάτω θα βρίσκεται η Football League που θα περιλαμβάνει 14 ημιεπαγγελματικές ομάδες (κατηγορία στην οποία τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται η ΒΕΡΟΙΑ) και οι εθνικές κατηγορίες θα κλείνουν με την Football League 2 (την φετινή Γ' Εθνική) που αν κρίνουμε από τον αριθμό των ομάδων που προκύπτει θα είναι κάτι σαν το περιφερειακό πρωτάθλημα, καθώς θα περιλαμβάνει γύρω στις 120 ομάδες, χωρισμένες σε 8 ομίλους.

Βέβαια για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, προβλέπεται οικονομική βοήθεια σε ερασιτεχνικές ομάδες αφού σύμφωνα πάντα με όσα διαρρέουν θα υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο και για τις ομάδες της Football League 2 (Γ' Εθνική).

Όχι βέβαια κάποιο σημαντικό ποσό, όμως τουλάχιστον θα μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της διαιτησίας (λέγεται ότι θα είναι 800 χιλιάδες συνολικά για όλες τις ομάδες, γύρω στις 15 για κάθε μία από αυτές).

Όσον αφορά τις ημιεπαγγελματικές ομάδες της Football League, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η ΒΕΡΟΙΑ, το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά (80 χιλιάδες περίπου για κάθε ομάδα) και κατά την άποψή μας, από αυτό ακριβώς το σημείο μπορούν οι ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας να πάρουν κάτι. Υπάρχουν περιθώρια με συντονισμένες ενέργειες να αυξηθεί το ποσό του τηλεοπτικού συμβολαίου. Αντίθετα η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, έχει ήδη δρομολογηθεί, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της και δεν αλλάζει. Άδικα λοιπόν κινούνται οι ομάδες προς αυτήν την κατεύθυνση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής