breaking news Νέο

Ας μοιραστούμε τη γνώση και δύναμη των παραγόντων κινδύνου που απειλούν την καρδιά, του Δ.Κουπίδη

Ας μοιραστούμε τη γνώση και δύναμη των παραγόντων κινδύνου που απειλούν την καρδιά, του Δ.Κουπίδη

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά, κάθε τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο εορτάζεται η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. Το φετινό μήνυμα για την ΚΑΡΔΙΑ (καρδιοαγγειακά νοσήματα που είναι η σύγχρονη επιδημία) είναι : «ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ που απειλούν την ΚΑΡΔΙΑ.

       Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες ; Οι σπουδαιότεροι και πιο επικίνδυνοι, εκτός από τους φυλετικούς και γενετικούς, που δεν τροποποιούνται με οποιαδήποτε γνώση, είναι οι κάτωθι :

       Αρτηριακή Υπέρταση, Υπερλιπιδαιμία, κάπνισμα, σακχαρώδης διαβήτης, καθιστική ζωή, παχυσαρκία, κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και το ψυχοκοινωνικοοικονομικό ζόρισμα (stress).

       Αυτούς τους παράγοντες με την δύναμη της γνώσης  και με πρωτεργάτη τον οικογενειακό ιατρό μπορούμε να τους θεραπεύσουμε – υπάρχουν και οι κατάλληλοι τρόποι δίαιτας, συμπεριφοράς αλλά και τα πιο νέα καρδιοπροστατευτικά φάρμακα.

      Έτσι μπορούμε και να προλάβουμε αλλά και να θεραπεύουμε τις παθήσεις αυτές της καρδιάς : όπως στεφανιαία ανεπάρκεια, έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια ως και αιφνίδιο θάνατο.

      Το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ)  ιδρύθηκε το 1991 με κυριότερο ΣΚΟΠΟ την ενημέρωση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ελάττωση των συνεπειών των παραγόντων κινδύνου. Και το μεγάλο κέρδος αυτής της πρόληψης είναι τελικά να σώζεται το 50% (πενήντα της εκατό) των πασχόντων από βέβαιο θάνατο.

-Πολύ μεγάλο κέρδος στο φόρο θανάτου που πληρώνουμε χωρίς την δύναμη της γνώσης-

Συμπερασματικά ας μοιραστούμε όλοι μαζί, πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, ιατροί και πολίτες την αποκτηθείσα γνώση και δύναμη της για την θεραπεία όλων των παραγόντων κινδύνου των καρδιακών παθήσεων.

                                             ΚΟΥΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

                                             ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

                                            ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής