breaking news Νέο

Χρ.Γιαννακάκης : «Δεν αντέχουμε άλλες ζημίες στα πυρηνόκαρπα. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές στην Κ. Μακεδονία από την κλιματική αλλαγή»

Χρ.Γιαννακάκης : «Δεν αντέχουμε άλλες ζημίες στα πυρηνόκαρπα. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές στην Κ. Μακεδονία από την κλιματική αλλαγή»

Τη συνεχή καταστροφή της παραγωγής των πυρηνόκαρπων ανέπτυξε, πριν λίγες εβδομάδες, στο 2ο αγροτικό συνέδριο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, ο δικός μας πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης. Τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Γιαννακάκης από τις ζημίες που έχουν, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, τα πυρηνόκαρπα, στην Κεντρική Μακεδονία, ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Υπάρχουν σαφή μηνύματα ότι τα πυρηνόκαρπα υπερέβησαν, εξαιτίας των συνεχόμενων απωλειών της παραγωγής, τα όρια του παραγωγικού μηχανισμού», τόνισε ο πρόεδρος της «Κοινοπραξίας». Δυο βδομάδες μετά η χαλαζόπτωση της12η Απριλίου επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του. Καιρός να ξεκινήσει ένας διάλογος αντιμετώπισης των προβλημάτων, που επιφέρει η αλλαγή του κλίματος και στη χώρα μας, γιατί έτσι όπως πάμε, θα παίρνουμε παραγωγή μια φορά στα δέκα χρόνια! Και αν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής