breaking news Νέο

Τ.Καραμπατζός : «Φεύγω από τα δημοτικά κοινά, αλλά παραμένω ενεργός πολίτης στον τόπο που αγαπώ και αγωνίζομαι για αυτόν καθημερινά»

Τ.Καραμπατζός : «Φεύγω από τα δημοτικά κοινά, αλλά παραμένω ενεργός πολίτης στον τόπο που αγαπώ και αγωνίζομαι για αυτόν καθημερινά»

Από τα δημόσια αξιώματα, να φεύγεις όχι πιο πλούσιος, αλλά πιο τιμημένος», είχε γράψει κάποτε ο ρήτορας Ισοκράτης στις «Συμβουλές» του.
Τιμή λοιπόν μέγιστη για μένα, η εμπιστοσύνη που  έδειξε στο πρόσωπό μου ο λαός της Νάουσας για τρεις συνεχόμενες δημαρχιακές θητείες. Τέτοιας άλλωστε, δεν έτυχαν πολλοί μέχρι σήμερα στον τόπο μας. Όπως δήλωνα τον Αύγουστο του 2014, όταν παραδίδαμε  στη νέα δημοτική αρχή  μαζί με τις ευχές να μπορέσει να παράξει έργο για τον τόπο μας, το ίδιο ακριβώς κάνω και τώρα. Ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, η ευχή μου παραμένει ακριβώς η ίδια. Καλό και έντιμο αγώνα σε όλους και καλή επιτυχία. Για  να μπορέσει ο τόπος μας να βρει ξανά τον βηματισμό του. Και θα τον  βρει μόνο με Ενότητα, με Συναίνεση και  Συνεργασίες. Μακριά από  εγωισμούς, αλαζονείες, ύβρεις, και μικρότητες που έχουν βιώσει. Και φυσικά, γνώμονας όλων των υποψηφίων, θα πρέπει να είναι η προσφορά έργου στον Δήμο μας και όχι η ιδιοτέλεια. Το «όχι πλουσιότερος» του Ισοκράτη, προφανώς εδώ ταιριάζει.
Στην προσωπική μου ζωή αλλά και στη δημοτική μου θητεία, πορεύθηκα πάντα με ευθύτητα, με εντιμότητα, με ειλικρίνεια, με αλήθειες και με ψηλά το κεφάλι. Δεν υπέκυψα ποτέ στα διάφορα «συμφέροντα» που αδίστακτα χτυπάνε την πόρτα του κάθε «ισχυρού». Και μάλλον, εδώ  ήταν που τους χαλούσα τα «σχέδια». Γι αυτό και δέχθηκα και –δυστυχώς δέχομαι ακόμη- πόλεμο λάσπης, ύβρεις και λιθοβολισμό. Οι παλιοί στη Νάουσα, μου έλεγαν: «Μην φοβάσαι κανέναν, στην καρυδιά που έχει πολλά καρύδια, εκεί ρίχνουν τις πέτρες…». Ίσως λοιπόν,  εάν ήμουν κι εγώ ένας απ’ αυτούς τους περίεργους τύπους που κυκλοφορούν γύρω μας, να περνούσα πιο ευχάριστα  στη ζωή μου! Αλλά «ότι δεν με σκοτώνει, με δυναμώνει».
Ενόχλησε αρκετούς ακόμη, ότι στα 12 χρόνια που θήτευσα δήμαρχος και στα έργα ύψους 100 εκ. ευρώ που αφήσαμε με τους συνεργάτες μου ως παρακαταθήκη στον Δήμο, δεν βρήκαν ούτε ένα  ψεγάδι όσο κι αν προσπάθησαν. Διοικητικά λάθη προφανώς έκανα και τα παραδέχθηκα. Άλλο όμως αυτό, κι άλλο αξιόποινες πράξεις,  όπως με συκοφάντησαν. Δεν είδα ποτέ τη θέση και τη δύναμη του Δημάρχου ως  εφαλτήριο προσωπικής μου αναρρίχησης ή ιδιοτέλειας. Ούτε φυσικά, διανοήθηκα ποτέ να εκμεταλλευτώ για προσωπικό μου όφελος τη  δημοτική περιουσία! Τέτοια πράγματα ήταν πέρα και έξω από τη δική μου αντίληψη, αλλά και όσων συμπορεύθηκαν πιστά μαζί μου.
Έκλεισα το δικηγορικό μου γραφείο για 12 χρόνια, με επαγγελματική και οικονομική μου καταστροφή. Δεν μετάνιωσα όμως. Ήταν συνειδητή επιλογή μου. Την εμπιστοσύνη του κόσμου την έβλεπα πάντοτε ως «βήμα» προσφοράς στον τόπο,  ανταποδίδοντάς την στην ίδια Κοινωνία που μου την παρείχε απλόχερα κάθε τετραετία. Είχα ως προμετωπίδα, τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες με γαλούχησε η Οικογένειά μου. Είχα απόλυτη συναίσθηση, ότι στη θέση που με έταξε ο λαός ήταν γιατί το θέλησε ο ίδιος, προκειμένου να τον υπηρετήσω ως Σύνολο έξω από κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογίες. Ήξερα καλά επίσης ότι  δεν θα ήμουν  για πάντα εκεί. Δεν δίστασα ποτέ να συγκρουστώ με συμφέροντα, αλλά και να ζητήσω θαρραλέα  συγνώμη για τα ανθρώπινα λάθη  ή παραλείψεις μου. Πίστευα λοιπόν ακράδαντα  σ’ αυτό που δίδασκαν οι φιλόσοφοί μας: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: 1. Ότι ανθρώπων άρχει- 2. Ότι κατά νόμους άρχει και 3. Ότι ουκ αεί άρχει» (Αγάθων-αρχαίος τραγικός).
Κάποια στιγμή λοιπόν, έρχεται η στιγμή που αυτό το «άρχει» δεν θα ισχύει ες «αεί». Από το 2002 μέχρι και σήμερα, τίμησα και σεβάστηκα απόλυτα την ετυμηγορία του κόσμου από όποια θέση κι αν με έταξε να τον υπηρετήσω. Στα δώδεκα χρόνια ως δήμαρχος, έκανα για την πόλη μου ότι παραπάνω μπόρεσα. Τα όποια έργα κάναμε μαζί με τους συνεργάτες μου, μένουν ως το «αποτύπωμα» για τον τόπο. Προφανώς θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλα πράγματα. Δεν διεκδίκησα ποτέ το τέλειο! Αυτός  ήμουν, αυτοί ήμασταν και αυτά κάναμε. Εφόσον άλλοι μπορούν, μακάρι να  κάνουν  περισσότερα. Στα τελευταία πέντε χρόνια ο λαός μας έταξε στη  μειοψηφία, τα έδρανα της οποίας  δεν είναι και τόσο ευχάριστα, γι αυτό και δεν είναι λίγοι  όσοι  παραιτούνται.  Αυτή όμως είναι η Δημοκρατία, την οποία σεβάστηκα πάντοτε. Μαζί με τους συναδέλφους μου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, μείναμε στις επάλξεις μαχόμενοι να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο ρόλο μας. Στηλιτεύσαμε εκατοντάδες λάθη και παραλείψεις. Κρίναμε την απερχόμενη δημοτική αρχή για τις υπερβολές της, αλλά  και για  όσα εξωπραγματικά υποσχέθηκε και δεν έκανε. Προσπαθήσαμε να την προσγειώνουμε στην πραγματικότητα και να επιδιώκει την ενότητα και τις συνεργασίες. Καυτηριάσαμε συμπεριφορές απαξίωσης και αποδόμησης των προηγούμενων, αλλά και του εγωισμού, της αλαζονείας, της υπερβολής και των πολλών ψεμάτων.
Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος αυτού του κύκλου, ήθελα -όπως έκανα πάντα στη ζωή μου -  να απευθυνθώ ευθέως σε ΟΛΟΥΣ τους δημότες μας, τους οποίους θέλω: Να  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ από ψυχής για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή σε μένα, στους συνεργάτες μου και σ’ όλη  την Παράταξή μας. Να  μεταφέρω την αγάπη και την εκτίμησή μου για το όμορφο «ταξίδι» που κάναμε μαζί για 17 ολόκληρα χρόνια, αγωνιζόμενοι να πάει μπροστά ο τόπος μας! Και να δηλώσω ότι στις επερχόμενες εκλογές, δεν θα είμαι υποψήφιος. Να τους διαβεβαιώσω ακόμη, ότι ήμουν και παραμένω ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. Μένω και εργάζομαι στον τόπο όπου γεννήθηκα, τον οποίο αγαπώ και γι’ αυτόν αγωνιώ και αγωνίζομαι καθημερινά. Άλλωστε το «μικρόβιο» των «κοινών»  δεν θεραπεύεται  εύκολα! Θα συνεχίσω λοιπόν να είμαι ΠΑΡΩΝ και  κυρίως στα δύσκολα. Να  παλεύω και να προσφέρω  από διαφορετικές θέσεις. Να παρεμβαίνω δημόσια σε όποιο σημαντικό ζήτημα απασχολεί το Δήμο και τους Πολίτες μας. Γιατί πάντα στη ζωή μου έμαθα  να πιστεύω αυτό που έλεγε κι ο Νίκος Καζαντζάκης: «Ο σωστός δρόμος, είναι ο ανήφορος».
Σε λίγες ημέρες, ο λαός του ενιαίου Δήμου Νάουσας, θα κληθεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις για την τύχη του τόπου. Είμαι βέβαιος, ότι οι συνδημότες μας έχουν και γνώμη και κρίση και θα λάβουν τις ορθότερες αποφάσεις για το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ.  Εύχομαι λοιπόν, στον  Νέο δήμαρχο  και το νέο δημοτικό συμβούλιο,  να στοχεύσουν  πρώτα και πάνω απ’ όλα στην ΕΝΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Και  να πορεύεται με… «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλεία».
Και ας μην ξεχνάμε πάντα ότι,  ο ΛΑΟΣ και η ΙΣΤΟΡΙΑ μας κρίνουν όλους! 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής