breaking news Νέο

Α. Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου : «Αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές στα μαγαζιά της Βέροιας»

Α. Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου : «Αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές στα μαγαζιά της Βέροιας»

Ξεκινά αύριο Πέμπτη, 2 Μαΐου, η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων, η οποία και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 15 Μαΐου, με τα καταστήματα να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 5 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον έναν παρωχημένο θεσμό.

«Ένας θεσμός που βλάπτει και δεν βοηθά σε τίποτα στη λειτουργία της αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Παρ' όλα αυτά, οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές», προσέθεσε η κ. Πλιάτσικα, η οποία ανέφερε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται αυτές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να είναι οι τελευταίες, καθώς οι έμποροι βρίσκονται σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, για την κατάργησή τους. «Μπορώ να σας πω μάλιστα πως ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκας, στην οποία ανήκουμε, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, επιδιώκοντας την κατάργηση αυτών των ενδιάμεσων εκπτώσεων», σημείωσε.

 

Το ισχύον πλαίσιο

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του νόμου 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται κατ' αρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε περιφέρεια με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά τη γνώμη του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Στις δε περιφερειακές ενότητες, για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση, που να ανατρέπει όσα ισχύουν από το γενικό πλαίσιο, η φετινή ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος θα είναι από τις 2 έως τις 15 Μαΐου.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής