breaking news Νέο

Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Αντίστροφη μέτρηση για τα πλεϊ οφ και τα πλεϊ αουτ

Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Αντίστροφη μέτρηση για τα πλεϊ οφ και τα πλεϊ αουτ

Την προσεχή Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας μπαίνει στην τελική του ευθεία καθώς ξεκινάει η διαδικασία των πλεϊ οφ και τον πλεϊ αουτ, για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή και της ομάδας που θα συνοδέψει την Νίκη Αγκαθιάς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ή Football League 2, όπως πολύ πιθανόν να λεγεται όπως βέβαια και της τρίτης ομάδας που θα ακολουθήσει τον Εθνικό Κλειδίου και τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας στην Β’ κατηγορία.

Οπως επανειλημμένα έχει γραφεί η διαδικασία των πλεϊ οφ και των πλεϊ αουτ της Α’ κατηγορίας είναι διαφορετική από την αντίστοιχη της Β’.

Στην Β’ κατηγορία που ξεκινάει μεθαύριο Κυριακή 5 Μαΐου οι ομάδες κουβαλάνε τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πάνω σ’ αυτούς προσθέτουν και τους βαθμούς που θα κερδίσουν στα παιχνίδια των πλεϊ οφ που θα ακολουθήσουν με αποτελεσμα να δημιουργούνται πριν την έναρξη του φαβορί, όπως π.χ. η ΑΕ Ποντίων που ξεκινάει την διαδικασία των πλεϊ οφ με 10 βαθμούς περισσότερους απο τα Λευκάδια που βρίσκονται στην δεύτερη θέση και 12 από τον τρίτο Αστέρα Τριποτάμου. Μια διαφορά που πολύ δύσκολα μπορεί να καλυφθεί στους έξι αγώνες που θα δωσουν οι ομάδες.

Ακόμη και στον 1ο όμιλο που η διαφορά της πρώτης από την τρίτη είναι μικρότερη (6 βαθμοί) η ομαδα της Κουλούρας ξεκινάει με ένα σημαντικό αβαντάζ από τον 3ο ΠΑΟ Παλατιτσίων όπως βέβαια και από την 4η Θύελλα Σταυρού από την οποία τον χωρίζουν 7 βαθμοί.

Στην Α’ κατηγορία η διαδικασία των πλεϊ οφ και τον πλεϊ αουτ γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Δεν υπάρχουν βαθμοί αλλά παιχνίδια νοκ αουτ. Και εδώ βέβαια στην 1η φάση ο πρώτος και ο δεύτερος του βαθμολογικού πινακα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα καθώς ο πρώτος αγώνας γίνεται στην έδρα τους. Ο πρώτος δηλαδή ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων αντιμετωπίζει στο γήπεδο του την τέταρτη Νάουσα και ο δεύτερος ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας επισης στην έδρα του τον τρίτο ΓΑΣ Ροδοχωρίου. Αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι (Τρίκαλα ή ΠΑΟΚ) προκρινονται στην δεύτερη φάση. Αν κερδίσει η φιλοξενούμενη ομάδα (Νάουσα ή Ροδοχώρι) ή το παιχνίδι λήξη ισόπαλο, τότε οδηγούνται σε δεύτερο παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο και εκει θα έχουμε σίγουρα νικητή αφού σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι.

Οι νικητές των δύο ζευγαριών παίζουν μεταξύ τους με την ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να είναι γπεδούχος και να ακολουθείται η ίδια ακριβώς διαδικασία που περιγράψαμε και στην πρώτη φάση ενω αγώνα δίνουν και οι ηττημένοι της πρώτης φάσης για τις θέσεις 3 και 4.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στα πλεϊ αουτ από τα οποία θα υποβιβαστεί μια ομάδα και συγκεκριμένα η ομάδα που θα καταλάβει την 14η θέση του βαθμολογικού πινακα.

 

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η πρωτη αγωνιστική όπως ήδη έχουμε γράψει των πλεϊ οφ και των πλεϊ αουτ της Α’ κατηγορίας ορίστηκε για την Τετάρτη 8 Μαΐου. Εφόσον χρειαστεί (κάποιο από τα παιχνίδια λήξει ισόπαλο ή κερδίσει η φιλοξενούμενη ομάδα) και δεύτερο παιχνίδι θα δοθεί την Κυριακή 12 Μαϊου κι αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας την μεθεπόμενη Τετάρτη 15 Μαΐου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής