breaking news Νέο

HOPE genesis : Πρόγραμμα ανατροπής της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα

HOPE genesis : Πρόγραμμα ανατροπής της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα

Το θέμα της υπογεννητικότητας - το οποίο κατά κόρον έχουμε θίξει από τις σελίδες της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» - είναι μία βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολιτικοί μας ταγοί δείχνουν - έστω και όψιμα - να έχουν αντιληφθεί τη σημασία του, αλλά και πάλι περισσότερο φροντίζουν να θεωρητικολογούν, παρά να προβαίνουν στην άμεση λήψη μέτρων, με τα οποία θα υπάρξει μια ανάσχεση αυτού του προβλήματος. Ωστόσο, μπροστά σ' αυτό το καυτό θέμα του δημογραφικού προβλήματος έρχεται η μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPE genesis, που προσπαθεί να βάλλει «φρένο», η οποία και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει υποστηρίξει πάνω από 160 γυναίκες, κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και νησιών, που έχουν ήδη φέρει στη ζωή 90 παιδιά από περιοχές με ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις.

Μάλιστα, τους επόμενους μήνες αναμένεται να γεννηθούν άλλα 80 μωρά. Στο πρόγραμμα της οργάνωσης έχουν ενταχθεί 354 περιοχές, εκ των οποίων τα 317 είναι απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά και τα 37 είναι ακριτικά νησιά της Ελλάδας, στα οποία ακούγονται ξανά παιδικά γέλια.

 

Το πρόγραμμα της HOPE genesis ανατροπής της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα

 

Η οργάνωση, στο πλαίσιο της επέκτασης του προγράμματός της για την ανατροπή της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, προχώρησε στην παροχή θεραπειών γονιμότητας (IVF). Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά γυναίκες από 28 ακριτικά νησιά της Ελλάδας, τα οποία η HOPE genesis έχει ήδη «υιοθετήσει», παρέχοντας δωρεάν τοκετούς.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, εξειδικευμένων γυναικολόγων αναπαραγωγής και μεγάλων κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης σε όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ενέργεια προσβλέπει στην παροχή υπηρεσιών θεραπειών γονιμότητας (IVF), στοχεύοντας στην κάλυψη των αναγκών των γυναικών, που επιθυμούν να κυοφορήσουν, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα νησιά που συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα φάση του προγράμματος, είναι το Αγαθονήσι, η Γαύδος, η Ελαφόνησος, η Κάλαμος, η Κάσος, το Καστελόριζο, η Κίμωλος, τα Κουφονήσια, οι Οινούσες, η Σίκινος, η Τήλος, η Φολέγανδρος, οι Φούρνοι κ.α.

Σημειώνεται ότι η HOPE genesis (www hopegenesis.org) ιδρύθηκε το 2015, με στόχο τη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη χώρα, αναλαμβάνοντας την οικονομική στήριξη των γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά και απομονωμένα ηπειρωτικά χωριά της Ελλάδας και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής