breaking news Νέο

Σύστημα «έξυπνης» στάθμευσης «υπόσχεται» να δώσει λύσεις…

Σύστημα «έξυπνης» στάθμευσης «υπόσχεται» να δώσει λύσεις…

Ένα νέο έργο έρχεται να κάνει τη ζωή των Ελλήνων οδηγών πιο εύκολη. Περί τίνος πρόκειται; Πρόκειται για ένα σύστημα «έξυπνης» στάθμευσης, σε δήμους της Ελλάδας, που θα υποστηρίζεται από εφαρμογές, οι οποίες θα ενημερώνουν άμεσα τους οδηγούς για κενές θέσεις πάρκινγκ και θα τους κατευθύνουν σε αυτές.

Την ίδια στιγμή, το σύστημα θα φροντίζει για τη διατήρηση θέσεων των μονίμων κατοίκων της περιοχής, όπως και ευάλωτων ομάδων, όπως τα άτομα περιορισμένης κινητικότητας. Η συσκευή ελέγχου θα είναι συνδεδεμένη με τη δημοτική αστυνομία και οι παραβάσεις θα καταγράφονται σε ψηφιακό χάρτη.

Θα ενσωματωθούν αισθητήρες στάθμευσης σε λάμπες δρόμου ή σε κτίρια και κάθε μία θα μπορεί να ανιχνεύει από 10 μέχρι 100 θέσεις πάρκινγκ. Ο οδηγός θα ενημερώνεται και θα καθοδηγείται μέσω του smartphone του στη θέση, ενώ θα ενημερώνεται για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πιθανά δυσμενή καιρικά φαινόμενα, όπως και έργα του δήμου, που μπορεί να προκαλούν αλλαγές στην κυκλοφορία.

Το έργο θα χρειαστεί τέσσερα χρόνια, για να πραγματοποιηθεί.

Ας ελπίσουμε ότι θα επεκταθεί και στο Δήμο Βέροιας, ο οποίος έχει μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης και το ζούμε αυτό καθημερινά!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής