breaking news Νέο

Β.Κωνσταντινόπουλος σε www.imerisia-ver.gr : «Πρέπει να πάμε την Κεντρική Μακεδονία μπροστά»

Β.Κωνσταντινόπουλος σε www.imerisia-ver.gr : «Πρέπει να πάμε την Κεντρική Μακεδονία μπροστά»

Πολλές φορές μπερδευτήκαμε στη συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης, 25 Απριλίου 2019,  στις ΑΝΑ...κρίσεις της web tv της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας, με το συνδυασμό του Χρήστου Γιαννούλη, Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, με το moto του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι «κοιτάμε μπροστά». Κοιτάμε μπροστά μου έλεγε ο Βασίλης, ένας δεινός συζητητής, που ξεκίνησε από τον ιδιωτικό τομέα, για να καταλήξει στη…σιγουριά, όπως μου είπε και έχει δίκαιο, του δημοσίου και εγώ νόμιζα ότι με ρωτούσε, αν κοιτά την κάμερα, μπροστά μας ή εμένα. Πολύτεκνος (τέσσερα κορίτσια, σίγουρα πήγαινε για...γιο, αλλά μου είπε ότι πλέον δεν τις αλλάζει με τίποτε και έχει δίκαιο, αφού από την κόρη θα πιεις και ένα ποτήρι νερό!), υποδιευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Βέροιας, επί σειρά ετών συνδικαλιστικό στέλεχος με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος μας είπε πολλά για τους στόχους της παράταξής του, για τα όσα, θεωρεί πώς δεν έγιναν στην Ημαθία τα περασμένα χρόνια, για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Βέροιας με την έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας. Ψήγματα της συνέντευξής του, που μεταδόθηκε ζωντανά και από το «Ράδιο Αιχμή 102,8» (μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση από το www.imerisia-ver.gr) σας παραθέτουμε.

Για την υποψηφιότητα του με το Χρήστο Γιαννούλη

«Τον εκτιμώ από τη δημοσιογραφική του παρουσία στην ΕΡΤ3. Είναι καλός δημοσιογράφος, με ήθος και χαμηλό προφίλ. Θεωρώ ότι υπάρχει κρίση πολιτικής και πολιτικών, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια. Πρέπει να πάμε την Κεντρική Μακεδονία μπροστά».

 

Για το Νοσοκομείο Βέροιας και το ΕΣΥ

«Έχουμε εξαιρετικό διοικητή (τον Τάκη Μαυρογιώργο), τα τελευταία τρία χρόνια στο τιμόνι του Νοσοκομείου. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κορωνίδα της τη δημόσια υγεία. 2.500.000 ανασφάλιστοι εντάχθηκαν στο ΕΣΥ, ενώ διαγράφηκαν και τα χρέη τους προς τους ασφαλιστικούς φορείς. Επιτέλους μπορούμε να προσλάβουμε μόνιμους γιατρούς, ενώ το σύστημα κρατήθηκε με τους επικουρικούς. Η δημόσια υγεία αρχίζει και ανατάσσεται από την «εντατική» που ήταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήθελε να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, κλείνοντας την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Δυστυχώς ακόμη και επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν τα απαραίτητα βήματα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, που θα μπορούσε να απορροφήσει το 30% όσων επισκέπτονται τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων. Τα τελευταία χρόνια έχουν συμμαζευτεί τα οικονομικά του Νοσοκομείου. Όχι μόνο δεν χρωστάμε, αλλά και οι προμηθευτές μας πληρώνονται σε έναν ή δυο μήνες».

 

 Για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου

«Στην υλοποίησή της συνέδραμαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω της εργολαβίας, αλλά θα είναι έτοιμη στα τέλη του 2019, με το μηχανολογικό και ιατρικό της εξοπλισμό. Το Νοσοκομείο της Βέροιας εδώ και τρία χρόνια  διενεργεί επεμβατικές στεφανιογραφίες με πρωτεργάτη το διευθυντή της κλινικής, κ. Βογιατζή. Σώζουμε κόσμο. Τώρα γίνεται και τοποθέτηση βηματοδότη. Με τον κ. Σαμαρά και τους άλλους γιατρούς θα μπορεί να λειτουργεί όλο το 24ωρο η στεφανιαία μονάδα. Παλεύουμε να γίνει νοσοκομείο ανάσχεσης, αναλαμβάνοντας περιστατικά από Κοζάνη, Πτολεμαίδα, Φλώρινα κ.α».

 

Τα έργα για τα οποία θα παλέψει στην Ημαθία

«Συμφωνώ με τον αντιπεριφερειάρχη μας, Κώστα Καλαϊτζίδη, που είπε σε συνέντευξή του ότι ντρέπεται, που δεν έγινε το διοικητήριο. Έπρεπε επίσης να έχει ήδη τελειώσει ο άξονας Εγνατία-Πέλλα, που είναι έργο πνοής. Επίσης η αναστήλωση του «κουφαριού» της Κουλούρας, με την εγκατάσταση του τελωνείου και την περαιτέρω ανάπτυξή του, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας, με τη διοίκηση του οποίου έχουμε κοινούς αναπτυξιακούς διαύλους. Στην Ημαθία δεν έγινε κανένα έργο, αφού τα περισσότερα χρήματα έπεσαν στη Θεσσαλονίκη. Στη Βέροια υπάρχει μια νεοφυής επιχείρηση, που ασχολείται με την κατασκευή τμημάτων δορυφόρου. Θα βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να στήσουν αντίστοιχες επιχειρήσεις, για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Η Ημαθία και η Κεντρική Μακεδονία προσφέρονται για την ανάπτυξη της ψηφιακής, ευφυούς γεωργίας. Οι αγρότες μας είναι ανοικτοί σε τέτοιες προτάσεις».

 

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Θεωρώ ότι στην πορεία θα αποδειχτούν τα θετικά της. Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε ότι η αρχαία Μακεδονία ήταν ελληνική».

 

Για τον Πολάκη

«Μεγάλο το ατόπημά του. Πρέπει να σεβόμαστε τα άτομα με αναπηρία, όπως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος».

 

Για τα μνημόνια και την οικονομική κρίση

«Από την αρχή της κρίσης έλεγα ότι θα περάσει, αφήνοντας δυο κακά. Το brain drain, τη φυγή των επιστημόνων μας στο εξωτερικό, αλλά και τη μείωση των γεννήσεων. Καμιά κυβέρνηση, μεταξύ τους και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε τίποτε για τις πολύτεκνες οικογένειες. Αντιθέτως μας αφαίρεσαν και προνόμια. Είμαι αισιόδοξος με την έξοδό μας από τα μνημόνια. Δεν θεωρώ ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια, αλλά νομίζω ότι μπήκε χειρόφρενο  στην πτώση της οικονομίας μας».

 

Οι στόχοι του «κοιτάμε μπροστά»

«Στόχος μας να κάνουμε έργα και όχι λόγια. Δεν πιστεύουμε στη λεζάντα της σημερινής διοίκησης. Πρέπει να προσπαθήσουμε, περιφέρεια, δήμος και φορείς, να φέρουμε τις Αιγές στη θέση που τις αξίζουν. Η Βέροια παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες στον τουρισμό».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής